22 Ekim 2014 Çarşamba

Kuranda geçen değişik isimler

Anneler babalar bebekleri olduğunda güzel ve özel bir isim koymak istiyor. Peki o isimlerin anlamlarını biliyor muydunuz? Kuranda Geçen Kız İsimleri Ve Anlamları-İslam Dini Kız İsimleri Ve Anlamlari. Etiketler: kuranda geçen erkek bebek isimleri, kuranda geçen erkek bebek isimleri anlamlar.


Dünyada ve ahirette herkes ismiyle çağrılacağından dolayı çocuğa güzel anlama gelen isimleri vermek gerekiyor. Bu anlamda bir Müslüman ebeveyn çocuğuna nasıl bir isim verebilir? Kur’an’da geçen isimler nelerdir? Kuran-ı Kerimde Yer alan erkek bebek isimleri kız bebek isimleri ve anlamları Seçilebilecek koyulabilecek adlar. Kuran’da geçen erkek çocuk isimleri.


Kuran da geçen Meryem ile beraber Nisa süreside var burada yanıldınız isim koyanlarda sure olarak koymuyo zaten kuranda anlamı geçen ayetlerden koyuyor mesela yüsra kolaylık demek zehra ayışığı demek melek var önemli olan ismin manası ve kuranı kerime uygunluğu kuranda Keziban geçip yalancı demek. Elyesa Lut eyyub harun ishak eyyub süleyman zekeriyya yahya ilyas ibrahim bunlar var birde ALLAH ın isimlerinin önüne “abd-u” eki getirilerek isimler oluşturulabiliyor. ADL AFÜVV AHİR AHKAM-ÜL.


Kuranda geçen isimler listesinde en çok beğendiklerim. AZRA: Yine iffete tekabül eden namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. ESMA: Adlar ve isimler anlamındadır.


Esma-i hüsna ise en güzel isimler anlamına gelir. Bu isimde bir çok bayan sahabi hanımlar da vardır. ESMANUR: Adı nur anlamına gelir. ESRA: Türkçe’de daha hızlı, daha çabuk ve en çabuk anlamlarına gelir. KURAN’DA GEÇEN ERKEK İSİMLERİ.


Kuranda geçen değişik isimler

Arapça İsimler Erkek İsimleri. Sadat İsminin Anlamı Ne? Lütfen bebişinize isim koyarken bilinçli olun. Zünnun İsminin Anlamı Ne?


Ikimizinde düsüncesi kurani kerimde gecen güzel anlamli isim vermek ama cokta yaygin olmayan isimler olmasini istiyoruz, bazi sitelerde sadece. Merhabalar hocam oğlum olacak ve Doruk ismi koymak istiyoruz. Bildiğimiz kadarı ile Kuran ı Kerimde.


Benimde kizim olacak inşallah ilk,Hanzade düşündük ama agir gibi geldi,asya istiyordum kuranda geçmesini de. Ben Rana ve Eslem isimlerini çok beğendim. Bu İsimler Ali İsmine Çok.


KUR’AN’DA GEÇEN İSİMLER. Yeni doğan çocuğuna güzel isim vermek, her Müslüman anne ve babanın en mühim vazifelerinden biridir. Milliyet itibariyle değişik olan Müslüman bireylerin adları da İslâm inanç ve ahlâkına aksi düşmedikçe değiştirilmemiştir. Kız bebeğiniz için isim seçerken zorlanıyor musunuz? En güzel, en modern ve birbirinden farklı kız bebek isimlerini sizler için.


Kuranda geçen değişik isimler

Bebeğinize Kuran-ı Kerim’den bir isim vermek istiyorsanız işte Kuran- Kerim’de geçen en güzel kız isimleri. Bu içerikte değişik erkek bebek isimleri listesini bulabilirsiniz. B ile başlayan kuranda geçen erkek isimleri.


Bebeğinizi hem dünyada hem de ahirette bir adım daha öne taşıyan en güzel, dini ve duyulmamış - keşfedilmemiş isimler! Her yıl birbirinden farklı ve modern isimler gündeme damgasını vuruyor. Tatlı telaş içinde olan anne babalar. Umarım çocuğunuza en güzel ismi bu sayfa da bulabilirsiniz. Bu listede çok farklı isimler yer alıyor.


Dini anlam ifade eden isim arayanlara kız bebek isimleri dini listesi ile sunuluyor. Popüler Kız-Erkek İsimleri - Türk geleneklerin biri olan dede ninelerin isimlerinin torunlara verilmesi her ne kadar günümüzde hala uygulansa da bu geleneğin dışına çıkarak çocuklarına az bilinen modern isimleri koyduğu gözlemleniyor. Bir erkek bebek sahibi olduysanız veya erkek çocuğa hamileyseniz doğal olarak çok mutlusunuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar