25 Mayıs 2015 Pazartesi

Alaçatı çeşme gezilecek yerler

Bu gezilecek yerler birbirine cok uzak mi yürüyerek de gidilebilir mi acaba ? Plajlar için dolmuş veya taksi gerekiyor. Daha Fazla Bilgi Edinin Günizi Beach. Alaçatı Pazaryeri Camii Çeşme, Türkiye 1. Pazar günü sabah ve öğlen tekne turunda geçti.


Alaçatı çeşme gezilecek yerler

Doğal güzellikleri, birbirinden güzel plajları, çeşitli otelleri, gece hayatı, tarihi mekanları ve sahilleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip Çeşme her yıl binlerce yerli ve yabancı turist almaktadır. Beyazıt döneminde yapılmış olup Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet’e yaptırılmıştır. Sağlı sollu rengârenk dükkânları, üzeri incik boncuk dolu tezgâhları, evlerden sarkan çiçekler… Her tür tarza hitap eden sağlı sollu kafeler ve restoranlar, kafelerin sokağa yayılmış masaları ve sokakların vazgeçilmez köpek ve kedileri gezerken size eşlik edecek. Püfür püfür esen rüzgarıyla sıcakla arası pek iyi olmayanlar için ideal tatil rotalarından. Adnan Menderes Havalimanına km uzaklıktadır.


Ancak benim en çok keyif aldığım yerler Yıldızburnu’nda yer alan Edit. Nefis kokteylleri var ve bulunduğu yer Çeşme’nin sakin kalan, bilinmeyen nadir yerlerinden. Bu yüzden çok seviyorum.


Kale çevresinde tarihi ilçe merkezi. Tarihi evler, dar sokaklar. Kordon’da oteller, lokantalar, çay bahçeleri. Aya Yorgi Koyu, Çeşme merkezine sadece km uzaklıktadır. Gezilecek Yerler içerisinde yoğunlukla plajların yer aldığını görebilirsiniz.


Ilıca Plajı ile birleşik bir konumda yer alan Tunay Orman Kampı, Çeşme’de kamp yapılacak yerler arasında önerilmekte. Boyalık Hakkında Yazımıyı Okuyun. Bu kasabada birbirinden eğlenceli etkinlikler yapma imkanı bulabilirsiniz. Her yaz mutlaka gittiğim adını duyunca bile özlemle burnumun tüttüğü,içimin kıpırdadığı ve hep güzel anılarla ayrıldığım yer. Bir gün mutlaka kısa süre de olsa yaşayacağım şirin meskenim.


Alaçatı çeşme gezilecek yerler

Sahil, Deniz ve güneş üçlemesine âşık kişiler tatil planları yaparken muhakkak Çeşme’yi de bu planlarına dâhil etmeli. Daha önce sadece işletmelerin olduğu çok bir çarşısı vardı. Ama sonra Çeşme Marina hem Çeşme’yi canlandırdı hem de çok güzel olduğu için gezilecek yerler listesine eklendi. Hangi işi yaparsa yapsın, hangi sektörde çalışıyor olursa olsun, bir insanın en büyük ve en önemli ihtiyaçlarından birisi de tatil yapmak, dinlenmek. Beni heyecanlandıran yer ise Çeşme oldu.


Geniş meydandan dar sokaklara doğru yürüdüğünüzde Yunan Adalarında olduğunuzu düşünürsünüz. Beldenin ününe ün katan bir diğer şey ise Ot Festivali. Türkiye ve Çeşme gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Antik çağlarda adı Cyssus olan İzmir ilçesi Çeşme, şimdiki adını bölgedeki soğuk ve tatlı su kaynaklarından almış. Ege kıyısında yer alan Çeşme’ye bağlı küçük, şirin bir tatil beldesidir.


Festival her yıl ilkbahar aylarında yapılmakta ve Türkiye’nin her yerinde on binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Yerli turistler kadar yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görür üstelik. Gidecekseniz, Ilıca Sizleri Bekliyor. Halk dilinde ve dünyaca ünlü olarak beyaz kumlu plaj olarak biliniyor. Restoran, otel gibi yerler misafirlerine doğal bal, peynir, reçel, köy yumurtası, bahçelerden toplanan organik domates ve biberle muhteşem kahvaltı tabakları hazırlıyor.


Kahvehane görünümlü meyhane: Dutlu Kahve. Gittiğiniz zaman etrafınızı saran eski jumbolu evler, daracık arnavut kaldırımlı sokaklar, renkli caddeler, insanların bir o kadar misafir. Ege’nin incisi olan bu harika ilçeye ilk kez gelecekler için hazırladığımız Çeşmede gezilecek yerler konulu yazımızda, merak ettiğiniz ve bilmediğiniz birçok bilgiye ulaşacaksınız. Bu nedenle bu koyda denize girecekseniz yanınıza şemsiye ve taşınabilir sandalye gibi eşyalarınızı. Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezin.


Alaçatı çeşme gezilecek yerler

Cumbalı taş evleri görün. Hem cami hem klise olarak aktif olan turistik yapıyı ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar