21 Mayıs 2015 Perşembe

Ankaratarihi eserler hakkında bilgi

Ankara’nın gezilecek ve görülecek yerleri hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız. Merhaba, Türkçe Bilgi Topluluğu! Alatlıbel ve Etiyokuşu, eski çağlardan kalma köylerdir. Kaplıcalar hakkında bilgi sahibi oldum. Haymana hakkında fazla bilgim yoktu.


Kalınacak yer ve kaplıcalar hakkında bilgi sahibi oldum. Roma Hamamı Ören Yeri’nde dönemin ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari yapıları hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz eserler var. YOZGAT adı da telaffuz edilmiştir.


Ankara, Roma ve Hama hakkında daha fazla fikir görün. Testi kebabı tadı kadar servisi ile de göz. Anadolu bölgesinde yer alan il, kuzeybatıda Karadeniz bölgesine de taşar. Bu müzede bölgede keşfedilmiş, Tunç Çağı ve Frigya döneminden kalma arkeolojik eserler sergilenmektedir. Arkeolojik alanlar ve tarihî kalıntılar.


Ankaratarihi eserler hakkında bilgi

Selçuklu ve Bizans dönemlerinde varlığını sürdüren Aspendos Antik Kenti esas olarak burada bulunan tiyatrosuyla ünlüdür. Bunu milattan önce ikinci milenyumda Hitit uygarlığı dönemi, milattan önce onuncu yüzyıldaki Frigya uygarlığı dönemi ve sonrasında sırasıyla Lidyalılar, Farslar, Makedonlar, Galatyalılar, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu dönemleri takip. Bununla birlikte metinden yapının o dönemde yeşil imaret adı ile anılmakta olduğu öğrenilmektedir. Mataracı Mehmet Efendi Evi restore edilmiş ve müze olarak 27. Evin bir bölümü de Kültür Merkezidir.


Zemin katta, Rize İl merkezinden toplanan kitabeler ve mezar taşları, birinci katta ise bazı ahşap oymalı mimari parçalar, dokuma araç gereçleri, etnografik eserler sergilenmektedir. Coğrafi Bilgi Sistemleri. Türkiye’nin en büyük ve en modern kütüphanesidir. Nükleer saldırı dahil her türlü tehlikeye karşı korunabilecek şekilde inşa edilmiştir. Birbirinden değerli el yazma eser özel kasalarda saklıdır.


Dünyaada tek nüshası bulunan Muradname buradadır. Yeni Doğan köyü ile köy adedi olmuştur. Yeraltındaki mezar odalarının bulunmasıyla Urartular hakkında geniş bilgi edinilmiştir.


Sergiyi gezen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eserler hakkında bilgi aldı. Müzede beğendiği eserlerin cep telefonuyla fotoğrafını da çeken Avcı, daha. Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Telif hakları konusunda da hassas bir politika güdülmektedir. Hitit kıyafetlerini belirten kabartmalar yer almaktadır.


NKFU bir bilgi sitesidir. Kapsamlı ve geniş bir içerik yaratma amacı ile açılmış ve her türlü konuda bilgi içeriği sağlamayı hedeflemektedir. Avram Galanti Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi. Burası “Gençlik Parkı” olarak adlandırılıyor, çünkü yerel gençlik burada vakit geçirmeyi çok seviyor. Park şehrin tarihi yerlerinden biridir ve otuz hektarlık bir alanı kaplamaktadır.


Parkın merkezinde gölün yanı sıra burada farklı rekreasyon. Nazilli şehir ve ilçelerinin en iyi tarihi ve turistik yerlerini, en güzel tarihi ve turistik mekanlarını, tarihi yerlerin resimlerini tarihi mekanların fotoğraflarını tarihi ve mimari eserleri bulabilirsiniz. Geçmişten günümüze kalan bu eserler tarihimize ışık tutukları içinde son derece değerli eserlerdir, günümüze kadar gelebilen bu eserler sayesinde tarih öncesi insanların yaşayış şekilleri hakkında fikir sahibi olmaktayız eski uygarlıklardan bu güne kadar kalmayı başaran ve. Arkadaşlar bugün sizlere bir yer değil web sitesini tanıtıcağım. Konya’da gezilecek yerlerin en başında Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabrinin de bulunduğu türbe gelir.


Tarihi Eser,Tarihi Eserlerimiz,Tarihi Eserler. Türkiye, tarih açısından birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür kokan ülkelerden biridir. Ayrıca en güzel tatil yerlerini içinde barındıran ülkemiz, Türkiye tarihi yerler bakımından oldukça zengindir. Hacı Bayram Câmii, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan tarihi cami.


Augustus (Ogüst) Tapınağı’nın bitişiğindedir. Mimar Mehmet Bey hakkında bilgi bulunmamaktadır. Ankara Kalesi: Frigya Kralı Midas tarafından M. Galatlar, Romalılar, Bizanslılar ve. Balıkesir tarihi süreç içerisinde, Karesi Beyliği döneminde Batı Anadolu`nun Türkleşmesinde, Osmanlı döneminde İstanbul`un fethi ve Rumeli`nin iskanında, Milli Mücadele döneminde Kuvayı Milliye`nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşı`nda önemli roller ifa etmiştir. Petrik İsman Kalesi tarafımızdan incelenmiştir.


Mynet Yurt Haber kalitesiyle Ankara hakkında detaylı bilgiler alabilir, coğrafyası, tarihçesi, ekonomisi, ulaşımı, nufüsu ile ilgili merak ettiğiniz herşey. Anıtkabir Anıtkabir, Ankara. Modern Türkiye kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk‘ün kabristanının bulunduğu yerdir.


Ankara’ya gezmek için gelenlerin ilk uğrayacağı adreslerden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar