28 Mayıs 2015 Perşembe

Ankara bölgesinin gelenek ve görenekleri

Bir tarafta ocak ve tandır bir tarafta kışlık erzakın muhafaza edildiği kiler bulunurdu. Kilerler genellikle iki katlı olur ve yukarı kısmına mü-sandere denirdi. Karadeniz Bölgesinin Gelenekleri, Karadeniz Bölgesi Örf ve Adetleri, Karadeniz Bölgesi Görenekleri EVLENME Evlilikler yakın çevreden yapılır, yakın çevrede kız yoksa dışarı çıkılırdı. Gelinlik kız komşu, akraba ve aile büyüklerince yapılırdı. Her ne kadar erkeğin görüşü alınsada son söz aile büyüklerindi.


AKSARAY Gelenek ve Görenekleri. Anadolu da kadın tarih çağlardan bu yana üretimin ve doğurganlığın sembolü olmuştur. MUŞ ÖRF-ADET-GELENEK-GÖRENEKLERİ Muş un ilkçağ tarihi gibi kültür tarihi de Urartularla başlar.


Muş kültür tarihinin Urartulardan önceki devirleri gün ışığına çıkarılmamıştır. YIL ÖNCESİ VE ŞİMDİ İpsalada yıl önce evler genellikle Çamur ve samanın karışımı sonucu hazırlanan hamurun tezkere denilen tahtadan yapılan malzeme ile kesilip kurutulduktan sonra ortaya çıkan kerpiçten yapılıyordu. Evlerin ve barınakların üstü sazdan yapılırdı. Her yıl saz biçmeye gidilir. Kırşehir gelenek ve görenekleri.


Ankara bölgesinin gelenek ve görenekleri

Konu etiketleri: kırşehir düğün adetleri, kırşehir mantısı, koceklerkirsehir, kırşehir köçekleri, bayrağa elma takmak, gezelim görelim kırşehir, kirsehir mantisi, kırşehir gelenek ve görenekleri, bayrak ucuna. Trabzon İli Gelenek ve Görenekleri. Rize İli Yöresel Kıyafetleri. Bulgar polisi Fransalı gurbetçinin sigaralarına el koyup 6Euroda ceza kesti. Gurbetçinin ne gidiş nede dönüş çilesi bitmedi bitmeyecek.


DOĞUM Doğum ile ilgili adet ve inanmalardan önce , çocuğu olmayan kadınların baş vurdukları birtakım işlemler bulunmaktadır. Bunların arasında en yaygın olanı türbeleri ziyaret ederek adaklar adamak ve dualar etmektir. Kaplıcalar gitmektir Karamustafa kaplıcasına giden kadılar su akan oluğa elini sokarak. Bu değerler dizgesi( sistemi), toplumsal yapının.


Ancak, gelişen teknolojiye ve değişen yaşam koşullarına rağmen halk kültüründeki gelenek ve görenekler, dün olduğu gibi bugün ve yarın da halkın yaşamında varlıklarını sürdüreceklerdir. KAYNAKLAR Sedat Veyis Örnek, Türk Halkbilimi, Kültür Bakanlığı Yay. Anabritannica, Adana Mad. Halk musikisi Güneydoğu Anadolu bölgesinin özelliğini taşır.


Mutfağın bir kenarına odun istif edilirdi. Deve Güreşleri Festivali kalabalık ve coşku dolu bir. Ankara Yöresi Düğün Geleneği. Elazığ Gelenek Ve Görenekleri Türkiye. Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?


Ankara bölgesinin gelenek ve görenekleri

Devamında, “bakır nasıl dayanıklı ve de ölümsüz ise bu tapınak da öyle dayanıklı ve kara topraklar üzerinde ölümsüz olsun” denir. Rukiye Akdoğan, HİTİTLERDEN GÜNÜMÜZE GELEN ANADOLU GELENEK- GÖRENEKLERİ ve ÇEŞİTLİ BENZERLİKLER) Aynı gelenek bugün Anadolu’da da devam etmektedir. Anadolu Bölgesi tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında şenlik ve festivalleri de vardır. Bölgenin kültürüne uygun gelenek ve görenekleri ile ilgili festival ve şenlikler yapılmaktadır.


Yemekleri, meyveleri, eğlenceleri ile çeşitli şenlikler yapılır. Muş örf-adet-gelenek-görenekleri Muş’un ilkçağ tarihi gibi kültür tarihi de Urartularla başlar. Sarıgerme, Aşı Koyu ve İztuzu plajlarına, dakikalık bir sürede de yaylalara ya da Dalaman Çayı üzerindeki rafting merkezine ulaşılabiliyor. Orta Kızılırmak Bölümü: Alan olarak bölgenin en geniş alana sahip bölümüdür. Dağlar, ovalar ve platolar bulunur.


Ankara bölgesinin gelenek ve görenekleri

Kızılırmak bu bölümden geçmektedir. Kayseri bu bölümdeki en gelişmiş şehrimizdir. Genel Bilgiler Yüzölçümü: 8. Büyük şehirlere göç eden Atkaracalarlılar’ın çoğu sanayi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar