29 Mayıs 2015 Cuma

Kavun çeşitleri

Kabakgiller ailesinden iri bir meyve olan kavun, yaz aylarının ferahlatıcı ve vazgeçilmez lezzetidir. Kavun çeşitleri nelerdir? Türkiye’de yetiştirilen başlıca ka­vun türleri topatan, Van kavunu (kantalup), Hasanbey ve altınbaş kavun­larıdır.


Yeri Köy Karpuzu Gülle Kesiti -Bu resme bakmak sakıncalıdır ! Alaca Yarli Karpuz Nesli Tükenmek üzere. Yazın kavurucu sıcağında aranan lezzetlerden biriside kavun. Sizde kendi bahçenizde kendi kavunlarınızı doğal ortamında yetiştirebilirsiniz. Ama önce yapmanız gereken kavun tohumları bahçenize ekmek.


Bu bölümde satışı yapılan doğal kavun tohumu çeşitlerini ve fiyatlarını bulabilir kavun. Sertifikalı ve yüksek verimli hibrit kavun tohumu firmamızdan sipariş edebilirsiniz. Satılık kavun tohumlarını şirketimizden sipariş edebilirsiniz.


Kırkağaç tipi kavun çeşidimizdir. Bitki orta güçlü, kapalı yapılı meyvelerini kapatması çok iyi, Bitki ve yaprak sağlığı çok iyi, erkenci bir çeşidimizdir. Meyve tutumu 3-4lü, verimi yüksektir. D-TÜRKİYEDE KAVUN ÇEŞİTLERİ Ülkemizde çok geniş çapta yapılan kavun yetiştiriciliğinde yöresel olarak çok geniş çeşitlere rastlanmakta ve form zenginliği görülmektedir. Sıcaklarda ne güzel sğuk soğuk yenir kavun içinizi ferahlatan kırkağaç kavununun tarihine baklım şimdi.


Bu meyve en fazla ılıman ve tropikal iklim olan ortamlarda yetişen bir meyve türüdür. Ham yetişmemiş olan haline kelek adı verilir. Van ve Casaba gibi çeşitleri olan kavunun sahip olduğu kalori değerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam.


Birçok çeşidi olan kavunun en bilinen çeşitleri şunlardır: Sarı DiliEn çabuk gelişen kavun çeşidi olup, seksen günlük bir süre sonunda hasatı yapılabilir. Sulu bir araziye sahipseniz bu çeşidi kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ergin üstten yarım küre şeklinde görülen kanatlarının üzerinde altışar adet siyah renkte lekeler bulunan ve uğurböceğine benzeyen bir böcektir. Ananas kavunu tamamen geleneksel yerli atalık tohumdur.


Kendine özgü harika birn. Yazın en tatlı meyvelerinden biridir kavun. Güzel, bal lezzetinde bir kavun buldunuz mu,. Yazlık kavun çeşitleri 7-? Kışlık kavun meyveleri ise 4-?


C’de soğuk hava depolarında kasa içinde veya meyveler tek tek asılarak uzun süre muhafaza. En az karpuzda olduğu kadar kavun seçmede de kendinize güveniyorsanız ya da Ne yaparsa yapayım aldığım kavunlar istediğim kadar şekerli ve lezzetli çıkmıyor diyorsanız şimdi bilgilerimizi yeniden gözden geçirme zamanı. Bu az bilinen iyi kavun seçme yöntemleri bu yaz çok işinize yarayacak. Diyetisyenler, kavunun kalorisinin çok düşük olduğunu, lifli yapısıyla kişiyi uzun süre tok tuttuğunu ve günlük diyet programına kavun eklemenin vücudu toksinlerde temizleyip kilo vermeyi kolaylaştırdığını bildiriyor.


Aynı arazide iki yıldan fazla üst üste kavun yetiştirilmemelidir. Limon Çeşitleri Nelerdir? Metrelerce uzayabilen kavun kalın kabuklu, içi etli, sulu ve bol çekirdeklidir. Bu kavun cinsimiz yılbaşına kadar tahammüllü(dayanabilen) renk olarak albenisi olan, tat ve lezet yönüyle üstün bir kavun cinsidir. Dış kabugunun çok sert olması nedeniyle mart ayına kadar tahammüllü(dayanabilen) hasattaki tat ve lezzetini.


Kavun çeşitleri

Ka bakgillerden olup vatanı Küçük Asya dır. Antioksidanlar bakımından da zengin olan kavun, enfeksiyonlarla savaşırken, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden de korur. Sonra diğer bölgelerimizde kavun hasatları başlar.


Sertifikalı hibrit kavun tohumu çeşitleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için firmamızı. Biraz sulandıktan sonra limon tuzu ve tereyağı eklenip kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte biraz kıvam alana kadar pişirilir.


Kavun çeşitleri

Roma yakınındaki Cantalupa’da yetiştirildiği için batıda “kantalup” kavunu olarak anılmaktadır. Avrupa’da en çok tutulan bir kavundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar