26 Mayıs 2015 Salı

Ankara çubuk neyi meşhur

Türkiye’ nin ikinci en kalabalık şehridir. Esenboğa Uluslar arası Hava Limanı’na komşudur. Mahalle içinden geçen Çubuk Çayı nedeniyle tarım en önemli geçim kaynağıdır.


Kızılay tarafında iseniz Sakarya caddesindeki Hüsmen Ağa’dan da çeşit çeşit turşular alabilir çeşmeden de turşu suyu içebilirsiniz. Sabah sıcacık yediğinizde o kavrulmuş tadı alırsınız. Ankara Savaşı’nın geçtiği alandır. ALTINPARK ANKARA EVLERİ ATAKULE ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ 50. YIL ( ÇAMLIK PARKI ) AYAŞ EVLERİ BOTANİK PARKI ÇANKAYA SIRTLARI ÇUBUK BARAJI.


Manevi değeri paha biçilemez olan Anıt Kabir’i de bünyesinde barındırır. Cumhuriyet tarihinin ilk barajları ile ünlüdür. Emeği çok, lezzeti dillere destandır.


Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan başkentimize gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Videonun şarkının sözleri ve teması ile ilgili olması şart değildir, ama bu klipler belli sinema dönemlerine, yönetmenlerine hatta filmlerine bir saygı duruşu niteliğindedirler. Eskişehir’ in en meşhur lezzetlerinden biridir. Yumuşak hamurlu içi kıyma harçlı bu börek kızgın yağda kızartılarak pişirilmektedir. Pişmaniye tadında lifli bir helvadır.


Met helvasını adını çubuk yani aşık kemiği ile oynanan bir oyundan almıştır. Haymana Gezilecek Yerler. Kalenin giriş kapısı da Rahmi Koç Müzesinin karşısındadır.


Bu dönemde Osmanlı İmparatorluğunun toprakları Kayseri-Kemah, Erzincan Hattına dayanmakta idi. Gezginlerin en büyük sorunu nedir derseniz. Bütün gezginler herhalde bir yere gittiğimde orada hediyelik olarak ne alayım cevabı ile karşılarsınız. Kalecik, batısında Pursaklar Güneybatısında Elmadağ ilçeleri bulunmaktadır.


Listemizde ankara nın meşhur yerleri için bilgilere yer verdik. Halk, şimdi Dutluk durağına adını vermiş olan ve büyük dut ağaçlarının bulunduğu yere piknik yapmaya giderdi. Sultan Ahmet Camisi’nin de içerisinde bulunduğu meşhur Sultan Ahmet Meydanı gibi.


Akyurt Altındağ Ayas Bala Beypazarı. Tanıtım Günleri için bu günlerde hummalı bir çalışma sürüyormuş. Fuar görselleri bakımında çok iddalı işlere imza atan Çorum, bakalım bu yıl tanıtım kapak görsellerinde neyi ön plana çıkaracak merakla bekliyorum. Geçen yıl güvenlik gerekçesiyle iptal olan Çorum Günleri için iddialı bir.


Zonguldak iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Zonguldak denince akla ilk gelen yöresel lezzetler malay, kartlaç, sütlü armut, kömeç v. Sahibi Süleyman Bey memleketi trabzonun neyi var neyi yok herşeyi sunmuş mekanında. En çok şömine köşesini ve sıcacık kuzinesini sevdim. Meşhur Tavacı Recep Usta.


Güney Asya’nın en zengin mutfaklarından biri de Pakistan mutfağı. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Kanal Televizyonu’nun gezi ve kültür programı ‘Gezebilsem’ Çubuk’u tanıttı.


Osman Yıldırım’ın sempatik sunumuyla her hafta ayrı bir ilden renkli görüntülerle ekrana gelen ‘Gezebilsem’ komik olaylar, eğlenceli röportajlar, gelenek ve göreneklerle bu hafta Çubuk ilçesini tanıtacak. Tuz, karabiber, defneyaprağı, dereotu, limon tuzu, üzüm sirkesi ve sarımsak. Baharat sevenler için de güzel bir karışım. Ama İzmir denince akla ilk gelen yöresel lezzetler keşkek, sura, zerde, İzmir köftesi, papaz yahnisi v. Bu yöresel lezzetlerin dışında İzmir iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız.


Bu halay genellikle düğünlerde ve diğer eğlentilerde oynanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar