18 Haziran 2015 Perşembe

Çeşme tarihi yerler

Gezilecek Yerler: Çeşme - Mutlaka yapılması gereken şey için TripAdvisor gezginlerinin 6. Doğal güzellikleri, birbirinden güzel plajları, çeşitli otelleri, gece hayatı, tarihi mekanları ve sahilleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip Çeşme her yıl binlerce yerli ve yabancı turist almaktadır. Pek çok tarihi eserin sergilendiği, Çeşme’nin tarihi zenginliklerini gözler önün seren Çeşme Arkeoloji Müzesi, daha çok Erythrai, Çeşme ilçe merkezi, Alaçatı ve Kalemburnu yöresinden çıkarılan buluntulara ev sahipliği yapıyor. Kalesi’nde bulunan müzede, 3adet arkeolojik, 126. Bu yüzden eğer bütçeniz varsa ilçenin barındırdığı güzellikleri daha özgürce keşfetmek için ulaşımda araç kiralama seçeneğini. Alaçatısıyla, koylarıyla ve müzeleriyle görülmesi gereken bir çok yer mevcut.


Gezi rehberi niteliğindeki bu yazıyı inceleyin. Plajları, tertemiz denizi, tarihi ve doğal güzellikleri, eğlence ve gece hayatıyla tatilcilerin gözdesi konumunda. Okulların kapanması ile tatilseverlerin akınına uğrayan Çeşme’de gezip görebileceğiniz birçok yer sizleri bekliyor. Sadece doğal güzellikleri ile değil.


Bu koylardan biri de Aya Yorgi koyudur. Sakız ağacı (Pistacia lentiscus), sakız ağacıgiller familyasından bir ağaç türü. Akdeniz bölgesinin doğal bitkisidir. Yörede birçok tatil sitesi ve balık çiftlikleri vardır. Muhteşem doğa güzellikleri ile binlerce yıllık bir tarihin örtülü olduğu bir yerdir.


Geçmişinde birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çeşme’nin Türk uygarlığı ile tanışması 11. Osmanlı egemenliği ise 14. Yüzyıl sonlarında bölgeye hakim olmuştur. Gidecekseniz, Ilıca Sizleri Bekliyor.


Halk dilinde ve dünyaca ünlü olarak beyaz kumlu plaj olarak biliniyor. Yıllardır sosyetenin gözdesi olan bu ilçeye gitmek için sabısızlanıyordum. Aslında son yıllarda Cunda ve Fethiye revaçta olduğu için hep sonraya öteledim. Ama aklımın bir yerinde Çeşme hep bekledi. Araları özel araç ile açık yolda saat sürüyor.


Ağva nasılsa İzmirliler için de Çeşme de aynı. Ege’nin incilerinden Çeşme, kendine özgü mimarisi, tarihi ve doğal güzellikleri, gastronomik deneyimler sunan zengin mutfağı, otları, şarabı, enginarı ve en önemlisi sıcakkanlı. MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Dalyaköy Sakızlı Koy’u sakin ve sessiz bir ortama sahiptir.


Huzur dolu bir tatil yapmak istiyorsanız, Dalyanköy Sakızlı Koy’unu tercih etmelisiniz. Erythrai antik kentinin tarihi hakkında yapılan söyleşiler, Belediye kent orkestrası konserleri, tiyatro etkinlikleri ve seramik atölyesinde yapılan etkinlikler yer alıyor. Yıl ortalaması hava durumu genellikle kış aylarında eksilere düşmez ve yaz aylarında ise ortalama 30- derece olarak gözlemlenebilir.


Çeşme tarihi yerler

Ayrıca yöreye özgü olan pek çok şey korunmuştur. Alaçatı genel olarak renkli bir karaktere sahip bir kasabadır. Semtin kendine has belirli özellikleri vardır.


Türlü hastalıkları iyileştirdiği düşünülen Şifne Kaplıcaları da çok. Efes Antik Kenti gibi tarihi yerler gelir. Alaçatı gibi ilçeler, özellikle yaz aylarında dünyadan birçok gezgini ağırlar. Buradaki otellerin, pansiyonların, hostellerin ve butik otellerin neredeyse hepsi bu dönemde dolar! Alaçatı, İzmir'in güneybatısında.


Çeşme tarihi yerler

Sizin gezginci kişiliğinize bağlı olarak Çeşmede gezilecek yerler. Cesme gezi turu yapmadan önce gezilecek görülecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz,Cesme gezi rehberi sayfamızdan gezilmesi gereken yerler ile ilgili önerilere ulaşabilirsiniz. Tarihi mekanlarını birlikte keşfedelim.


Nüfus bakımından ülkemizin üçüncü büyük kenti olan bu ilimizde çok sayıda tarihi ve turistik alan bulunmaktadır. Hayli ılıman bir iklime sahip olan İzmir bu nedenle yılın her. Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var.


Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor. Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar