17 Haziran 2015 Çarşamba

Insanlarla iyi geçinme sanatı

Geçinme Sanatı metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları (2) 7. Başarı formülünün en önemli bileşeni insanlarla iyi geçinmeyi bilmektir. Ne çok uzak ne de çok yakın olmayan tavrımızla bu tür kişileridi are etmeye çalışmak en doğrusu olsa gerektir. Okuduğunuz metinde geçen aşağıdaki paragraftan hareketle “insanlarla geçinme sanatı” üzerine kısa bir yazı yazınız. Yanlışlıkla çarpıp elindeki dosyaları düşürmesine sebep olduğumuz öfkeli biri, “Kör müsün kardeşim. Sonuç olarak insanlar toplum içinde yaşadığı için birbiriyle iyi geçinmek zorundadır.


Bu açıdan baktığımızda insanla iyi geçinme sanatı önem kazanmaktadır. Bazen susmak da insanlarla iyi geçinmeyi sağlar. Başak DEMİRİZ en son yazısını mı okumak istiyorsunuz, En güncel köşe yazılarını okumak için hemen tıklayın! Sual: Karşılaştığımız insanların kimisi iyi, kimisi kötüdür. Herkesle iyi geçinebilmek için ne yapmak gerekir?


Bu iki şarta malik olan, herkesle iyi geçinir. Etiket: insanlarla iyi geçinme sanatı. Daha İyi Anlaşmak İçin Bazı Öneriler. Herkese merhaba, Bu yazımda internette okumuş olduğum uzun bir yazının özetini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu durumda insanlarla nasıl iyi geçineceğimize dair kafa yormalı, bu konu üzerinde düşünmeliyiz.


Tatlı dilli olmak bu konuda büyük önem taşımaktadır. Atalarımız tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözünü boşuna söylememiştir. Bu sorulara yanıt ararken öncelikle iyi geçinmenin ne anlama geldiği belirlenmelidir. CEVAP İnsanlarla iyi geçinebilmenin iki şartı vardır: 1- İyi bir insan olmak, 2- İnsanları iyi tanımak. Bizlere nasıl yaklaşılmasını istiyorsak, başkalarına da öylece davranmalıyız.


Ayrıca, insanların haklarına saygı duymalı, hoşgörülü olmalıyız. Aksi takdirde insanlarla geçinme konusunda sıkıntılar yaşar, iyi ilişkiler kuramayız. Beşinci aşama her şeyin açık açık konuşulmasından sonra karşıdakiyle olan ilişkilerde bir.


Insanlarla iyi geçinme sanatı

Kendi kendimizle problemimizin olduğunu biraz düşünürsek bulabiliriz. Karşımızdakini, “Ben ailem için, çalıştığım iş yeri için, bu ülke için önemli ve gerekliyim. Evet, insanlarla geçinmesini bilmek bir sanattır ve bu sanatı az bir gayretle herkes öğrenebilir ya da öğrenmesi gerekir. Marifet çevremizdeki diğer insanlarla geçinebilmektir.


Bir başka husus da kavgacı tutumdan uzak olup anlaşmacı bir tutum sahibi olmaktır. Uyumlu Kişilerle İyi Geçinme Önerileri. Bu soruyla birlikte akla gelen diğer bir soru da insanın herkesle iyi geçinmek zorunda olup olmadığı sorusudur.


Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Diğer yandan seçerek birlikte. Metnin kitapta hangi sayfada yer aldığı metnin sonunda “Kitaptaki sayfa no” olarak belirtilmiştir. Bu hakikatten hareketle etrafımızdaki insanlarla iyi geçinme gayreti içinde olmalıyız. Hiç kimse hayatın güzelliklerini veya acılarını tek başına yaşamak istemez.


Daima dayanacağı bir insan, konuşacağı bir dost arar. Aslında aradığımız kadar aranan dost, arkadaş, eş, kardeş olabilmektir. Burada iyi bir saygı görme ihtimaliniz yüksek. Bazıları zordur ve bizi çileden çıkarır!


Insanlarla iyi geçinme sanatı

Geçinilmesi zor insanlarla geçinme sanatı 1. Günümüzü bir şekilde birliktegeçirdiğimiz insanların çoğunu kendimiz seçmiyoruz. Bu durum yakın ilişki içindeolduğumuz insanların bir kısmı için bile geçerlidir. Bismillahirrahmanirrahim.


Cabir (ra) rivayet ediyor. Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuşlardır: Ben insanlarla iyi geçinme özelliğiyle gönderildim. Bu güzel haslet kime verilirse, ona pek çok hayır ve üstünlük verilmiş demektir. Rabbimiz şöyle buyurmaktadır : “ Allah dilediğine hikmet verir.


Kime de hikmet verilirse, ona pek çok hayır ve üstünlük verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar