22 Haziran 2015 Pazartesi

Yalnız kalmamak için esma

Bazı Arapça harflerin Türkçe’de karşılığı olmadığını hatırlatmak ister ve Arapça metinden okumanızı tavsiye ederiz. Anlamı: Yoktan icad edici, yaratıcı. Açıklama: Her kim bu ismi şerifi hayatında okursa, Allah’u Teala onu kabirde yalnız bırakmaz. Günahları Effedilenlerden ve Allah’u Teala’ya Yakin Ehlinden Olmak İçin.


Celalu-l Hak Ved-din (k.s.) Hz. Rabbim beni yalnız başına bırakma. Sen vârislerin en hayırlısısın. Açıklama: İnsan yalnız başına yaşayamaz, dünyada da âhirette de ünsiyete, arkadaşa muhtaçdır. Bilhassa bu duâ, telkin yapan hocalar tarafından kabrin üzerinde en son okunan duâdır.


Cidden yalnızlık çok zordur. This feature is not available right now. Yalnızlık Ancak Allah’a mahsusdur. Birinin gücü ve varlığı karşısında zayıf kalmamak için El-Müzill.


Her bir esma kendi doğrultusunda dünyaya bir düzen sağlar. Böylelikle sağlıktan rızka kadar dünyada ki her bir olgu esmalar ile. Duada Allahü Teala’ya hayatta yalnız kalmamak için bir yakarış da vardır. Bu yalnız kalma hem çocuk hem eş hem de aile olarak nitelendirilebilir.


Bu bakımdan yalnız kalmak istemeyenlerin de okuyabilecekleri bir dua niteliğindedir. Sınıfta okulda yalnız kalmamak için ve derslerimin iyi olması için hangi zikir çekmeliyim Allah Razı olsun şimdiden. Bu sebeple insan kalbi de yalnız ve yalnız Ona yönelmekle ve Onunla olmakla huzura erebiliyor.


Kur’an-ı Kerim’de, “Dikkat edin! Dolayısıyla ayeti biz doğru esmayla doğru organa gönderirsek sonuca ulaşabiliriz. Azaba maruz kalmamak,nimete mazhar olmak için;. Esma hakkında Sözler shf.


Gözümle gördüğüm, şahit olduğum bir olayı. Kur an-ı Kerim de, Dikkat edin! Hakikat-i İslâmiyettir ki, asıl insaniyet-i kübrâ denilen şey odur.


Kulak için, akciğer için, göz için. Daha fazlası için yazımıza bakabilirsiniz. Etrafında insanlar olsa bile eğer onlarla bir paylaşımda bulunamıyorsa psikolojik olarak kendini yalnız hissedebiliyor. Bunları araştırmak ve sorgulamak imanı sakatlandığından tövbe istiğfar et ve kendindeki kusuru kabullen.


Kimseye bir şey söyleme yoksa ailen ve sevdiklerin seni reddeder. Ayrı durma öldürücüdür, tehlikelidir. Her huzurun bir insibağı olduğu gibi bir araya gelme de bir insibağ hasıl eder.


Her esmanın kendine has şifresi ve kilidi vardır. Uyar’ın bu kitabında konu bütünlüğü ve yalınlık daha çok göze çarpmaktadır. Gençlik şiirlerime bakınca iyice şairane olduğumu görüyorum. Uzun zamandan beri de yalın olmaya çalışıyorum.


Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine hayır ve bereket ver. Okundukları yerler: Bütün namazların son oturuşlarında Ettehıyyâtü’den sonra. Ve namazında sesini pek ziyade kaldırma ve onu büsbütün de kısma ve bunun arasında bir yol talep et. Kalpler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur, huzura kavuşur!


Gerçi gece uzun, Gece karanlık Ama bütün korkulardan uzak. Bir sevdadır böylesine yaşamak, Tek başına Ölüme bir soluk kala, Tek başına Zindanda yatarken bile, Asla yalnız kalmamak. Hüseyin Ağa’yı iyi tanır, sever, sayar, yaşlı adamın kimsesizliğine üzülür. Kısaca bu kadınlar, ömürlerinin son demlerinde rahat bir nefes almak, yalnız kalmamak, sıcak bir yuvada birbirine destek olup huzur içinde yaşamak isteyen iki yaşlı insana aman vermezler.


O kişi pamuk prensesin kendisinden daha güzel olduğunu öğrenen kötü kalpli kraliçe. Zehirli elmayı yemen için seni ikna etmeye çalışıyor. Dikkat edersen, bunu söyleyen kişi muhtemelen kiloludur ve yalnız kalmamak için seni de şişmanlatmaya çalışıyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar