21 Eylül 2015 Pazartesi

Mysql açılımı

Mysql açılımı

Sql nedir, sql ne demek, sql anlamı, sql hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. PDO ise PHP Data Object olarak açılır. PDO ve MySQLi arasındaki başlıca fark PDO’nun aynı script içinde birden fazla farklı veri tabanını (MySQL, MS SQL, Postgre DB) desteklemesidir ancak fonksiyonlarla alakalı olarak.


MySQL bir veritabanı yönetim sistemidir. Bu bir kısaltma değil ki açılımı olsun. MySql’in açılımı My Structured Query Language’dir. Türkçesi ise yapısal sorgu dili’ dir. Mysql’i yönetmek için kullanılan, Oracle firması tarafından geliştirilen Mysql Workbench yönetim aracıdır.


SQL’in açılımı Structured Query Language dir. Veritabanlarına erişim ve işlenmesi için standart dildir. SQL server, Oracle gibi veritabanı uygulamalarında veritabanı tasarlayan, programlayan, yöneten kişilere veritabanı yöneticisi denir.


Mysql açılımı

Temel olarak uzman olduğu veri tabanı teknolojisini ( Sql, Oracle, Mysql vb.) kullanan kurum ve kuruluşlarda, bu ürünlerdeki verilerin. Microsoft’un bu veritabanını tercih etmektedir. Bu veritabanı sanılanın aksine MYSQL gibi ücretsiz değildir.


Sunduğu birçok özellikler sebebi ile de diğer veritabanlarından daha iyidir. PHP kısaca web tabanlı bir programlama dilidir. Eskiden açılımı “Personal Home Page” yani Kişisel Anasayfa iken günümüzde gelişmesi ve daha iyi anlam kazanması ile “PHP: Hypertext Preprocessor” yani Üstün Yazı Önişlemcisi olmuş.


Diğer web tabanlı dillere göre onlarca avantajı olan ve günümüzde en popüler dillerden birisi. Bizde daha güvenli ve performanslı olan PDO kullanımını ele alacağız. Sql’ in açılımı ‘Structured Query Language’dir.


Peki Sql nedir nasıl öğrenilir? Dijital çağa ayak uydurmak için her gün uğraştığımız binlerce veriyi yönetmek zorlaşırken, imdadımıza SQL sistemi yetişiyor. MySQL, Oracle, MS Access) Bu yapı içerisinde Tablo’lar kullanılmaktadır. Tablo ise satırlara ve sütunlara bölünmüş durumdadır.


Bilgiler satırlar halinde ama sütunlara bölünmüş şekilde işlenir. Herhangi bir bilgi sıralanmak istediğinde ya da dışarıdan başka bir. PHP’nin Faydaları ve Avantajları Nelerdir ? Php açık kaynak kodlu bir programlama dili olduğu için gelişimine herkes katkıda bulunur ve sürekli gelişirilir. HTTP Protokolü Hakkında Bilgi, Açılımı ve Anlamı ile HTTP Durum Kodlarını bu Makalede Bulabilirsiniz. XAMPP is an easy to install Apache distribution containing MariaDB, PHP and Perl.


LAMP açılımı Kısaltmalar Sözlüğünde. What does LAMP stand for? SQL ifadesinin açılımı, Structured Query Language. Bu bölümde öğrenmiş olduğunuz bilgileri, diğer uygulamalarda da rahatlıkla. SQL, ANSI standardında bir bilgisayar dilidir.


Mysql açılımı

SQL veritabanına karşı sorguları çalıştırabilir. Doğru bir şekilde şifrenizi girin. Mysql Nedir : OfisData Ofis ve Excel Yazılım Sistemleri Eğitim Merkezi. Merhaba bu ilk yazımda herkesin dilinden düşürmediği, sürekli duyduğumuz Asp.


Net ile ilgili bilgiler sunmaya çalışacağım. ASP ’nin açılımı Active Server Page olarak isimlendirilir. Açılımından da anlaşılacağı üzere, server taraflı bir web geliştirme teknolojisidir. Mysqli ve Mysql arasındaki başlıca farklar. Bilgisayar ortamında var olan tüm bilgilere veri denilmektedir.


Bu veriler bilgisayar tarafından saklanıp işlenebilen bir yapıdadır. Bu işlenebilme özelliğinden faydalanabilmeniz için bir veritabanına ihtiyacınız vardır. SQL, açılımı Structured Query Language yani Yapılandırılmış Sorgulama Dili dir.


Bu sorgulamaları diğer yazılarımda detaylı olarak ele alacağım. Bencede konu sabitlenirse çok iyi olur bence forumdaki sql anlatan ve sabit olan konulardan daha açık bir anlatımı var aferim bana Senin soruna gelecek olursak sen hedef siteden bahsediyosun kardeşim hedef sitelerde sql tarayıcı programlar var ama sitede sql yeri yoksa sql injection yapamazsın. Bugün bu üçlüyü birbirine uyarlanmış halde barındıran ve kurulum tamamlanır tamamlanmaz sistemin hazır hale geldiği AMP (Apache, MySQL, PHP) paketleri kullanılıyor. Bunlardan en popüleri XAMPP’ın açılımı ise aşağıdaki gibi.


Bu yazımda sizlere PDO nedir ve PDO nasıl kullanılır insert,update,delete,select işlemleri nasıl yapılır bunlardan bahsedeceğim. PDO açılımı PHP Data Objects türkçe karşılıgı PHP Veri Objeleri eskiden projelerimizde MYSQL kullanırdık artık PHP MYSQL desteğini çekti çünkü PDO daha avantajlı daha güvenilir ve en önemlisi ise OOP mantığında ve bir çok veritabanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar