8 Şubat 2016 Pazartesi

Ankara armudu ne zaman toplanır

BURSA - Lezzeti dayanıklılığı ve büyüklüğüyle ünlü olan Bursa’nın meşhur deveci armudunda hasat başladı. Bursa ile anılan ve ağırlığı bir ila bir buçuk kiloyu bulan, hatta kiloya yaklaşanlarına bile rastlanan deveci armudunun hasadı başladı. Bir armudun tüm ömründen sadece dk kadar bir süre yenmesi için en ideal zamandır. Bu ağaç doğada kendi kendine yetişirken armut aşısı yapılarak meyve vermesi sağlanır.


Erkenci veya yazlık çeşitler, yeme olumunda hasat edilip doğrudan pazara sunulur. Güzlük ve kışlık çeşitler ise hasat olumunda ağaçtan toplanır ve belirli sürelerle olgunlaştırma odasında bekletilerek yeme olumuna getirilirler. Ankara armudu verimli bir çeşittir.


Sofralık olarak kullanılır. Doğu,Güneydoğu Anadolu, ve Akdeniz bölgeleri için tavsiye edilir. Tozlayıcıları Akça, Abbe Fetel, Coscia dır. Zaman Atlamalı Domates Tohum. Ağaçları kuvvetli ve yayvan gelişir.


Kabuk rengi açık yeşil, kalın, olgunlaşmaya başladığında sarımsı yeşil ve incedir. Diğer bir ayırt edici özelliği ise, herhangi bir tozlayıcı çeşide ihtiyaç duymadan üstün verim elde edilebilmesidir. Meyvesi orta iri,yuvarlakça, boyunsuz, alt kısmı geniştir. Bildiğimiz armut çeşitlerinden farklı olarak çok suludurlar ve hasat edildikten sonra uzun süre rengini korurlar ve uygun soğutma uygulandığında çok uzun süre tazeliğini kaybetmezler. Bununla beraber toprak ne kadar derin, geçirgen, sıcak ve besin maddelerince zengin olursa ağaçların gelişmeleri de o kadar iyi ve verimleri de o nispette yüksek olur.


Bilinen armut çeşitlerinden farklı yuvarlak şekillidirler. Hatta şekil olarak elma fidanına benzemesinden dolayı elma armudu da. Ayrıca fundalıklar ve çalılıklar bu keçiler için en uygun beslenme alanlarıdır. Kültür armudu bütün dünya üzerinde elma kültürünün yayıldığı hemen her yerde yetiştirilmektedir. Temmuz sonunda toplanır.


Ankara armudu ne zaman toplanır

WILLIAMS: Dünyadaen iyi armut olarak bilinen ve yurdumuza en erken gelen yabancı bir çeşittir. Meyveleri orta iri, tereyağ tipinde, çok sulu tatlı ve güzel aromalıdır. Yeme olumunda sarı renklidir. Actors Tom Holland and Jake Gyllenhaal visit S. Coğrafi olarak Türkiye’nin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır.


Meyve yüzeyi hafif girintili çıkıntılı olup kabuğu ince, zemin rengi sarı-yeşil, passız, bazen güneş gören yüzü pembe- kırmızıdır. SANTA MARIA: Meyvesi iri-orta iri, boyun kısmı uzuncadır. Meyve eti beyaz, gevrek, sulu, tatlı ve kalitesi yüksektir.


Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Hazırlanan bu esere emeği geçenlere teşekkür eder, üreticilerimize kalıntısız, sağlıklı ürün ve bol kazanç dilerim. Nemli bölgelerde ayva anaç olarak kullanıldığı zaman - m, orta boydaki ağaçlar için - m ve armut çöğürü üzerindekiler içinde - m aralık ve mesafe yeterli. Böylece çiçekler açıldıkları zaman ağaçta yapraklanma da olur. Ağustosun ilk haftasında toplanır.


Genç kuşaklar böyle bir armut türünün varlığından bile habersizdir. Yeşil renkli, yuvarlak ve sulu, tatlı bir armuttur. Diğer armutlar gibi değildir. Buna kış armudu da denir.


Sonbaharda çok sert ve susuzdur. Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi 'nde yer alır. Ancak unutamadığımız tadı damağımızda kalan çeşitleri de var.


Tüm armut çeşitleri burada. Armut Yetiştiriciliği 1. Bu türü kökenlerinin, Doğu ( oriental ), Batı ( occidental ) oluşuna göre iki büyük grup içerisine toplamak mümkündür. Doğu armutlarının asıl köken alanı Çin, Mançurya, Kore ve Sibirya teşkil eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar