15 Mart 2019 Cuma

Izmir tire de gezilecek yerler

Yakın zamanda Torbalı’da açılan, Özgörkey ailesinin özel otomobil koleksiyonun sergilendiği Key müzesini de planının en başına yerleştirdim. Gezimiz şansızlıklarla başladı. Tire’de gezilecek yerler, Ege’de keyifli ve huzurlu bir tatil yapmayı planlayanlara hitap ediyor.


Ortalama Okuma Süresi: dakika. Gezilecek Yerler: İzmir - Mutlaka yapılması gereken 1şey için TripAdvisor gezginlerinin 16. Cennet Tire’nin eski sokakları, insanları ve eşsiz lezzetleri keşfedilmeyi bekliyor. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan bu cennet yerde huzur dolu bir gün geçirmeniz mümkün. Kendine has binaları, sıcakkanlı halkı ve birbirinden güzel lezzetleriyle tam bir nefes alma durağı.


Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezleri için bir başlangıç noktası burası. Tire Gezilecek Noktalar Nelerdir. Lik bir uzaklıkta buluna ilçe de tarih boyunca yaşamış bir çok uygarlığın izine rastlamak mümkündür. Bununla yetinmeyip gezi noktalarını kolaylık olsun diye video haline de getirdik.


Aşağıdaki İzmir Gezi rehberini seyredebilir, kanalımıza abone olabilirsiniz. Atatürk Heykeli İzmir İli, Türkiye 16. Daha Fazla Bilgi Edinin Aqua Toy City Çeşme 59. Ege otlarını ve taze meyvesebze alışverişinizi yapabilirsiniz.


Derekahve iyi vakit geçirebileceğiniz, doğası güzel bir yer. Sabah saatlerinde giderseniz, dere kenarında keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hatta: dağlara doğru çıkıldıkça, çok sayıda endemik bitki türü görmek mümkündür ve dağ köylüleri, bu bitki türlerini gayet iyi bilmektedirler. Selçuk, Torbalı, Bayındır, Ödemiş ve Aydın arasında yer alan, ovalar ve dağlar ile çevrelenmiş yeşil bir coğrafyaya sahiptir. Lütfü Paşa Camii, Yahşi Bey Camii, İbni.


Izmir tire de gezilecek yerler

KONAK- OTOGAR hattı ile Yenigaraj’a ulaşabilirsiniz. Güme Dağları’nın Etekleri O Gün De Güzel Bir Yerleşim İmkanı Sunmuş Buraya Gelenlere. Sonrasında İzmir’e dönüş ve arkadaşlarımıza veda.


Bu güzel ve keyifli gün için eşime, arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Artık oraları öğrendim, tren, otobüs, dolmuş her tür araç var oraya giden Havalar bozmadan bir de cuma günü gitmem lazım. Bitki örtüsünün zenginliğinden dolayı “Yeşil Tire” olarak anılıyor.


Izmir tire de gezilecek yerler

Güneybatısında yer alan tabiat harika kentin çevresinde oldukça popüler yerler vardır. Tire’nin kuzeyinde Bayındır,güneyinde Aydın,doğusunda Ödemiş,batısında Selçuk ilçeleri yer almaktadır. Yukarıdan baktığınızda bu iki Tire’yi hemen ayırabiliyorsunuz. Tire, İzmir’in şirin bir ilçesi. Tire’nin meşhur şiş köftesiyle harika bir yemek yiyebileceksiniz.


Bisiklet turları düzenlenen bu şehirde orman havasıyla sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Aynı zamanda tarihi anılarla dolu bir ilçedir. Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor.


Izmir tire de gezilecek yerler

Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve. Kumrusu, denizi, plajları, Çeşme’si, Efes‘i, Kordon‘u, Saat Kulesi, insanları, yöresel yemekleri ve daha nice tarihi ve doğal güzelliği ile bünyesinde barındıran Ege’nin incisi, güzel İzmir rehberi huzurlarınızda. Denizlinin Süngüllü Köyüne götürelim istedik. Bugünlerde adını pek duymasak da İzmir’e yakın gezilecek yerler arasında haklı bir yeri var. Bozdağ’ın eteklerine kurulmuş, yemyeşil bahçeleri, birbirinden güzel taş evleri ve tarihe iz bırakan geçmişi ile bugün Ödemiş’in bir mahallesi olan Birgi Köyü, İzmir’in güneyine yaptığımız seyahatin duraklarından biri idi.


Birgi gezilecek yerler, Birgi tarihi, Birgi’de konaklama, Birgi’de yeme içme ve çok daha fazlasını içeren Birgi gezi rehberi. Ancak kent içerisinde bulunan tarihi yerler ile çevresinde doğa harikaları yerleri. Aslında insanın doğasında sürekli yeni ve doğal ve tarihi güzelliklere bir açlık var. Basmane , İzmir’in misafirhanesi olarak adlandırılır. Smyrna’nın bu en eski semtlerinden biri şehirde kısa veya uzun süre kalanların buluştuğu kültür deryası bir semt.


Hem trenle gelip görebileceğiniz gibi ayrıca ilçeden İzmir merkeze ve İzmir’den ilçe merkezine daima kalkan araçlar bulunmaktadır. Urla koyları, Urlada denize girilecek yerler tercihinize göre farklı rotalarda konumlanmış durumunda. Bazısının suyu soğuk, bazısının suyu sıcak Tercih sizin. Urla deniz açısından şanslı bir yer çünkü mavi bayrak temiz denize sahip. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz.


Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar