22 Haziran 2016 Çarşamba

Dürüstlük ile ilgili münazara

Aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir. Devlet yurduna kalıyordum. Bir gün bir kızın yeni aldığı cep telefonu çalınmış ve herkes aramak için seferber olmuştu.


Ben de kızın durumuna çok üzülmüştüm ve kızın arkadaşları ile birlikte aramaya başlamıştım. Daha sonra diğer kızlar aramaktan yorulmuş ben ise tanımadığım bir insan bile olsa o kıza yardım etmek için. Arasındaki Kültürel Etkileşim Toplumların Birbirine Bakış Açısını Değiştirir Mi Değiştirmez Mi Konulu Münazara Kısaca.


Saygı ve dürüstlük hayatın her alanında olduğu gibi sporda da olmalıdır. Dürüst olmayı herkes beceremez. Yani karşılaşma sırasında rakibe saygı duymak gerekir. Sevgi Önemlidir Konulu Münazara.


Doğruluk ve dürüstlük değerler eğitimi,izle,film, münazara, yarışma, gezi, kitap , özlü söz, fıkra ,hikaye, turnuva,öneri, ne yapılabilir, ne. Robert Bosch İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Bu söz doğruluk ve dürüstlüğü en güzel biçimde ifade eden sözlerden biri olsa gerek. Bu hikaye yazımızda içinde sevgi, barış, ihtiyaç, istek, görüş, yanlı davranış ve dürüstlük kavramlarının kullanıldığı hikaye örneği bulabilirsiniz.


Barışa İhtiyacımız Var Ormanlar kralı Aslan artık çok mutsuz ve üzgündü. Bunun nedeni ise onun hükümdar olduğu ormanda kavga ve gürültü artık eksik olmuyordu. Düşüncenin gerçekle uyuşması, yargı ve önergelerin gerçeğe uygun olmasıdır. Menfaatimize aykırı olsa da her zaman ve her yerde dürüst olmak.


Konu ile ilgili olarak okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin konuyu canlı tutmaları için alternatif etkinlikler düzenleyin. Aşağıda dürüstlük ile ilgili deneme yazısı kısaca olarak ele alacağız. Bunda dünya görüşleri, dini inançları oldukça etkili olmaktadır.


MÜNAZARA-DÜRÜST İNSANLAR HER ZAMAN BAŞARILI OLUR MU? Okulumuz öğretmenlerinden Murat ERBAŞ ve Mehmet Faruk YILMAZ rehberliğinde Mart Salı günü 6. Ders saatinde Münazara etkinliği yapılmıştır. Sınıf sporda dürüstlük ve saygı ile ilgili metin sporda dürüstlük ve saygı konulu bir metin yazınız Sporda dürüstlük ve saygı konulu bir metin yazınız.


Kendini Anlat Etkinliği (Gönüllüler seçilir.dakika kendilerini ve gelecek ile ilgili planlarını sahnede anlatırlar)İlin başarılı Tanınan kişisi çağırılıp söyleşi tertip edilir. GÜN : DOĞRULUK DÜRÜSTLÜK : Fıkra anlatımlarıSitedeki münazara konularıVidyo-yorum. Sabancı Üniversitesi Liselerarası Münazara Turnuvası, İstanbul Liseler Munazara Dernegi (İLMD) ve Sabancı Üniversitesi Münazara Kulübü işbirliği ile, kampüsümüzde. Seçkin bir çok farklı liseden, kadar takımın münazara yeteneklerini sergileyeceği yarışmanın programı ile ilgili tüm detayları aşağıdaki linkleri ziyaret ederek bulabilirsiniz.


Atatürk’ün doğruluk ve dürüstlük ile ilgili sözleri Gerçeği konuşmaktan korkmayınız. Değerler eğitimi ve nasıl olması gerektiği konusuna girmeden evvel değer kelimesi ve kavramsal ifadesi üzerinde durmak gerekir. Bir millet, topluluk ya da sosyal grubun birlik, beraberlik ve devamı için zaruri olarak gördüğü ve üyelerinin tamamından beklediği ortak düşünce, amaç ve inançlara değer denir. Değerler toplum tarafından tasvip ve teşvik görürken değerlere.


Merhaba, Çok güzel bir site hazırlamışsınız, elinize sağlık, bende bazı yazılarınızı paylaştım, belki önceden bunları yazmalıydım kusuruma bakmayın, istemez iseniz lütfen bana bildirin, zira sizlerden izin almadım. Dostluk nedir, dostluk ne demek, dostluk anlamı, dostluk hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Fakat sevgi saygıyı beslemektedir.


Sevmek elde olmayan sebeplerle meydana gelir. Okul içinde dürüstlük değerini işleyen pano oluşturulması. Matematik ve eğitim adına herşey. Alalım Köşesi” basında yer alan bu değerleri kapsayan örneklerin sergilenmesi. MART DOĞRULUK-DÜRÜSTLÜK NİSAN ÇEVREYE DUYARLILIK MAYIS EŞİTLİK-ADALET.


Ortaokul Örneği-1): Eşitlik ve Adalet Değeri ile ilgili münazara yapılmıştır. Okulun müzik grubu SAC Band’in bestelediği ‘’Academic Honesty’’ isimli şarkıyı müzik bölümü önderliğinde. Tevazu ile konuşmayan bir kişi, zamanla bununla ilgili bütün kelimeleri de tamamıyla unutabilir.


Kelimelerin kuvvetini bilmeyen insanlarla esaslı bir konuyu konuşmak mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar