20 Eylül 2017 Çarşamba

Kayada büyük yuvarlak oyma

Kayada büyük yuvarlak oyma

Tek oyma ve çift oyma nasıl çözümde birbirlerinden farklılıklar gösteriyorsa çoklu yuvarlak oymalarda çözümde diğerlerine göre farklılık göstermektedir. Büyük olan yuvarlak çukurun mezarı yüksek olma ihtimali ile mezarın aynı yerde bulunan ana kayada olması da önemli işarettir. Bu çukurun yanında başka bir yardımcı olabilecek oyma çukur bulunmuyor ise bunun sonucu aslında sunu oymasının en son nokta olması demektir. Yuvarlak oymalar:Her oymanın bir mezarı vardı mezar oymanın mt çevresinde araştırılır. Tek Yuvarlak Oyma İşareti en sık rastlanan işarettir, bazen mezar bazen kuyu bazende yardımcı işaret olarak yapılır, işaret tam olarak simetrik yapılmış enine göre derinliği fazla ise kuyu işaretidir, çoğunlukla patika yol üzerinde olur yakın çevresinde yada yol üzerinde mutlaka kuyu vardır.


Mezarlar oymanın 5-metre çevresinde araştırılır. Kare-Dikdörtgen oyma ile yuvarlak oymalar bir arada ise Yuvarlak sayısı kadar mezar kare veya dikdörtgen ile işaret edilen oda içerisindedir. Bu arada kare veya dikdörtgen oyma duvarda ve karşıda büyük kayada (karşıda) ayrıca sıralı ise Lidya mezarlığına işaret olarak bilinir. Oyma işaretler hakkında genel bilgi verelim.


Mezar amaç ile yapılan yuvarlak oymaların oldukça farklı çözüm yolları vardır. Büyük oyma, oyma sayısı, oyma içinde oyma, oyma yanındaki kanallar ile çizgiler ve oyma sayısı gibi oymanın derinliğine ve büyüklüğüne bakılmaktadır. Bir önceki yazımız olan Yuvarlak Oymalar başlıklı makalemizde büyük oyma, çoklu oyma ve çoklu yuvarlak oyma hakkında bilgiler verilmektedir.


Dik kayada,yanyana tane kare oyma var bu kare oymanın olduğu taşın metre yanında zemine paralel taşda yuvarlak oyma var mezar nerdedir. Bu nedenle bizim önerimiz kaliteli iri işçiliği güzel olan yuvarlak oymalardır. Aşağıdaki resimlerle Yuvarlak oyma ve yakınındaki mezarı göreceğiz. Yedinci Görüş : - Zemine paralel kayada küçük oymalar tek başlarına ise tek mezar anlamı verir. Bu tip kare dikdörtgen oymaların farklı.


Eğer bir ok işareti de varsa bu mezarın yönünü. V var o yılandan 2m uzaklıkta üç tane haç var oyma ve her birinin alt yani uzun tarafında. Yuvarlak oyma Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle YARDIM kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için KAYIT olmanız gerekmektedir.


Eşkiya belgesinde bu yöntemin sık sık kullanıldığını, parayı gömdükten sonra pelişt agacını üzerinde yaktıklarını, demir cürüfü ile üzerini kapattıklarını yazmaktadır. KİREÇ KUYULARI : Kireç kuyuları genelde dere cataklarında, kale yerlerinde sık sık kullanılmıştır. V acısı verilerek yer noktalanmıştır.


Belirli aralıklarla kuyu yapılmış olup, hepsinde para bulunmamaktadır. Cevap: kayadan oyulmuş havuz ve yuvarlak oyma çözümü Kukır usta sizin yorumunuzu etkilemek için yazmadım. Bunun iyi bilinmesi gerekir mertebesi yüksek kişilerin mezar işareti… kare yada yuvarlak oyma ve birden fazla resim figürleri olur. Değersiz mezarlar sadece oyma yada kare oyma olur. Merhaba benim yaşadığım yerde büyük bir kayada eski yazılar var yardımcı olur musunuz.


Bu tür işaretler genelde zirve tepede ya. Anahtar Kelime: sm çapindadır içinde bir de yuvarlak oyma var biz bu oymanın 4mr Kadar önunde bir alan da boşluk tespit ettik kuzey yönünde mezarı bura olabilirmi, 6 ayrıca bu oymanın sağ üst tarafında bir kanal yapılmiş oda kuzey yönüne bakıyor kanalın yanındada at balamak için halka yapılmiş, mezarı nerde olabilir, uğur ustam senden bir görüş alabilirmiyim. Birinci Görüş : Oymalar genellikle oda işaretidir. Boş odaya rastlanılırsa da mutlaka dolu olanı yanındadır. Boş odanın duvarlarını iyi kontrol etmek ve giriş boşluk sesi aramak gerekir.


Oyma kareler genelde çevreye hakim yerlerde olur. O civarın kaya mezarlığı bölgesi olduğuna işaret eder. Harflerden OR ORO ve G harfi kaynaklara göre altını işaret eder, ters bir ( S ) harfi bulursak büyük bir define habercisidir. Define orada aranmalıdır. Kayada geniş açılmış kanallar ve o kanallarla kesişen ince oyma çizgiler:.


KAYADA OYMA ŞEKİL NE OLDUĞU KONUSUNDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ? Resim i daha geniş bir açı verecek şekilde çekerseniz eger daha anlaşılır ve yorumlanabilir hale gelecektir diye düşünüyorum. Bunların hepsini bir karede yeralacak şekilde fotoğraflarsanız belki düzgün bir yorum alabilirsiniz.


Mrb birkayada bir büyük birde küçük oymawar hemen karşı kayada bir büyük oyma yardımcı. Bir kayada tane oyma var. Tek oda kaya mezarı yapısı nasıl olur? Kaya mezarları girişi nerededir? Kare, dikdörtgen, yuvarlak, mihrap oyma define işareti çözümü nasıl yapılır?


Kayada büyük yuvarlak oyma

Zeminaltı kaya mezarı girişi nasıl bulunur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar