26 Eylül 2017 Salı

Vaka vuku buldu

Kuran-ı Kerimi anlamak, ona göre yaşayabilmek, işte bütün mesele bu. Yangin Külahçilar caddesinde bir terzi esnafinin açik biraktigi bir ütüden aksam saatlerinde çiktigi söylendi. Savcilik tahkikati nasil ve ne yönde bilmiyoruz.


Yangin gecesi babamin ayakkabicilar caddesi olarak bilinen Gazipasa Caddesi nolu ara. Daha bu konu aydınlanmadan yeni bir vaka vuku buldu. Edirne’de olay vuku bulurken, Edirne’deki sınır kapılarından bir gün içerisinde bin 9yolcu yurda giriş yaptı. Bir süre sonra nadir gerçekleşen bir vaka vuku buldu.


Ekrem’in kuvvetli aşkı ilahi aşka dönüşmüştü. Arapça ḥds̠ kökünden gelen ḥadīs̠ حديث z 1. Emel için bu bir yıkımdı. Peygamber hakkında anlatılan anekdot sözcüğünden alıntıdır. Subhanellezi esra“ ile söze başlamak gösteriyor ki bu çok fevkalade ve muazzam bir vaka idi.


Ve sadece Allah’ın kudreti ile vuku buldu. Rüyasında bir kişiye bu gibi şeylerin. Bugün ki vaka ise akşamüstü vuku buldu. Baktık tramvay kalkmak üzere. Bir daha kine binelim dedik.


Ağırdan yürüyoruz turnikeye doğru. Bu vakalar çok sayıda insanı kapsıyor ve biri dışında hepsi son yedi ay içerisinde vuku buldu. Raporda sunulan bulgular avukatlar ve mağdur yakınlarıyla yapılan görüşmelerle mahkeme. Sonrasında Varna Savaşı vuku buldu.


Mura bizzat savaşı komuta etti. Osmanlı aleyhine tertip edilen kuvvetler sayıdca çok değildi. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış. Yunanistan ve Bulgaristan arasında bir köpek yüzünden savaş çıktı. Petrich vakası” olarak bilinen bu olay, Yunan bir askerin kaçak bir köpeği kovalarken kendini kaptırıp Bulgar sınırını geçmesiyle vuku buldu.


Bulgar askerleri sınırı ihlal eden Yunan askeri vurdu, sonrasında da Yunan kuvvetleri yakınlardaki Bulgar Petrich kasabasını işgal etti. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 1kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Bunca olay yaşanırken Kürt halkına yönelik en güncel vaka ‘Kürdistan Referandumu ve Efrin’ olarak vuku buldu.


Erdoğan referandum zamanı sarf ettiği ‘Vanayı kapatırız aç kalırlar’ sözü hâlâ Kürtlerin kulaklarında çınlamaktadır. Bu ağır sözlere birkaç gün tahammül edip sosyal medyadan karşılık verince ne talihsizliktir ve olaylar vuku buldu. Adres verecek kadar çıldırmış, gözü dönmüştür. Dünya gerçekten garip bir yer. Ali, Şeyh Halid-i Bağdadi hazretlerinin halifesidir.


Hirre vakası Hicret’in 63. Olay özet olarak şöyledir: Hicret’in 62. Emevilerden tecrübesiz bir genç Medine valisi oldu. O, Medine şiilerinin gönlünü almak için Medine halkından bazılarını Yezid’le görüşmeye davet etti. Paşam, senden sonra, bizler hala izindeyiz!


Hele bir feto varki, dini paravan etmiş. Cemaatcı diyorlar, aslında siyonistmiş. Fatih gibi uğraşmanın bir anlamı yokmuş, Düşünmek, Kafa yormak, Faraziye ve boşmuş.


Ne surlar engel olabildi, Ne de başka kuvvetler. Oysa kaç kez kapıdan dönmüştü Nice güçlü devletler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar