8 Aralık 2017 Cuma

Karagöl artvin

Yolun büyük bölümü asfalt olup son km’si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka’dan ise km uzaklıktadır. Kamp alanları, muhteşem doğası, yapılacak aktiviteler ve diğer detayları ile gezi rehberi yazımıza başlıyoruz.


Köylerde bulunan evlerin hepsi de birbirine geçme kütükten yapılmuş, iki-üç katlı evler. Yol biraz dar ama taş döşeli ve fazla iniş çıkış yok. Yaklaşık km sonra koca ormanın ortasında çağıldayan bir derenin beslediği harika bir göl karşılıyor sizi. Birkaç saat kalır döneriz dediğimiz bu gölde, dolu dolu ve keyifli gün geçirdik. Yönlendirmeler sizi götürecektir.


Doğanın tüm güzellikleri sanki burada toplanmış durumdadır. Klaskur yaylasının yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur deresinin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte olup kamp turizmi için İlimizdeki sayılı yerlerdendir.


Karagöl artvin

DİMES GO kutularının üzerindeki yeni rotaların Evde Yok rehberlerini çıkarmaya devam ediyoruz. Elbette zaman zaman rota dışına çıkarak çevredeki diğer görülesi noktaları de es geçmemeye çalıştık. Karagöl, doğası ve görünümü ile.


Kamp ve Karavan Turizmi için ilimizdeki en uygun yerlerdendir. Göl kenarında özel sektör tarafından işletilen kişilik konaklama tesisi bulunmaktadır. Bu eşsiz doğa harikası göl, ormanlık alan ve gölle bütünleşmiş bir tabiat parkıdır. Bir güne nasıl sığdıracaktık bilinmez ama plan buydu. Sahara bölümü ise geleneksel yayla faaliyetlerinin yaşatıldığı yerdir.


Karagöl artvin

Kışın hem yabani hayvan. Ucuz tatil otelleri ve şehir otelleri için odanı şimdi ayır ödemesini otelde yap. Your browser does not support the video tag.


Ardından tekrar aracımıza yerleşiyoruz ve Heba Yaylasına doğru yükselmeye başlıyoruz. Karşıyakadan geliyorsanız Yeni Girne Caddesi üzerindeki tabelaları takip etmeniz, çevreyolu üzerinden geliyorsanız Örnekköy Çıkışı’ndan çıkmanız gerekiyor. Valiliğe ait haber, duyuru ve basın bültenlerine ulaşabilirsiniz. Artvin Gezilecek Yerler. Doğa yürüyüşü için elverişli, piknik aktiviteleri, Kamp yapma alanları ile harika bir zaman geçirmek için ideal bir ortamdır.


Murgul ilçesine bağlıdır. Temiz hava, eşsiz güzellikte bir manzara ve büyüleyici bir doğa. Genel olarak sahada Palaojen ve Neojen arazileri yer alır.


Yöredeki kayaçların büyükçoğunluğu sedimanter kökenlidir. Balımızın Son Kaşığına kadar garanti ve güven veriyoruz. Milli Park içerisinde lavobolar ve. Gölde Sazan Balığı ve ilginçtir çeşit akvaryum balığı yaşıyormuş.


Akvaryum balıkları vakti zamanında burada çalışan bir görevli tarafından bırakılmış. Bu huzur notasını sizler için. Bilet Sorgula, Otobüs Saatlerini Görüntüle, Bilet Alımını Güvenle Yap.


Karadeniz’in saklı kalmış cennetlerinden bir tanesidir. Altıparmak Tabiat Parkı. Ardından Fındıklı ilçesinde Çağlayan köyüne varıp öğlen yemeğimizi.


U-turnuvasının şampiyonu Van Trabzonspor. Paulo Coelho ‘Sadece güneşli günlerde yürürseniz, hedefinize asla varamazsınız’ demiş. Ayrıca Şavşat‘tan hareket eden köy minibüsleri ile de ulaşım mümkün.


Muhteşem doğasıyla gelip görülmesi gereken yerlerin en başında olmalı. Hava nasıl olursa olsun Sağlığınız yerinde olsun. Bu yolda biraz zorlanıyoruz sadece.


Yol sonlara doğru stabilize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar