28 Şubat 2019 Perşembe

Izmirin ilçeleri ve köyleri

Izmirin ilçeleri ve köyleri

Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Memleketimizin her yeri ayrı bir cennet. Ege Bölgesi tabiat ana tarafından sanki biraz daha kayırılmış gibi. ZMİR’İN EN GÜZEL İLÇELERİ.


Bu listemizden İzmir’in en güzel ilçesi diye bir algı oluşmaması için ilçeleri karışık sırayla sizlerle. Uydu Haritasını, İzmir İlçelerini, İzmir Köylerini ve İzmir Tapu Parsel Bilgilerini Öğrenmek İster Misiniz? Sitemizde İzmir ili için parsel sorgulama, uydu görüntüsü izleme, canlı mobese kameraları, nerede ne yenir, İzmir resimleri, İzmir ilçe ve köylerini haritadan kolaylıkla görebilirsiniz. Sevdikleriniz için kendi köyünüzün sayfasına yorum bırakabilirsiniz.


Bir Ion kenti olan Metropolis Roma ve Bizans dönemlerinde önemini korumuş, daha sonra terk edilmiştir. Siz de ister uzun ister kısa tatilleriniz için birbirinden güzel ilçelerde bulunabilir, doğa ve eğlencenin iç içe geçişine şahit olabilirsiniz. Yani şu an İzmir’in ilçe sayısı 30‘dur. Merkez bucağına bağlı köyü vardır.


Izmirin ilçeleri ve köyleri

Ege’nin Kayıp Köyleri 1. Akyaka, Azmak Çayı ve Gökova Körfezi‘ni içinde barındıran Muğla şehri aslında ilçeleri kadar meşhur değil. Muğla ilgili rehberimizden ilginç bilgiler de edindik. Beyler, Orhanlı, Gödence, Çamtepe ve İhsaniye köyleri orman köyleridir.


Kavakdere köyü ise dağınık yerleşme yapısına sahiptir. Evliya Çelebi’nin de dediği gibi zeytin ve üzüm temel geçim kaynakları. Her biri İzmir’e en fazla 1-saat uzaklıkta yer alan İzmir’in turistik yerleri, müzeleri, antik şehirleri, yöresel pazar yerleri, şifalı termal otelleri, tatil köyleri, enfes Ege mutfağı ve uygun tatil imkanları ile gördüğü ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Urla Köyleri haritası ve uydu görüntüleri, Urla Köyleri nerede ve hangi ilçeye bağlı olduğunu, mahallelerini haritada görebilirsiniz. ANKARA ilçeleri alfabetik sırasına göre gösterilmiştir.


Izmirin ilçeleri ve köyleri

En son Bayraklı ve Karabağlar’ın da ilçe yapılmasıyla, İzmir’in ilçeleri sayısı otuz olmuştur. Balçova TermalTesisleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp fakültesi ve Türkiye nin ikinci büyük teleferiği bu ilçenin sınırları içindedir. Konak ilçesine bağlıyken 3. Bir İon kenti olan Metropolis Roma ve Bizans dönemlerinde önemini korumuş, daha sonra terk edilmiştir. Gezilecek Yerler: İzmir - Mutlaka yapılması gereken 1şey için TripAdvisor gezginlerinin 16. Rotam sırasıyla İzmir’in ilçe ve bu ilçelere bağlı köyleri olan Selçuk, Efes, Şirince, Urla, Çeşme, Alaçatı ve aslında Aydın’a bağlı olan ancak İzmir’e de oldukça yakın bir konumda bulunan.


Orijinalden alıntı: gs10mert Hocam maclar zaten alsancak ta oynaniyor yani bornovada oturursan metroyla kolayca gidebilirsin ben urla da oturuyorum cok lanet bir yer belki sizin icin iyi olabilir sonucta yasinizi almis bir abimissin ve allah nasip ederse cocuk olur ve onun icin sakin bir yerler oneririm bornova hareketli belki narlidere guzelbahce filan dusunebilirsin ama yol sorun. Türkiye’nin batısında yer alan İzmir, Ankara ve İstanbul’dan sonra ülkemizin üçüncü büyük kenti konumundadır. Alaçatı, Çeşme, Foça, Selçuk, Şirince, Ödemiş, Bergama, Seferihisar öncelikle yer alıyor.


Söğüt koyuna bakmaktadır. Tarihi de oldukça önemli. Nelerdir İzmirin İlçeleri İzmir’in İlçeleri, Özellikleri İzmir ilinin ilçeleri.


Torbalı Ovası’nın batısında Yeniköy ile Özbey köyleri arasında bir tepe üzerinde kurulan Metropolis antik kentidir. Ana Tanrıça Kenti” anlamına gelen Metropolis’de “Metter Galeria” isimli Ana Tanrıça’ya ait kült mağarası, Uyuzdere’de Gallerion Dağı’nın eteklerinde. Aynı zamanda bir piskoposluk merkeziydi. Hemen okuyabilir ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


Aliağa, İzmir ve Bergama uygarlıklarından izler taşimaktadır. Geçmişte 5hanelik büyük bir köy olan Adatepe, zamanla nüfusunu kaybetmiş. Ciddi anlamda her biri milli park olası bu köylerin özellikle temiz havası ve sakinliği yüzünden sizin de rotanıza girmesini temenni ediyorum. Kar beklentisi içinde olan Küçükmenderes havzasındaki ilçelerden Bayındır’ın Çınardibi ve Alankıyı köyleri de yeni.


Torbalı : İzmir’in km. Menemen Köyleri - Menemen Köy Listesi  Sponsorlu Bağlantılar ≡Menü Alım. Güneyde Balıkesir İl sınırında yükselen Kaz Dağındadır ( metre) Vadilerle yarılmış yerey , buradan kuzey ve kuzey doğuya doğru açılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar