18 Şubat 2019 Pazartesi

Yerde bulunan para camiye verilir mi

Ben de zamanında öğrenciyken yerde 20TL bulmuştum sanırım. Tam hatırlayamıyorum alıp harcamıştım bir camiye hayır etsem aynı miktarı olur mu? Ama para kimin bilmiyorum. Sahipsiz Para Kullanılır mı? Yerde bulunan parayı harcamak caiz midir?


Yolda bulunan parayı harcamak caiz değildir. Küçük yerleşmelerde bulunan paranın sahibi bulunma imkanı olsada büyük yerleşimlerde düşürülen parayı alan kimsenin bunu ilgili kurumlara teslim etmesi uygun olur. Yolda veya herhangi bir yerde bulunan para ve diğer kıymetli şeyler ya alınmaz geçilir ya alınıp muhafaza edilerek sahibi aranır.


Alınmadan gidilirse hiçbir şey lâzım gelmez. O takdirde hiçbir mesuliyet ve korku yoktur. Camiye tükürmek: İslâm dini mescitlere karşı yapılan edeb dışı davranışları yasaklıyor.


Kiliseden camiye çevrilen yerde namaz kılmak caiz mi? Abdest alan kimseye selam verilir mi? Jokeylikten para kazanmak caiz mi?


Hamile bayanın çocuğun cinsiyetini öğrenmesinde dini bir sakınca var mı? Bulduğun yerde kişiye sor ama tanımadığın para kaybettiniz mi diye kaybettim derse kaç lira diye 3de yok derse günah değil diyorlar. Bu müddet zarfında sahibi çıkarsa verilir. BRAHİM HALİL ER sahibini araştırdıysanız ve bulamadıysanız eğer cuzi bir şeyse onun adına tasadduk yapabilirsiniz.


Ev kirasını ödeyemeyen fakir kiracıya, mal sahibi, kirayı almadan bağışlasa, bu para zekât yerine geçmez, sadaka olur. Redd-ül-muhtar) Sual: Anne ve babaya zekât verilir mi? CEVAP Ana babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire zekât verilmez. Sual: Camide riayet edilmesi gereken hususlar nelerdir? CEVAPBazıları şunlardır:1- Camiye girenin orada namazı bekleyenlere selam vermesi iyi olur.


Fakat camide sünneti kılıp, farzı beklerken, dışarıdan gelenin selamını almak, sünnet ile farz arasında bir şey okumak, konuşmak ve nafile namaz kılmak sünnetin sevabını yok eder. Paranın durumuna bağlı yüklü miktar bir para ise alıcaksın ve gün beklemen gerekiyor. Yolda Yürürken Para Bulmak Arkadaşlar kalabalık bir caddede yürürken yüklü bir miktarda para gördüm. Alıp almamakta kararsız kaldım ancak şöyle o paraya 3-adım uzaklıkta bir bayan vardı para sizin mi diye sorduğumda hayır benim değil dedi. Sabah namazının farzı kılınırken camiye gelen, cemaatten ayrı bir yerde sünneti kılıp, sonra imama uyar.


Fakat, başkalarını eğlendirmek veya para kazanmak için okumak haramdır. Ahlak-ı alai) Görüldüğü gibi, imamın ilahiyi âdet haline getirmesi uygun olmaz. Oradakilere selam verilir mi?


TÜRBANLI ÖĞRENCİYE DERS VERİLİR Mİ VERİLMEZ Mİ? Mesela evlenmek için borca giren bir fakire, ihtiyacini karsilayacak kadar zekat toptan verilebilir. Bir kimseye nisap miktari veya nisap miktarindan fazla zekat vermek caiz ise de, böyle yapmak kerahatten uzak degildir. Ancak borçlu olan birisine hem borcunu ödeyecek, hem de elinde bir miktar para kalacak sekilde zekat verilebilir.


Mutfak salondan ayrı bir yerde olacak ve mutfağın dışarıya açılan kapı ve pencerelerinde sineklik telleri bulunacaktır. Bay ve bayanlara ait aynalı, lavabolu, sıvı sabunlu yeteri kadar tuvalet bulunacaktır. Ustalık belgesi bulunan en az bir personel bulunacaktır. En sık sorulan zekat sorusu Zekatın kimlere ve nerelere verilebileceğini, hangi malların zekata dahil olduğunu ve zekatla ilgili merak edilen ve sık sorulan sorulara verilen cevaplar.


Sivas- Refahiye yolundan sola dönüp Çamoluk- Şiran yolunu takip ederken yolda karşınıza ya bir araba gelir, ya da hiç gelmez. Sizi ya bir araba geçer ya da hiç geçmez. Burası bir devlet karayolu olduğu için Allah aşkına hiçbir tabela olmaması eksiklik değil mi? Kimler Silah Taşıma Ruhsatı Alabilir?


Polis, asker gibi bir meslek grubuna müdahil olmadığınız sürece silah taşıyabilmeniz için silah taşıma ruhsatı almanız gerekmektedir. Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler hakkında kanuna göre kimlerin silah taşıma ruhsatı alabilecekleri açıkça belirtilmiştir. Silah taşıma ve bulundurma ruhsatı farklı.


CEVAP Eğer Camide Kur’an okunmuyorsa oradakilere selam verilir. Caminin kapısından içeri girerken dua etmeli, mesela (Ya Rabbi, bana fazlınla rahmet kapısını aç) demelidir. Evimize girerken de aynı şekilde dua etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar