26 Şubat 2019 Salı

Yumurta donasyonu nedir

Erkek ve kadının bu işlem ile ortaya çıkardığı embriyo, hamile kalamayan bayana nakledilir. Kullanılan yöntem benzer olsa da kişinin durumuna göre yapılacak olan tetkik ve görüntüleme işlemleri farklılık gösterir. Yumurta Donasyonu Nedir ? Genç, sağlıklı ve doğurganlık problemi olmayan başka bir kadından alınan yumurta, bebek sahibi olmak isteyen kadının eşinin spermiyle döllenir, prosedürün geri kalanı. Herhangi bir nedenden dolayı yumurta gelişimi olamayan ve genetik problemi olan bayanlarda gebelik şansını arttıran bir yöntemdir.


Yumurta donasyonu nedir

Burada kadının yada babanın kendi kan grubu ile aynı olan ve fiziksel özellikleri çok benzeyen genç sağlıklı bir bayandan yumurta nakli yapılmaktadır. Açığa kavuşturmamız gereken bir sonraki soru, yumurta donasyonunda ihtiyaçların ne olduğudur. Terimin kendisi oldukça akıl karıştırıcıdır. Endişe etmeyin, mümkün olduğunca basit bir şekilde açıklamaya çalışacağız. Kadın için oldukça yorucu olacak bu süreç içerisinde baba adayının gereken desteği verebilmesi büyük önem taşımaktadır.


Bunun içinde dünyanın her yerinde yaş ile yaş aralığında olan kadınlarda yumurta nakli sağlanmaktadır. Bu nakil alınacak kadınlar için kapsamlı sağlık tarama testleri. Hangi Durumlarda Tercih Edilir?


Yumurta donasyonu nedir

Dünya genelinde en çok tercih edilen alternatif tıp yöntemlerinden biri olan tüp bebek tedavisi, kendi içerisinde de çeşitli gruplara ayrılmaktadır. Bu konseptinin nasıl işlediği ile ilgili bir bilgiye sahip olmayan kişiler için faydalı bir kılavuz oluşturduk. Tüp Bebek Tedavisinde kendi yumurtası ile gebelik elde edilemeyecek ancak rahmi olan hastalarda kullanılan bir yöntemdir. Kendi yumurta rezervleri ile hamilelik şansı olmayan anne adayları için yumurta donasyonu (yumurta nakli) gebe kalma olasılığı oldukça yüksek olan bir tedavidir.


Tüp bebek merkezlerine bağışlanan bu. Bu işlem bir tüp bebek uygulamasıdır. Hem annenin hem de babanın kısırlık problemi ile karşılaştığı durumlarda yapılır. Tüpbebek işleminin bütün etapları geçerlidir.


Donör adı verilen yumurta bağışçısının yumurtalıkları ilaçlarla uyarılarak elde edilen yumurtalar, alıcı kadının eşinin spermleriyle döllenmesidir. Herkese iyi günler, ben Dünya Tüp Bebek Merkezinden doktor Berk Angün. Bugün sizlere kısaca yumurta nakli ve uygul. Her ülkede yasal olmayan bu yönteme başvurmadan önce çiftler, o ülke hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmalılar.


YUMURTA DONASYONU CAİZ Mİ? Sağlıklı koşullarda bir bebeğin oluşması için birkaç faktöre ihtiyaç vardır. Bunlar sağlıklı yumurta hücresi, sağlıklı sperm ve sağlıklı rahimdir.


Bunlardan herhangi birinin bulunmaması gebelik söz konusu olamaz. Yunanistan, Amerika, İngiltere, Belçika gibi ülkelerde tercih edilen diğer ülkeler içerisindedir. Farklı merkezlerde, uygulanan tedavinin kalitesine ya da tedavi sürecine göre, Kıbrıs yumurta donasyonu fiyatları değişebiliyor. Oysa ki birbirinden oldukça farklı tedavilerdir.


Sadece kadın tarafında olan, yumurta hücresinin tamamen yokluğunda ya da gebelik oluşturulamayacak kadar kalitesiz olduğu durumlarda, yumurta donasyonu ile tüp. Donasyon ülkemizde yapılmayan ve dinen caiz bulunmayan bir tedavi yöntemi olsa da çocuk sahibi olmak için dünya çapında oldukça fazla. Yani klasik tüp bebek yönteminde anne ve baba adayının yumurta ve spermleri ile oluşturulan embriyo bu yöntemde donörün. Donör ile çiftin fiziksel özellikleri, saç rengi, ten rengi. Kadının yaşı yaş ve üzeri ve erkekte azospermik durumlarda sıklıkla embriyo donasyonu tedavisi yapımaktadır.


Yumurta donasyonu nedir

Bu hücreler birleştikten sonra rahim içerisinde gelişmeye ve fetusu oluşturmaya başlarlar. Bu yumurta veya sperm hücrelerinin anne ve baba adaylarından alınamaması durumunda başka. Bu tarz durumlarda uygun olan yumurta ve sprem kullanılır ve çiftlerin gebe kalması. Spermi olmayan, spermi kullanılmaya elverişli olmayan ya da hastalıklar nedeniyle spermin kullanımının sakıncalı olduğu hallerde başka birinin spermi kullanılabilmektedir.


Sperm donasyonu, başka bir erkeğin spermlerinin yumurta dölleme işleminde kullanılmasıdır. Embriyo Donasyonu (Nakli) Nedir? Buna kısaca yumurta nakli de diyebiliriz. Az önce bahsetmiş olduğumuz kadın grubu, yani yumurta sayısı tükenmiş veya yumurta kalitesi oldukça bozulmuş kadın grubuna yumurtaları sağlıklı olan başka bir kadından yumurta nakli yapılmasıdır. Rahimi olup erken menapoza giren ve yumurta üretemeyen kadınlar (yaş altında 1-kadın bu problemle karşı karşıyadır).


Endometriozis, enfeksiyon veya kanser nedeni ile yumurtalıkları alınmış kadınlar. Donasyon işleminin, profesyonel ve tecrübeli doktorlar tarafından yapılması, başarı oranını yükselten konular arasında yer almaktadır. Böyle durumlarda uygun yumurta donasyonu ile anne olması sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar