29 Mart 2019 Cuma

Hayatımıza yön veren hikayeler

Hayatımıza yön veren hikayeler

Kimi öptüğün, hangi sporu yaptığın, kimlerin seni sevdiği de değildir. Hayat çetele tutmak değildir. Adamın biri yeni aldığı otomobile bakmak için dışarı çıktı. Kategori: Motive Olmak Yorum “Bazı insanlar hayatta hiçbir gayeye sahip olmadan yaşarlar.


Böyle insanlar bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler. Başarı, geliştiren hikayeler, kişisel gelişim videoları, başarı öyküleri, kişisel gelişim testleri, başarı sözleri. Kitap Takipçileri Elif Kitabevi Konya Kuruluşudur.


BİR CİNAYET DAVASI Mahkemede bir cinayet davası görülüyordu. Adamın katil olduğu hemen hemen kesindi, bunu gören davalı avukatının aklına bir aklına bir şeytanlık geldi. Ve her insanın zaman zaman bu hikâyelerden faydalanması, bu. Hemen herkes kendi arkadaşlarından daha mutlu, daha paralı, daha eğlenceli, daha rahat, daha keyifli bir hayat yaşadığını ispat etme gayreti içinde. Kadın hakları ve toplumsal.


Hayatımıza yön veren hikayeler

Bazen ders çıkardığımız , hayatımıza yön veren hikayeler vardır. Mutluluğun Sırrı… Bir genç, bilgeye mutluluğun sırrını sorar. Bilge genç adama bir kaşık dolusu zeytin yağı vererek çarşıyı dolaşıp gelmesini söyler.


Sevginin Gül Rengi Ne zaman “bayram” dense Gizli bir körük yelpazelenir yaram üstünde Tozu gözümü yakar, közü yüreğimi Bir yerde sevgiler ağlar benimle Küçücük bir çocuktum o zamanlar. Yedi veya sekiz yaşlarında. Kokusuna doyamadığım, sıcaklığını doyasıya içime sindiremediğim annemi. Mevlana bu yöntemi çok güzel ifade etmiştir: ‘Ne düşünüyorsan O’sun’ ya da ‘Sen neye hazırsan,hayat sana onu hazırlar’.


Emeği geçen herkese çok teşekkürler, Gizem. O halde, imanın gereklerini o derecede hayatımıza hayat kılmalıyız ki aksi bir düşünce ve aksi bir hayat tarzı rüyalarımıza bile misafir olmasın. HAYATA YÖN VEREN HİKAYELER-7. Allah’a kavuşma arzusuyla yanıp tutuşalım ve hep bu visalin beklentisi içinde yaşayalım. Unutmayalım ki, -hadîsin ifadesiyle- “Kim.


Bence bu arkadaşını unutup. O kendi başının çaresine bakacaktır. Tüm dünyamız olan, hayatımıza yön veren ne kadar çok öğretmen vardır, bilir misiniz? Dünya medeniyetini kuran insanlara bilgiyi, eğitimi, kültürü, sanatı, tekniği, teknolojiyi öğreten öğretmenlerdir.


Yine bilge bir kişi, “Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır. Hiç Kimse Olmak İsteyen Adam Kısacık bir öykü bu. Bu hikayeyi 5-yıl önce okumuştum hayatımıza yön veren hikayeler serisinden…Ama hayatın karmaşası,gürültüsü içinde belki de beynimi tozlu odacıkları arasında kaybolmuştu.


Kıssadan hisse yaşamla hayatımızla dürüstlükle ilgili hikayeler, Dürüst olmakla ilgili kıssadan hiss. Mükemmel Test John Blanchard banktan ayağa kalktı, askeri üniformasını düzeltti ve ana terminale giden insan kalabalığını inceledi. Dünyalıklara meylettikçe onların sevgisi kök saldı gönlümüzde ve gün geldi bu sevgi hayatımıza yön veren yegane rehber oldu. Kulum) Beni andığında onunla beraberim… O bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım. Aperatifler, Kahvaltılık,.


Hayatımıza yön veren hikayeler

Devrin valisi emrindeki yöneticiler ile atının üstünde şatafat içinde girer şehre. Yol kenarlarında insanlar iki büklüm el pençe divan selamlarlar. BKM Kitap’ın size özel indirim fırsatını kaçırmayın! Söz hakkında insanvetoplum tarafından yazılan gönderiler. Kredi Kartıyla Taksitle öde, İstersen Kapıda Öde.


Yaşam, bir anlamda da bir bilgelik yolculuğudur. Bilgelerin kıssaları ise yaşam haritamızda yön tayinimizi belirleyen sağlam durak noktalarıdır. Bilgelik hikayeleri, hayatımıza yön veren ve olgunluk yolculuğumuzda bize birer yol ve yön levhası olan değerli anlatılardır. Kentin devingen tabiatının kendisinin duygu ve davranışları üzerinde yarattığı belirgin etkilerin farkına çoğu zaman varamaz. Mıntıka adlı çalışmada kentin muhtelif yerlerine bir direniş olarak yürüme edimiyle hayatımıza yön veren bu etkilerin peşine düşerek dönüşümün izleri aranmıştır.


Korkularımız hayatımıza yön veren en önemli yönlendiricilerimizdir. Kimileri korkularından kaçmayı tercih eder ve o korkuları ile yüzleşmek zorunda kalmadığı sürece rahat bir hayat yaşar. En kolay yöntemdir korkulardan kaçmak, ışığı yanık bırakarak uyursun, uçağa binmezsin, akşam dışarı çıkmaz kimseyi de salmazsın, kapalı yerde kalmamak için gün boyu plan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar