25 Mart 2019 Pazartesi

Izmir bayındır alevi köyleri

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Alevi Yerleşim Yerleri Katagorisinde ve İzmir Forumunda Bulunan İzmir Konusunu Görüntülemektesiniz. Yine de emin olmak için orada birilerine sorarsanız iyi olur.


Köyleri mahalle yapan uygulamayı doğru. Bazen lazım oluyor ve hemen erişebiliriz bu sayfadan. Türkiye’de en çok Sivas’ın Alevi köyleri var. Az evvel Alevi köylerine cami haberini okuyunca buradan da söylemek istiyorum.


Etiketler: çorum alevi köyleri,tokat alevi köyleri,yozgat alevi köyleri,kütahya alevi köyleri,alevi köyleri haritası Alevi köyleri haritası çıkarmış arkadaş sağolsun. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar.


Narlıdere çoğu alevi olan insanlar yaşar. Bayatlar ve Tahtacılar olmak üzere iki boy vardır. Cem evi sene önce alevi kültür merkezi olarak restore edilmiş ve ziyarete açılmıştır. Yakapınar köyüne öğleden sonra ulaştığımızda Kültür evi bahçesinde Tahtacı dostlar ile karşılaştık.


Uladı ismi Yakapınar’a dönüşmüş. Bayındır dolmuşlarına bindim. Bornova ilçesi: yerlesim yeri (Alevi) Naldöken. Iste bu göc yolunda Dicle boyundan Diyarbakir’a kadar 3pare Türkmen Alevi köyü kuruldugu ayrica Diyarbakir tarihinde de mevcuttur. Bu türkmen Alevi köyleri daha sonralari asimile olarak Sünni ve Kürtlesmislerdir.


Bunun en basit örnegi ise Bismil merkezdir. Bismil’e bagli Köselli ve Tezekli (Aralik) köyleridir. Bu listeler kesinlikle tam olarak dogru bilgileri içermiyorsada çok fazla yanlista degiller. Bir araştırmaya göre Alevi köyleri en fazla olan ilin Sivas olduğu belirlenmiştir. Eksik olan ve yanlış yazılmış olan koy isimlerinin varlığı bir gerçek.


Seferihisar tabelalarını takip ederseniz kolayca ulaşacağınız bir rota. Bademler Köyü tabelasını kaçırmayın. Birbirinden güzel ilçelerinin yanında doğanın koynundaki köyleri de İzmir’in çekim alanlarıdır. Film ve dizilerin doğal platosu olan bu köyler, hem ülkenin dört bir yanından ziyaretçiler hem de kent merkezinde yaşayanlar için birer kaçış rotasıdır. Caca oğlu Nureddin Bey güvenlik ve barışa önem vermiştir.


Cacabey Medresesi ve külliyesini kurmuştur. Doğu) Bey ve daha dört kişiden meydana. Eymir adı Oğuz hanın torunundan birinin ismidir. Kürt siyasetçilerine yönelik gözaltı ve tutuklama furyası durmuyor. Bugün de Colemerg, Erdêxan ve İzmir’de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP yöneticilerininde olduğu kişi gözaltına alındı Colemerg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ilçesi ve bağlı Aşût (Çığlı) ile Zawîte (Ormanlı) köylerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında kişi.


Kendilerine “Şarki Rumeli Macırı “ (muhaciri) olarak adlandırmaktadılar. Yani sadece Alevi müzik geleneği değil, bu geleneğin beslendiği Alevi inanç ve kültürü açısından da Kantarma köyü bölgenin en önemli merkezlerinden biri konumundadır. Pomak köyleri bulunmaktadır. Kantarma’ya bu özel konumunu veren dedeleri Sinemilli ocağındandır.


Bu makale Sinemilli ocağının tarihi hakkında mevcut sözlü ve yazılı. Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılan Paşa Çeşmesi. Alâeddin Alaman alaman dağı Alan Alankıyı alaşar alatepe alay parkı alaybey Albert iela aleksi zorba alevi alhambra al. Adnan Menderes Havaalanı ise ilçenin km kuzeyinde yer almaktadır.


Kuşadası limanları Tire ilçesinin deniz ulaşımını ve deniz taşımacılığı bağlantılarını oluşturmaktadır. Tire arasında güzel ve yeşil manzaralı yol yaklaşık saat sürecektir. TL fiyatından başlayan 1satılık konut bulunmaktadır. Sırtını Çatalkaya Dağı’nın eteklerini kaplayan oksijen deposu çam ormanlarına yaslayan, yüzünü ise İzmir Körfezi’nin en temiz sularına dönen ilçe, özgün kültürel yapısı, doğal güzellikleri, termal kaynakları ve düzenli kentleşme anlayışı ile dikkat çekiyor.


Bir İon kenti olan Metropolis Roma ve Bizans dönemlerinde önemini korumuş, daha sonra terk edilmiştir. Cumali KAHRAMAN: Alevi Türkmen Kültür Derneği: Diyarbakır: Deniz AYDIN:. Sığacık beldesinde, dalış tiryakilerinin hizmetine girmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar