22 Ağustos 2019 Perşembe

Izmir selçuk gezilecek yerler

Efes Antik Kenti Trajan Çeşmesi İzmir 2. Selçuk Seyahat Selçuk Otelleri. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz. Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezleri için bir başlangıç noktası burası.


Merkez’e ise kilometre saat uzaklıkta. Bu şarap evlerinde simetra şarabı,karadut şarabı,Ayasuluk şarapları ve sıcak şarap denenmeli. Ayrıca Ayasuluk Tepesi’nin Efes için büyük bir anlamı da var. Bu iki yeri görmeden, oradan ayrılmayın. Efes gibi kadim tarihin önemli bir bölgesini ziyaret ettikten sonra uğramanız gereken birçok turistik mekân bulunmaktadır.


Efes Müzesi sergilediği eserlerle, Avrupa’nın en önemli ve en. Yunanistan Türkiye Nufüs mübadelesinin ardından buradaki rumlar ayrılmış buralara mübadele ile gelen Türkler yerleştirilmiştir. Tepeye çıkıp manzarayı seyredebilirsiniz. Ege Bölgesi’nin en önemli ziyaret yerlerinden biri olarak karşımıza çıkar.


Aziz John’a adanmak amacıyla inşa edilen Aziz John Baptist Kilisesi, köyde ayakta kalmayı başaran tarihi yapılardan biri ve içinde yalnızca birkaç fresk örneği bulunacak kadar boş olsa da kesinlikle Şirince gezilecek yerler listesinde yer almayı hak ediyor. Binbir çeşit meyveden binbir çeşit şarap üretirler. Meryem Kilisesi (Çifte Kilise), Büyük.


Her ne kadar İzmir’de gezilecek yerler denince akla ilk olarak Çeşme, Alaçatı, Efes gelse de, Şirince’ye de ilgi pek de az sayılmaz. Gezilecek Yerler Listesi. Tabi yıllar içinde birçok yer gibi burası da çok fazla turizme kendini kaptırmış ve doğallığını kaybetmiş.


Izmir selçuk gezilecek yerler

Plajları ve yeşilliği ile ünlüdür. Kamp yapılan yeşillik arazileri vardır. Kuşadası ile Pamucak arası kilometre dakikadır. Tarihi geçmişi günümüzden bin 5yıl öncesine uzanan İzmir şehir merkezi ile olduğu kadar çevresiyle de farklı medeniyetlerin, doğanın ve huzurun izlerini taşıyor.


Körfez’in iki yakasında dizili güzellikleri bizlere sunarken, hem. Münih’te zaman harcamak mı istiyorsunuz ? Eğer bir Octoberfest içinde veya Bayern Münih maçı izlemek için burdaysanız harcayacağınız birkaç gün için doğru bir yere tıkladınız. En azından ufak bir tebessüm. Byrun Şirince’de gezilecek yerler.


Izmir selçuk gezilecek yerler

Beyaz küçük Rum mimarisindeki evler, bölgede üretilen şaraplar ve yöresel ürünleriyle meşhurdur. Farklı kültürlerin buluşma noktası olan şehir, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Ege’nin incisi İzmir’de gezilecek yerler oldukça fazla. Kent, kendine özgü lezzetleri, tarihi, kültürel alanları ve sıcakkanlı insanlarıyla gelenlere yabancılık hissettirmiyor.


Kendine has mimarisi, organik ürünleri ve çeşitli aromalarda üretilen şarabıyla adını son yıllarda sıkça duyduğumuz Şirince köyünün kısa geçmişi, günümüzdeki durumu ve son yıllarda yaşanan birtakım olayları bu yazımda. Alaçatı Arnavut kaldırımlı taş sokakları, rengarenk mekanları, sörf plajları ve taş butik otelleriyle yaz tatilinin gözdesi. Tamamen doğal bir dokuyu ve yörenin ürünlerinden elde edilerek imal edilmiş olan bir mimari tarzı sürdürmekte olan evler özellikle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeridir.


Izmir selçuk gezilecek yerler

Denizlinin Süngüllü Köyüne götürelim istedik. Yılın her mevsiminde ılıman olan iklimi nedeniyle yılın her mevsiminde ziyaretçi akınına uğramaktadır. Gerek kültür turizmi yapmaya elverişli tarihi alanları gerekse de deniz turizmi yapmaya elverişli uzun.


Fakat, 2-günlük bir İzmir gezisi için bu liste sanırım yeterli olacaktır. Bunun yanında İzmir’i gezerken gezilecek yerler listenize nereden başlayanınız oldukça önemli. KUŞADASI SELÇUK EFES HARABELERİ. Efes harabelerini gezmeye karar verdiğinizde mutlaka profesyonel rehber almanızı tavsiye ederiz.


Tatil için ege kıyılarına giderken yolunuzun üzerinde kalan Efes, yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. WC, çocuk oyun alanı mevcuttur ve enfes bir deniz manzarasına sahiptir. Dünya’nın tüm güzelliklerinin toplanmış ender şehirlerinden biri olan İzmir, antik şehirleri, ören yerleri, plajları, kaplıcaları, ılıcaları ile görülmeye değer bir şehirdir. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz.


Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Basmane , İzmir’in misafirhanesi olarak adlandırılır. Smyrna’nın bu en eski semtlerinden biri şehirde kısa veya uzun süre kalanların buluştuğu kültür deryası bir semt. Agora, İzmir gezilecek tarihi yerler arasına almanız gereken bir yer. Roma döneminde yapılan bu şehir kattan oluşmaktadır.


Foça ile birlikte İzmir’e yakın gezilecek yerler listemizin de sonuna geldik. Bizi takip edin, hep birlikte gezelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar