14 Ağustos 2019 Çarşamba

Izmir tarihi yerler

MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Gezilecek Yerler: İzmir - Mutlaka yapılması gereken 1şey için TripAdvisor gezginlerinin 16. Seyahat İzmir Otelleri İzmir Pansiyonları İzmir Uçak Bileti. Binlerce yıldır bölgenin en önemli konumunda bulunan İzmir, sahip olduğu avantajlı limanı sayesinde ticaretin de merkezi konumunda.


Izmir tarihi yerler

Ege’nin incisi ve modern yüzü olan İzmir, Anadolu’nun dünyaya kapılarını açma özelliğini taşıyor. Bereketli toprakları, tarihi ve kültürel bir çok zenginliğe sahiptir. Agora, şehrin içinde tarihi yaşatıyor. Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezleri için bir başlangıç noktası burası.


Agorası’nın ticari olmaktan çok devlet agorası olarak kullanıldığı biliniyor. Osmanlı döneminde mezarlık ve namazgah olarak kullanılan mekan, bilinen en. Yurt dışından getirilen özel parçalar ile inşa edilen Saat Kulesi İzmir’in ikonik sembollerinden biri… İzmir’de gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı Kule’nin Osmanlı padişahı II.


Gustave Eiffel tarafından planlanan Konak Pier de bu meydana oldukça yakın mesafede, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Roma döneminde yapılan bu şehir kattan oluşmaktadır. Yeni yapılan düzenlemeyle, burası aynı zamanda geniş bir rekreasyon alanına dönüştürülmüş ve böylelikle her an cıvıl cıvıl bir yer olmuştur. Turistik ilçeleriyle ün kazanmış olan İzmir, merkezinde de harika vakit geçirebileceğiniz yerleri barındırıyor.


Smyrna’da doğan ve Kadifekale’de gelişen Ege’nin İncisi İzmir gezilecek yerler listesinden de anlayabileceğiniz üzere Helen Uygarlığı’ndan cumhuriyet tarihine kadar olan geniş dönemde pek çok uygarlığın yoğun ilgi gösterdiği bir kent olmuş. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Sahilleri, gezilecek yerleri, havası ile İzmir yerli ve yabancı birçok turisti kendisine çekiyor. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist bu şehre akın etmektedir.


Son yıllarda ünü İzmir’i de aşıp ülke sınırları dışına kadar ulaşan Çeşme ülkemizin tatil cenneti köşelerinden. Ilıcaları, berrak denizi, tertemiz kumsalları, eğlence mekanları ve daha birçok zenginliğiyle yerli turistlerin olduğu. Buradan rahatlıkla tarihi mekanlara gidebilirsiniz. Meşhur Kemeraltı Çarşısı’na da uğramanızı tavsiye ederiz. Düşmana ilk kurşunu atan asker anıtı, tarihi belediye binası, meydandaki diğer turistik yapılar.


Oldukça farklı kültürleri yıllarca başarıyla içinde barındıran İzmir bugün de bu kültürlerin oluşturduğu zenginliğin mirasını hem kendi halkıyla hem de ziyaretçileri ile paylaşmaktadır ki, asansör bu tip miraslara en tipik örneklerden biridir. Kumrusu, denizi, plajları, Çeşme’si, Efes‘i, Kordon‘u, Saat Kulesi, insanları, yöresel yemekleri ve daha nice tarihi ve doğal güzelliği ile bünyesinde barındıran Ege’nin incisi, güzel İzmir rehberi huzurlarınızda. Alaçatı gibi ilçeler, özellikle yaz aylarında dünyadan birçok gezgini ağırlar. Efes Antik Kenti gibi tarihi yerler gelir. Dünyanın en önemli antik yerleşim alanlarından biri olan Efes, Selçuk ilçesinde bulunmaktadır.


Lüks ve görkemli bir düğün planlıyorsanız İzmir’in tarihi dokusunu taşıyan yalı, köşk, konak ve restoran seçeneklerinin yanı sıra İzmir tarihi otelleri de araştırabilirsiniz. Tarihi Lüks Düğün Mekanları. Anadolu Yarımadası’nın batısında, Ege Bölgesi’nin ortasında yer alan ve İzmir Körfezi çevresinde bulunan şehir, her yıl İzmir. Peki, İzmir’de gezilecek tarihi yerler nereleri? Hem gezilip görülecek hem de yaşanılacak bir şehirdir.


Doğal güzelliklerini koruyan, İzmir’i İzmir yapan her şeye sahip çıkan şehir, dünden bugüne özgürlüğün de simgesidir. Mordoğan , denizi dışında tarihi yerler açısından da görülecek yerlere sahip. Karaburun yönüne doğru devam ederken sahile girmeyip sola dönerseniz km sonra Mordoğan Köy Merkezi’ne ulaşabilirseniz. Eski tip Rum evlerine ek olarak köyde gezilecek yerleri şöyle sıralayabiliriz. Gelenler, Soğukluk Deresi’ndeki Bir Kanyonda Bulunan Bir Kaya Sığınağında Yaşamışlar.


Levanten ailelerinden olan Rees ailesi birkaç kuşak boyunca Bucalı olarak tanınırlar. Görülmesi Gereken Yerler. Konak ve şehrin birçok tarihi-kültürel yapısı bu ilçede bulunuyor.


Biz de İzmir’i keşfederken Konak’tan başlayacağız. Dikili, hem merkezinde hemde tatil köylerinin bulunduğu yerlerde harika plajlara sahip. Denize girmek için sakin yer arayanlar da burada sakin plajlar bulabilirler.


Izmir tarihi yerler

Ayrıca Bornova’ya metro ile de ulaşım sağlanmaktadır. Modern görünüme sahip Bornova’da çok sayıda gezilip görülmesi gereken tarihi yapılar ve doğal güzellikler bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar