20 Ağustos 2019 Salı

Vuku buluyor

Vuku buluyor

Birçok tasarımcının ürünlerini çok beğeniyorum elbette ama etkilenme meselesine gelince olay serbest çağrışım ve paşa gönlüm kriterleriyle vuku buluyor. Bölümde Ferhat ile Aslı arasında sığındıkları evde yeni bir hesaplaşma vuku buluyor ! AK Parti-MHP ittifakı vuku buluyor. Türk siyasetinde yeni dönemi başlatacak zirve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşiyor. Görüşme yaklaşık dakika sürdü. Günümüz savaşlarının tamamı olmasa da giderek artan çoğunluğu kentlerde vuku buluyor.


Vuku buluyor

Bu durum, tüm dünyada orduları, silahlı çatışmalar ile yapılı çevre arasında yeni ortaya çıkan bir ilişki üzerine kafa yormaya sevk etti. Gökyüzünün mavisinde kaybolanlardan, suyun sessizliğinde ıslananlardan, kalbi yanmışlardan, yarattıklarının gözlerinde seni arayanlardan, bir meftunun sözünde, darda olanın nefesinde, yolda kalanın ayak sesinde, sana ulaştır. Yerel seçimler sonrasında Türkiye’de ve çevresinde çok dikkate değer gelişmeler vuku buluyor. Bunları anlamlandırmak için çok yönlü bakış açılarına ihtiyaç var.


Ak Parti’nin çoğu büyükşehirleri kaybetmesi ve oy kaybına uğraması hakkıyla değerlendiriliyor mu, kuşkuluyum. Ak Parti camiasında “Tohum saç, bitmezse toprak utansın! MEHMET EFE ÇAMAN Türkiye dış ve güvenlik politikasındaki yönelim değişimi neden vuku buluyor ? Ankara’yı Batı kulübünden kopartan gerekçeler ne? Anti demokratik siyasî rejimlerin ve dışarıya kapalı ekonomik sistemlerin sayısının azalması, iletişim ve ulaşım araçlarının hızla gelişmesi dünyanın eşi benzeri görülmedik ölçüde globalleşmesine yol açıyor.


Globalleşme ekonomik faaliyetler, siyaset, kültür ve sanatta da vuku buluyor. Yakın zamanda, özellikle ABD sınırları içerisinde ses getiren Assassination Nation’ın senarist ve yönetmeni Barry Levinson’ın yaratıcılığını yaptığı HBO dizisi, yüksek dozda uyuşturucu almasının ardından önce hastaneye kaldırılıp ardından terapi gören Rue’nun anlatıcılığında vuku buluyor. Fransa’nın büyükelçisini geri çağırma hadisesi bundan evvel İkinci Dünya Savaşı döneminden bu yana ilk defa vuku buluyor. Bu beyânâta, sadrazamın, milleti jurnali dense sezâdır.


Temmuz 3tarihli ajansla, dünyaya şunu ilân ediyordu: “Anadolu’da iğtişâş zuhûr etti. Kanun-ı Esasî’ye muhâlif olarak Meclis-i Mebusan namı altında ictimâât vuku buluyor. Bu hareketin, memûrîn-i mülkiye ve askeriye tarafından men’i icap eder. Dünyamızın var oluşundan beri ölümden şu ana kadar kurtulan bir canlı olmadı.


Vuku buluyor

Her canlı ölümü tadacaktır” ayeti sürekli vuku buluyor. Bu sebeple ölüm yaşayan her canlı. Hayatın, insanın karşısına ne çıkaracağı, ne ile karşılaştıracağı hiç mi hiç belli olmuyor. Bu bazen mucize kabilinden olaylarla vuku buluyor bazen de kurduğun planlar değişime uğruyor, ister istemez. Bu hafta belki de defalarca plan yaptım.


Planlar bozuldu, mutasyona uğradı. Bir adamı öldürsen bir kere onu gözden kaybedersin. Fakat onu gözden düşürürsen kaç kimsenin gözünden düşürmüş olursun. Demek o kadar onu öldürmüşsün.


Bu duruma zemin hazırlayan en önemli faktörlerden biri kuşkusuz ki, asgari ödeme tutarından az ödeme yapmakla vuku buluyor. Litecoin LTC yarılama bugün gerçekleştiriliyor. Peki LTC Halving etkinliği tam olarak nedir? Amazing Frog, fizik tabanlı çılgın bir macera oyunudur. Oyun İngiltere’nin Swindon kasabasında vuku buluyor.


Dilerseniz aynı bilgisayar üzerinden ekranı bölerek iki kişi oynayabilirsiniz. Kasabaya girin ve ortalığı birbirine katın. Sanki babanızın malıymış gibi rahat davranabilirsiniz. Saldırıların yaklaşık yüzde 20’si, ıssız bir alanda insan ve ayının birdenbire karşılaşması sonucu vuku buluyor.


Köpeklerin ayılara karşı saldırgan tavırları da vakaların yüzde 17’sinin gerçekleşmesinde etkili. Ağda oturum açma sorunu ile karşılaşırsanız aşağıda ki adımları uygulayarak çözüme ulaşabilirsiniz. Huawei cihazlarda çok sık rastlanan bu sorun, şu şekilde vuku buluyor.


Cafe, hava alanı, kyk yurtları, şirketler ve restoranlar da wifi ağlarına bağlanmak için oturum açma sayfası gelmiyor. Filmin konusu Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor’un, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı’na göndermesinden sonra Türkiye’ye gelmesi ve haber alamadığı oğullarının izini sürmesiyle vuku buluyor. Diğer taraftan da o muhteşem lezzetli güzel etleriyle sofralarda birçok çeşitte bize yemek olarak önümüze sunan da O’dur.


Sütü ayrı bir nimet eti ayrı bir nimet oluyor biz kullarına. Rezzak ismin tecellisi ile vuku buluyor bu dünya aleminde. Haziran’da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri BAE, Yemen ve Bahreyn’in Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararıyla başlayan yeni Körfez krizi görünürde Katar üzerinden vuku buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar