23 Eylül 2014 Salı

Izmir efsanesi

Amazonlar rahat silah taşımak ve kullanmak amacıyla sağ göğüsleri kesilmiş savaşçı kadınlardır. Ayı Taşı Efsanesi Ödemiş - Kiraz karayolu üzerinde Türkönü köyünü 2metre geçince sol tarafta bulunan dağın belinde bir kaya kümesi bulunur. Yanına varlığında hiçbir özelliği bulunmayan bu kayalar, karayoluna doğru uzaklaştıkça küçülüp ışık gölge olayının etkisiyle şekil almaya başlar. Tantalos Efsanesi Yöre: İzmir.


Izmir efsanesi

Baştan başa bağlık - bahçelik döşenmiş olan Sipilos Dağı, aynı zamanda zengin madenlerin bulunduğu efsânevî bir yerdi. Ege Efsaneleri, “İzmir’in Kuruluş Efsanesi” İzmir’in kurulması ve adını alması ile ilgili birçok efsane vardır. Kolphon diye bir kent varmış. Bu kentte Lydialı bir kız oturuyormuş.


O kız, dokuma ve örmede pek ustaymış. Kızın elişlerini görmek için her yerden, orman ve dağ perileri gelirmiş. Kıza herkes hayran olurmuş. Her kentin bir ya da birden fazla kuruluş efsanesi vardır örneğin.


Hepsinin hikayesi etkileyicidir. Karagöl’ü gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Karagöl hem mitolojide hem de Anadolu’da efsanelere konu olmuş bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Eski Yunan Mitolojisi’ne göre Zeus ile Nemf’lerden biri olan Pluto’nun oğludur. Spil Dağı’nda (Manisa) hüküm sürüyordu.


Dokumacılıkta, örgüde, iplik bükmede üstüne yoktur. Kadifekale, eski İzmir’in, yani diğer adıyla Smyrna’nın dışında kalan, kentin Kadife Dağı üzerinde yeniden kurulduğu alandır. Eski adı ile Pagos‘ta kurulan Kadifekale milattan önce 4. Alanda Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait kalıntılara rastlamak mümkündür.


Haber ajanslarının İzmir ilinden dakika efsanesi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet. En çok ziyaret edilen Yedi Uyuyanlar Mağarası, İzmir’in Şelçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Efes’te yer alıyor. Selçuklu Döneminde Anlatılan Yedi Uyurlar Efsanesi. Adı 1-Bir zamanlar, Anadolu’yu kasıp kavuran, baskınlar yapan, şehirleri yağma ederek tüm erkekleri kılıçtan geçiren bir “Amazonlar Çetesi” varmış.


Bunlar İzmir’e akın yaparak yerli halkı kendilerini kabule zorlayıp kente de kraliçelerinin adını (Smyrna) vermişlerdir. Bunlardan biri de İzmir yakınlarında idi. Ege’nin en vazgeçilmezi, incisi İzmir yaz-kış demeden hiç gezilip görülecek listesinden eksik olmayan harika rotalardan biridir.


Yine bu yaz İzmir’e gitme planlarınız varsa buranın efsaneleşmiş Aşıklar Şelalesi’ne uğramadan dönmeyin. Kendinizi buranın huzurlu ortamında kaybetmeniz an meselesi… İzmir’de gezilecek görülecek yerler arasında yer alan Aşıklar. Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan illerinden biri.


Kur’an’daki anlamı: İzmir ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir. Bir eğitim efsanesi İzmir Kız Lisesi 05. Kız Lisesi, tanınmış öğretmenleri ve çeşitli mesleklerde zirveye ulaşmış başarılı öğrencileriyle şehrin sosyal. ZMİR, KLARNET EFSANESİ AĞLATAN UFAKLIK #128512;#128512;#128512; burak özmen.


Izmir efsanesi

Unsubscribe from burak özmen? Kaf-Sin-Kaf’ın İzmir’in diğer büyük takımlarıyla girdiği rekabet, İzmir sokaklarına tatlı bir heyecan kattığı gibi, Göztepe ile yaşadığı amansız çekişme son yıllarda İzmir sınırlarını aşarak, tüm sporseverler tarafından ilgiyle izlenen bir derbi durumuna geldi. Karşıyaka: Bir basketbol efsanesi. Büyükşehir Belediyesi, kent kültürünün geliştirilmesi ve yerel tarih araştırmalarının gerçekleştirilmesi yolunda önemli projelere imza atmakta ve ülkemizde bir ilki gerçekleştirmektedir ki, elinizdeki kitapçık da bu gayretlerin çok küçük bir örneğidir. Karagöl Mitoloji Efsanesi İzmir Karagöl, aynı zamanda mitolojide de yer eden bir göldür.


Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz İzmir’in en turistik yerlerinden biri olan Şirince, zeytin ağaçları arasına kurulmuş yemyeşil bir köy. Efes Harabeleri Gezisi planlarken, buraya çok yakın olan Şirince’ye uğramadan geçmek olmazdı. Otellerinde kaldığınızda Âşıklar Şelalesi gibi karşınıza böyle duygulu yerler çıkması an meselesi olabilir. Saat kurulduğu günden bu yana yalnızca bir kere durmuştur.


Geçen yüzyıllarda İzmir’i ziyaret eden seyyahlar özellikle örenyerlerinde tesadüfen karşılarına çıkan yılanları anlatırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar