22 Aralık 2015 Salı

Sql ile neler yapılır

No comments SQL, veritabanlarına erişmek ve verileri işlemek için geliştirilmiş standart bir dildir. SQL Management Studio ile SQL sunucunuza bağlanıp bir veritabanını seçtikten sonra, veritabanı üzerindeki tabloları görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemlerden biri de tabloya sağ tıkladığınızda göreceğiniz “Script Table as” seçeneğinin altındaki seçeneklerdir. Türkçe anlamından yola çıkarak konuya giriş yapacağız.


Bir SQL Injection (enjeksiyonu) veritabanınızı yok edebilir. O sebepten gerekli önlemleri almamız gerekmektedir. Konuya derin bir giriş yapmadan önce bazı konulara başlıklar altında değinmek isterim.


Ta ki smartpro ile tanışana kadar ve sonrasında aldığım eğitimle o kadar korkulacak birşey olmadığını gördüm. Yok yedekledi mi yok geri nasıl yükleyeceğim. Veri makrolarıyla kısmen dediklerinizi yapabilir, şartlara göre olaylar oluşturabilirsiniz. Sql injection Nasıl Yapılır? Kullanıcı Adı ve Parola ile giriş yaparken kullandığımız yöntemdir.


Eğer veritabanında böyle bir. SQL Server içerisinde bu kavramı pek çok kez kullanacağız. Ben bolca var nasılsa her kolona koyayım oh ne güzel gibi bir düşünce olmasın. Veritabanı, düzenli veriler topluluğudur. Index yapısı arka planda karışıyor.


Bu dosyaların boyutu veri girişi çoğaldıkça artmaktadır. Kısıtlı disk alanında yer kalmadığı zaman shrink işlemi yapılmaktadır. Database Shrink yani veritabanı küçültme işlemi şekilde yapılabilir.


Yukarıdaki gibi bazı SQL ifadeleri bir sorgu dilinin neler yapabileceğinin göstergeleridir. Verinizi daha etkili yönetmenize izin verir. Binlerce veri sıralarınız olduğunu düşünün.


Onları manipüle etmek zor olmak zorunda değil. SQL server üzerinde bir WEB uygulaması bir masaüstü uygulaması geliştiremezsiniz ama bu uygulamalarınız içinde kullanacağınız verileri en iyi şekilde burada yönetebilirsiniz. Burada memory içinde saklayabileceğimiz değişkenleri ya da cursor gibi tanımlamalar yapılır.


Geliştirilen veri merkezli (Data-centric) uygulamalar da veritabanına ait operasyonel bir çok işlem yapılır. Bu operasyonel işler veritabanı sayısına, depoladığı verinin büyüklüğüne ve organizasyon yapınıza göre değişiklik gösterebilir. Hic bir sey bir gecede ogrenilmez Eger bu konuda daha onceden calismadiysaniz buradaki konulari tam olarak anlamaniz vakit alabilir. Bazi konulari tam anlayamayabilirsiniz, her konuda ekstra arastirma yapmaniz, kendi kendinize bunlari test sistemlerinde denemeniz her zaman faydali olacaktir. SQL sonuçta bir veritabanıdır ve bunu öğrenmek için veritabanı kullanan bir programa ihtiyaç duyarsınız.


Bunun için Microsoft’un ücretsiz sunduğu veritabanı programlarını indiriniz. C Sharp İle Neler Yapılabilir? Etiketler How to Make a Dark Theme in SQL Server Management Studio? Sql Auto Increment (Otomatik Artan Sayı) Nedir ve Nasıl Yapılır?


Sql ile neler yapılır

Sql auto increment yani otomatik artan alan ID alanlarına uygulanan bir işlemdir. Tabloya yeni bir kayıt eklendiğinde diğer kayıtlardan farklı bir sayının ID alanına atanması ile gerçekleştirilir. Hangi sırada ve hangi bakımlar yapılmalıdır MS SQL sunucunuzda. Burada yazacaklarım tamamen veritabanının bakımı ile ilgili görevlerdir.


Tabiki sunucunun işletim sistemi ve donanım bakımları da yapılmalıdır. Beckup Transaction Log: Logların yedeği alınmalı. Sınıflandırılan bu bilgileri sorgulama, çağırma, bulma işlemi için de bir sistem gereklidir. Bunun içinde programlama dili olarak SQL Server ile son derece uyumlu çalışan Visual Basic. Biraz araştır bulursun nette.


Sql ile neler yapılır

Bu yazımda kullanacağımız veritabanını nasıl oluşturacağımızı anlatacağım. SQL derslerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Birisi SQL Server üzerinden yazılım yardımı ile diğeri ise SQL komutlarını kullanarak yani programlayarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar