22 Aralık 2015 Salı

Ödemiş gezilecek yerler

Ödemiş gezilecek yerler

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Gezilecek Noktalar Nelerdir. Birgi, Anadolu Beylikleri zamanında Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış bir. Kış aylarında gelirseniz özellikle kestane almadan dönmeyin.


Konaklama olarak tercih ettiğimiz Saliha Hanım Taş Konak‘ta enfes bir köy kahvaltısı deneyimledik. Her şeyin ötesinde Gölcük doğa ile iç içe olmak, huzurlu bir vakit geçirmek için ideal bir yer. Mustafa Bengisu’nun Gölcük için söylediği şu sözler, Gölcük çarşı girişindeki tabelada yazılıdır. Bozdağlar’ın serin yamaçlarında yemyeşil bir coğrafya içerisinde gizlenmiş Birgi, asırlık çınar ve ceviz ağaçlarının arasından görülebilen yüksek taş duvarlı, alaturka kiremitli, ahşap pencereli evleri ile gidilesi, görülesi şirin bir köyümüz.


Birgi, yemyeşil dokusuyla saklı kalmış tarihi ve. Müzesi, adını aldığı İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunmaktadır. Müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede sergilenen eserler, Bizans, Eski Tunç Çağı, Arkaik ve Klasik Çağa aittir.


Ödemiş gezilecek yerler

Tarihi Ödemiş Ovası’na İlk İnsanların Gelişi Bin Yıl Önceye Uzanıyor. Gelenler, Soğukluk Deresi’ndeki Bir Kanyonda Bulunan Bir Kaya Sığınağında Yaşamışlar. En sakin ve huzurlu ilçesidir diyebiliriz. Aydınoğlu Mehmet Bey Camii Ödemiş mahallelerinden biri olan Birgi, geçmiş dönemlerde Aydınoğluları Beyliği’nin başkenti idi. Oldukça güzel bir Ege kasabası olan Ödemiş, İzmir’e 1kilometre uzaklık mesafesindedir.


Birgi, buraya kadar gelmişken görmeden geçilmemeli. Sakin bir yaşama sahip olması, huzurlu ve güzel ilçe olma özelliğini taşımasına neden oluyor. Yüzölçümü de nüfusu da ortalama bir ilçe kadardır. Geçim kaynağının büyük bir bölümünü tarım ile sağlamaktadır. Güzel kent İzmir’in Ödemiş ilçesi, çeşitli gezi seçeneklerini bir arada sunmaktadır.


Tarihi kalıntıları, yapıları, kış aylarının vazgeçilmezi olan kayak merkezi, Ödemiş’teki gezinizi uzatmanız için geçerli sebeplerdir. Küçük Menderes Havzasının kültür, inanç turizmi merkezi Birgi, açık hava müzesi gibidir. Bir zamanlar Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış. Bununla yetinmeyip gezi noktalarını kolaylık olsun diye video haline de getirdik.


Ege’nin en güzel köylerinden biri aynı zamanda. Aşağıdaki İzmir Gezi rehberini seyredebilir, kanalımıza abone olabilirsiniz. Geçtiğimiz dönemde Ödemiş’e bağlanarak mahalle olmuştur.


Ödemiş gezilecek yerler

Konaklı beldesinin yakınlarında Soğukluk deresi kanyonunda bulunan kaya altı sığınağındaki kazıma figürleridir. Tarih öncesi devrin eskitaş dönemi sonlarında yapılmıştır. Bu sebepten ötürü köy içerisinde çok sayıda cami, medrese, çeşme ve tarihi hamam bulunuyor. Birgi Köyü, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Ege denizine sahili ve sınırı bulunmadığı için Halk çoğunlukla tarım ile geçimini sürdürmektedir.


Yaklaşık olarak 1bin civarında bir nüfusu vardır. Cevabı iptal etmek için tıklayın. Gölün derinliği ortalama metredir.


Sevgili Erdem, Tire ve Ödemiş rotası çok keyifli oluyor, şimdiden keyifli geziler. Ancak Tire’de konaklama yapmadığım için bu konuda bir bilgim yok. Birgi köyü nerede, Birgi köyüne nasıl gidilir diye araştırırken fotoğraflarını görüp daha da gitmek istedim bu köye. Sonunda günübirlik de olsa Birgi turu yaptım.


Birgi’ye kısa bir kaçamak güzel olur. Bedia Akartürk, sanat hayatına bu ilçede başlamıştır. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Yaşını büyüterek çalışmaya başladığı İzmir Radyosunda yıl geçirdikten sonra Ankara Radyosuna geçen sanatçı, buradan.


Bozdağ kasabası gezilecek yerler açısından konuklarına çok fazla alternatif sunamasa da Ödemiş için aynı şeyi söylemek yanlış olur. Bu nedenle Ödemiş gezilecek yerler açısından neler sunuyor aşağıda sizler için listeledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar