28 Aralık 2015 Pazartesi

Şafi ile alevi evlenebilir mi

Ben normalde kiblenin yönünü bile bilmiyorum ama bu tür dini bilgilerde üstüme yoktur:) insani ve dini olarak bi engel yok, evlendigin kisi ister alevi ister putperest olsun onun dinimizce isledigi hic bi gunaha ortak olamazsin zaten, sen kendini bildikten sonra bir sorun yok ama kultur örf adetler farkli oldugu icin ikiniz anlassaniz bile aileler arasindaki catismalarinda ortasinda. Cevap: Değerli ziyaretçimiz, ehli sünnet olan birinin yani Hanefi, Şafi, Hanbeli veya Maliki mezheplerinden birine mensup olan bir kimsenin bu dört mezhebin dışında biri ile evlenmesi uygun olmayacaktır. Bu konuda yapılacak tek şey ancak ehli sünnet olan bir erkek bu dört mezhebin dışında biri ile evlenebilir.


AFİİ BİR ERKEK, ALEVİ BİR KIZLA EVLENEBİLİR Mİ? Müslüman bir erkek, isterse Hıristiyan bir kadınla da evlenebilir. Hanefi bayan bir alevi gençle evlenebilir mi caiz midir bilgi verir misiniz? Alevi ve sünni evlenebilir mi?


Evlenmesi de doğru değildir. Sunni bir kız-kadın ASLA bir alevi ile erkekle evlenemez. Benim bir arkadaşım var. SÜNNI BIR HANIM ALEVI BIR KİMSE ILE EVLENEBILIR MI? Aleyküm selam, Çocuk anne babaya tâbi değildir.


Güzel olan kendisi gibi sunni bir kız ile evlenmesidir. Ali aleviliğin piri olarak kabul görür. Sünniler ibadetlerini camiler yapar. Camilerde ibadet dili Arapçadır. Cemevlerinde ise Türk dilinde ibadet edilir.


Muhammed bin İdris Kureyş) isimli fıkıh alimden alan bir Sünn fıkıh okuludur. Eşariliği takip ederler. Müslüman, İslam dininin bütün hükümlerini kabul edip hiç birisini reddetmeyen kimsedir.


Hiçbir İslam âlimi tevil etmemiştir. Hâşâ Resulullah, bilmece gibi mi söz söylüyor? Böyle tevil etmek, (elma dersem çık, armut dersem çıkma) demeye benzer.


Efendimizin saçları omuzlarında değil miydi? Nâmahremle baş başa kalmayı yasaklayan hadis hangi ayete dayanıyor? Okullardaki Kur’an derslerinde öğrenciler abdestli olmak zorunda mı? Müslüman kızlar Almanya’da yüzme ve spor derslerine katılabilir mi? Erkekler niçin kadınlardan fazla miras alıyor?


Huve rabbül arşıl azîm Ayetini Okuyanın Tüm Dileklerinin Olacağı Doğru mudur? Delirmek üzereyim artık. Erkek arkadaşımla kaç gündür bunu tartışıyoruz.


Bende değişmem diye diretiyorum. Kendisi şafi ben hanefi. Sünni bir hanım alevi bir erkekle evlenebilir mi? Osmanlı-İngiltere Mutasavver İttifakı.


Müslüman olan bir hanım ancak Müslüman olan bir erkekle evlenebilir. Selefi olan sadrazamların yukarıda sayılanlarının güttükleri İngiliz politikasına yakınlıklarını devletin menfaati açısından sürdürmek ananesini devam ettirmeyi idrak eden Kıbrıslı Mehmed Kâmil Paşa, ülkenin içine düşmüş olduğu ve daha nereye kadar yuvarlanacağı meçhul halden, halas olması, buhranlarla dolu bu ağır. Kocanın karısına yeni bir nikâha gerek. S-1: Numune hastanesi imamı arkadaş şunu soruyor?


Hocam trafik kazalarında veya normal ölen genç bayanların tırnakları ojeli, dudakları rujlu oluyormuş yıkayıcı bayan hoca soruyor bunların tırnakları, dudağı boyalıyken yıkıyor bunların abdesti olur mu? Downloa Listen and View free Hanefi ile Şafi evlenebilir mi? Nikahları hangisine göre kıyılır?


Ama eniste sansli mi degil mi , inanin ki ben bilmiyorum. Burada hep derdim, ben kendime bile kefil degilim cunku insanlar da bekarlik hayatindaki haliyle evlendikten sonra karsisina cikan guclukler karsisindaki tutumunu, mukavemetini her zaman koruyamayabiliyor, degisebiliyorlar. Sual: Allah yerine tanrı demek caiz mi?


Allah kelimesinin yabancı dillerde karşılığı var mıdır? CEVAP Allahü teâlânın isimleri tevkifidir. Soru: sorum talak konusunda olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar