19 Nisan 2016 Salı

Ankara nın yerleri

Müze hakkında detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayın. Bu seçenek, ilgi çeken yerleri veya tur operatörlerini, gezgin yorumları doğrultusunda en yüksek puanlı esasına göre sıralar. Seyahat etmek mi istiyorsunuz?


Ankara nın yerleri

Tuz kristallerinin şiddetli beyazlığı ve parıltısı aldatıcı bir biçimde kar ve buz görüntüsünde. Tuz Gölü, Melendiz ırmağı, pek çok küçük akıntı ve yeraltı tuzlu su kaynaklarıyla besleniyor. Ankara dışında harika sonuçlar bulduk.


Selçuklu dönemine ait Peçenek Beldesinde bir Camii bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Bizans Dönemine ait mezar ve yerleşim yerleri kalıntılarına da rastlanılmaktadır. Gezi ve Mesire Yerleri;.


Hititlerden sonra bölgeye, Frigler hakim olmuştur. Kentteki ilk önemli yerleşmenin Frigler döneminde olduğu tahmin ediliyor. Batıkent ve Çayyolu ile çevresi de son yıllarda prim yapan bölgeler arasında bulunuyor. Ve Kızılcahamam Soğuksu milli parkı. Daha uzağa giderim derseniz Tuzgölü üzerinde yürüyüş çok rahatlatıcı olacaktır.


Uçsuz bucaksız bir bembeyazlık içinde. Kışın, kış sporları ile vakit geçirebileceğiniz merkezde, bahar ve yaz aylarında da doğa yürüyüşleri ile keyifli vakit geçirebilirsiniz. Gölet içinde gezi için Missisipi Gemisi ve kayıklar, gölün doğal. Bünyesinde hem dağ manzaralı konaklama alternatifi hem de çok sayıda termal otel bulunan ilçe, tüm sahip oldukları ile muhteşem bir seyahatin kapılarını. Mayayla hazırlanan hamurun içine kıyma eklenir, Kavala kurabiyesi şeklinde kapatılır.


Ankara nın yerleri

Kızgın yağda altın gibi kızaran entekke börekleri piştikçe önce tabağa sonra mideye gider. Hürriyet Cuma’nın en iyi listeleri, zaman zaman tek bir kent ya da bölgeye de odaklanıyor. Son on yılda yiyecek-içecek kültürünün çarpıcı bir şekilde geliştiği başkent, ayrı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’de sergileniyor.


Kahvaltıda yanında üçgen peynir ve bir bardak çayla yenir, misafirliğe giderken beş çayına alınıp yenir, okulda yenir, işte yenir, bazen öylesine canın ister, yenir. Alatlıbel ve Etiyokuşu, eski çağlardan kalma köylerdir. Sakin mangal yerleri bulunuyor.


Ankara nın yerleri

Bu aks üzerinde yer alan Sincan-Yenikent, Batıkent, Eryaman, Elvankent ve Etimesgut gibi semtler değerlerini yükseltiyor. Haymana yakınında bulunan bir kaya kabartmasıdır. Kabartmada üç tanrı figürü tasvir edilmektedir. Kayalık bir bölgede olan Gâvurkale, Hitit döneminde yüksek ve düz bir alan elde etmek için düzenlenmiştir. Vadiye bakan kayanın yüzüne çok.


Frigyanın başkenti olmuştur. Midas, eşek kulaklı olarak tasvir. Pazar Yerleri Açılış Kapanış Saatleri. Yaz Dönemi Nisan - Ekim. Kış Dönemi Kasım - Mart.


En çok ulaşım imkanına semtler sahip. Ceviz ağacından yapılmış olan minberi, Türk oyma sanatının nadide eserlerindendir. Aslanhane (Ahi Şerafeddin) Camii: Atpazarı semtindedir. Ahi reislerinden Şerafeddin tarafından yaptırılmıştır.


Dış duvarlarında bulunan arslan figürleri. Herkese iyi günler dileriz. Toplamda tane ilçesi bulunmaktadır. En kalabalık ilçesi Çankaya’dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar