28 Nisan 2016 Perşembe

Anıtkabir müzesi

Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildirimlerinde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır. Ankara gezilerinizde göz atmanız gereken bir başka yer olan Kurtuluş Savaşı Müzesi yazımıza göz atabilirsiniz. Flash Player and install it on your computer. Yüklemek için yukarıdaki linke tıklayınız.


Anıtkabir müzesi

Afet İnan, Rukiye Erkin, Sabiha Gökçen tarafından müzeye armağan edilen. Tüm vatandaşlarımızın işallah bir gün burayı görmesi dileği ile. Ziyaretçiler istedikleri gün, çalışma saatleri içerisinde müzeyi. En kestirme yol olarak, bulunulan yerden belediye otobüsleri ile Kızılay meydanına gelip, oradan Ankaray’a binip Tandoğan durağında inmek gerekir. Bu nedenle yasalar gereği etrafı çevrilemiyor.


Duvarları ve döşemesi koyu renkli Bilecik mermerleri ile kaplı, tavanı ise altın mozaikler ile süslü büyük salonunun görkemli havası adeta insanın tüylerini diken diken etmektedir. Müzeye ulaşmak için Talatpaşa Bulvarı yönüne ilerleyen toplu taşıma araçlarından da faydalanabilirsiniz. Pazartesi hariç her gün 09. Anıtkabir’in içinde bir sera, bir. Kesinlikle herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer.


Anıtkabir müzesi

Ankara şehir portalı olarak sizlere Ankara Etkinlik duyuruları ve Ankara Şehir Fırsatları sunuyoruz. Ankara Firma Rehberi ile aradığınıza kolay ulaşın. Değerli taşlarla süslenmiş kılıçları, madalyaları, hem baston hem tüfek olarak.


Müzede, bir de kafeterya bölümü bulunuyor. Oldukça sakin olan bu kafe, müzenin son kısımlarında bulunduğundan dolayı kimsecikler yok. Günübirlik Ankara turunda başka nereleri görebilirsin? Anadolu Medeniyetleri Müzesi (Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Ulaşım…) yazısında, Ankara gezilecek yerler listemizdeki en önemli gezi noktalarından olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi hakkında bilgi ve fotoğraflar yer alıyor. Ziyaret gün ve saatleri, giriş ücretleri, ulaşım seçenekleri.


Atatürk manevi kızları A. Yaşamı boyunca kullanmış olduğu bu şahsi eşyaları hakkında bilgi edinmek için görmek gerekir. Good availability and great rates. Book online, pay at the hotel. Gün: Otelde alacağımız sabah kahvaltısından sonra, 1. Geçici istirahatgahı orasıydı. Kurul üyelerinin kimlikleri Gnkur.


ANITKABİR ATATÜRK MÜZESİ. Tarihin bilinen en büyük tapınağı olan Göbeklitepe, 12. Daha fazla göster Daha az göster. Müthiş 1değerlendirme Gecelik ort. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi.


GÜNCEL Eğitim Otomobil Emlak Yerel Milli Piyango Hava Durumu Yol Durumu. POLİTİKA Ak Parti Chp Mhp Hdp. Ankara Kalesi’nde fotoğraflarımızı çekip rehberimizin anlatımlarıyla tarihin derinliklerine küçük bir yolculuk yaptıktan sonra,. Ayasofya Müzesi Ziyaret Bilgileri Kış tarifesine göre, müzeye son giriş 16.


Müze Kartları müzekart gişesinden temin olunmaktadır. Gerçekten harika bir yer. Yemekten sonra Etnografya Müzesi.


Ata’nın naaşı Etnoğrafya Müzesi’ne geçici olarak konulduktan sonra, büyük kurtarıcıya yakışan bir anıtkabir yapılmak üzere harekete geçildi. Dünyanın en ünlü mimarlarının da ilgisini toplamak için, milletlerarası bir proje yarışması açıldı. Nazmi Cemal adlı kişi tarafından ABD den getirilmiştir.


Ulusal Mimarlık Dönemi olarak adlandırılan dönemin özelliklerini yansıtmaktadır. Bu dönemde daha çok anıtsal yönü ağır basan, simetriye önem veren, kesme taş malzemenin kullanıldığı binalar yapılmıştır. Dolmabahçe Sarayı’nda saat dokuzu beş geçe vefat eden Ata on beş yıl boyunca Ankara Etnografya Müzesi’nde istirahat etmiş. Bugün ebedi istinatgâhına defnedilmeyi bekliyor.


O hiçbir şeyi beklemeyen, bekletmeyen kahraman, sonsuzluk içinde süzülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar