28 Nisan 2016 Perşembe

Izmir kadifekale hakkında bilgi

Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar bulunmaktadır. Kadifekale tekrar yerleşime açılır ve günümüze kadar gelir. Deniz seviyesinden 186m. Kalenin bazı kısımları ve akropol, şehri kuran Lymachos tarafından yaptırıldı. Kale duvarlarında yer yer helenistik dönem tas işçiliği görülür.


Izmir kadifekale hakkında bilgi

Kale, Roma ve Bizans devrinde onarıldı, bazı yeni eklemeler yapıldı. Arabayla virajlı ve dik sokaklardan geçerek çıkıyorsunuz. Yol Tarifi Al, Konumu MÖ 4. Uçak Biletleri Restoranlar Yapılacak Şeyler.


Tarihi kale bulunduğu semte günümüzde de adını verir. Zamanına göre oldukça büyük bir kale olarak kabul edilen yapıdan, günümüze yalnızca kalenin. Mynet Yurt Haber kalitesiyle İzmir hakkında detaylı bilgiler alabilir, coğrafyası, tarihçesi, ekonomisi, ulaşımı, nufüsu ile ilgili merak ettiğiniz herşey. Büyük İskender’in talimatı ile Generallerinden Lysimachos tarafından inşa edilmiştir.


Hakkında, İzmir Hakkında Bilinmesi Gerekenler, İzmir Hakkında Herşey, İzmir Hakkında Bilgi, İzmir Hakkında Şiirler, İzmir Hakkında Kısa Bilgi, İzmir Hakkında İngilizce Bilgi, İzmir Hakkında Ansiklopedik Bilgi, İzmir Hakkında Yazılar, İzmir Hakkında Genel Bilgiler, İzmir İlçeleri, İzmir Hakkında Bilinmeyen, İzmir medeniyetin başkenti, İzmir umudun. Tarihi hakkında bilgi Dağından gelen sellerin getirdikleri mil ile bugünkü Bornova ovası oluştu ve yarım adacık bir tepe haline dönüştü Şimdi Tepekule adını taşıyan bu höyüğün üzerinde Tekel Müdürlüğünün izmir. Ege kıyı bölgesinin tipik bir örneği gibidir. Bu güzelliği kaçımız gördük?


Buranın tarihini, güzelliğini ortaya çıkarmak bizim öncelikli görevimiz. Her telden extra bilgi kaynağı - ExtraBilgi. Günümüzde İzmir olarak kullandığımız isim, Smyrna kelimesinin dönüşmüş biçimidir. Smyrna Agorası, mevcut haliyle İskender tarafından M. Agora’sı ticari olmaktan ziyade, bir devlet agorası görünümündedir.


Böylece İzmir’in ticari ve turistik yönü de ön olana çıkmaya başlar. Dilerseniz kendi İzmir yazılarınızı sitemizde yayınlayabilirsiniz. Başkan Soyer, en güzel İzmir manzarasının. Kordon Boyu ve İzmir Arkeoloji Müzesi gibi yerleri İzmir Şehir Rehberi ile keşfedin.


Helenistik ve Roma Dönemi Kentinin Akropolü. Pagos Dağı üzerinde kurulan Kale ve yakın çevresindeki tarihi mirasın. Kente bakan bazı bölümleri ve güney cephesi hâlâ kalıntı olarak durmaktadır. Oldukça farklı kültürleri yıllarca başarıyla içinde barındıran İzmir bugün de bu kültürlerin oluşturduğu zenginliğin mirasını hem kendi halkıyla hem de ziyaretçileri ile paylaşmaktadır ki, asansör bu tip miraslara en tipik örneklerden biridir.


Eğer İzmir’e yolunuz düşerse sizin için derlediğimiz İzmir gezilecek yerler listemizi inceleyebilir, öncesinde bir kaç ön bilgi edinebilirsiniz. Meral Akurgal tarafından sürdürülmektedir. Bölgesel Amatör Ligi, Süper Amatör Ligleri, Birinci ve İkinci Amatör Kümeleri.


Türkiye Amatör Futbolunun kalbi burada atıyor. Fikstür, maç programları, skorlar, puan durumları, kulüp ve stadyum bilgileri. Belediye çalışmıyor diyenler için sözüm devletten hiç destek almadan daha iyisini yapamazlar. Belediyemizin kalenin görünmesi, yeşil alanlar oluşturulması ve antik tiyatronun ortaya çıkarılması için.


Izmir kadifekale hakkında bilgi

Vergi Dairesi Müdürlükleri Adres, Telefon ve Fakslar. Batı İş merkezi Gaziler Cad. Kemeraltı İzmir’in kalbidir. ZMİR SAAT KULESİ HAKKINDA BİLGİ.


Saat Kulesi’nin tarihi Osmanlı zamanına kadar gider. Meşrutiyet’i ilan eden ve aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin en sıkıntılı sürecinde yıl boyunca tahtta kalmayı başaran II. Abdülhamit’in bir başarı nişanesi durumundadır.


Antik Kentler yazımızdan İzmir’deki tüm antik kentler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar