25 Nisan 2016 Pazartesi

Çıkrıkçılar yokuşu tarihi

Çıkrıkçılar yokuşu tarihi

Foursquare en iyi kullanıcı deneyimini yaşatmak, görebileceğiniz reklamları kişiselleştirmek ve reklam verenlerin reklam kampanyalarının sonuçlarını ölçebilmelerine yardımcı olmak için çerezler kullanmaktadır. Vehbi Koç gibi nice iş adamı ve politikacıyı ülkeye kazandırmış bu yokuşun esnafı, şimdi göğü delen alışveriş merkezler. Aynı adı taşıyan dedesinin adıyla kurulan ‘Ali Babacan’ isimli. Bunu aslında suya atılan bir taşın merkezden çevreye doğru çizdiği daireler şeklinde örnekleyebiliriz. Burada bir Agop amca vardı, Ermeni idi o mesela.


Buraya artık uzun ve büyük binalar dikiliyor. Emir sözünde durdu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle önergeyi verdi. MURAT EMİR ESNAFA VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU. Uğurluoğlu “Eskiden bindallılarda beden falan olmazdı. Değişen yaşam koşullarına rağmen çarşı otantik olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor.


Burada ev tekstili satanlar, perdeciler, konfeksiyoncular ve tuhafiyeciler ağırlıkta diyebiliriz. ABD’de yüksek lisans yaptı. Ulus tarihi kent merkezi projesi kapsamında yapılan. Mekânlar dar, itfaiye giremiyor.


Sigorta şirketleri, kârlılık esasıyla betonarme binalara sigorta yapmıyor. Dolayısıyla bütün zararı kendileri çekiyorlar dedi. Esnafımızla her zaman gönül gönüleyiz. Bu insanların, hem Yüksek Anıtlar Kurulu hem de yerel yönetimler tarafından. O yangını söndürmek zaman almış ve bir çok dükkan yanmış, yanmayan dükkanlarda sular altında kalmış iş yeri kullanılamaz hale gelmişti.


Artık her gidişte şehri tanımak adına geziler düzenlenip, bilinmedik yerler keşfedilecektir. Samanpazarı, Atpazarı ve Koyunpazarı’nın Çıkrıkçılar yokuşu ve Kalekapısı ile birlikte ele alınması ve yaya ağırlıklı olarak düzenlenmesi gerekli. Semtinizin adı nereden geliyor? Toptancılar Sitesi’ndeki bir işyerinde çıktı. Henüz çıkış sebebi bilinmeyen yangın, bitişikteki işyerlerine de sıçradı.


Çıkrıkçılar yokuşu tarihi

Kısa süre içerisinde işyerlerinin çatılarından alevler yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sonunda harika bir bahar gününde gerçekleştirebildim. Yaklaşık saat geçirdim ama bir dört saat daha olsa hiç fena olmazdı. Hanının kitabesi bulunmadığı.


Bilinen tarihi en az 10. Bu medeniyetlerden biri de Bizans. Oradaki esnafımızla bir araya gelerek ortak kararlar alacağız.


Çıkrıkçılar yokuşu tarihi

ANKARA (A.A) - Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın söndürülmeye çalışılıyor. Giyim, züccaciye malzemeleri gibi ürünleri edinebileceğiniz çarşı, turistlerin alışveriş için uğradıkları en gözde mekânlardan. Yokuşu’ndan Babacan’a destek. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayın ardından itfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.


Burada dokuma, çanak, çömlek, hasır, kente özgü el sanatları ile Bakırcılar Çarşısı’nda antika, mücevher ve çeşitli hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Aşağı Yüz”e inen çarşı kesimi 16. Beypazarı ise gümüşçülüğün kalbi. Yüzyıl başında büyük bir gelişme göstermiştir.


Bu, o dönemin beş yıldızlı lüks oteli olarak nitelendirilebilecek “Hasan Paşa Hanı” nın yapımı ile olmuştur. Eski tarihi güzel bi çarşı, hediyelik eşya, parfüm süs eşyaları ve daha aklınıza gelebilecek herşey mevcut, pazarlık yapmayı unutmayın. Samimi esnaflara ve uygun fiyatlara sahip olan çarşı, modern alışveriş merkezlerinden sıyrılıp tarihi bir dokuya karışmak isteyenler için çok iyi bir alternatif.


Eğer tarihi yerleri görmek istiyorsanız Ankara Ulus’ta yer alan Esnaf Sokağı Ankara’nın eski zamanlarının hala yaşatıldığı ve bu kentin yerel tatlarını içeren, tarih kokan bir seçenek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar