29 Nisan 2016 Cuma

Mssql nedir

Veritabanlarının oluşturulmasını ve yönetilmesini sağlar. Verilerin organizasyonunu merkezi olarak yapan Sql Server client uygulamaların server üzerindeki verilere erişmesinide sağlar. MSSQL web tasarım anlamında ASP ve ASP. Not: Makale özgün bir makaledir. Alıntı yapmadan kullanılamaz.


Mssql nedir

Diğer Yazılarımız: Github Nedir? Neden Kullanmak Gerekir ? Bilgisayar ortamına aktarılan, işlenmemiş (ham) bilgiler veri olarak adlandırılır. Bilgisayara girilen, bilgisayar tarafından saklanabilen ve işlenebilen her şeye veri denir. Veri saklamaktaki ana amaç, daha ileri bir tarihte saklanan verilere yeniden ulaşabilmek ve kullanabilmektir.


MSSQL’de veritabanı server üzerinde oluşturulur ve herkes buraya bağlanır. Tek bir noktadan bütün kontrol sağlandığı için de hem çok hızlı hem de çok güvenlidir. SQL Server içerisinde bu kavramı pek çok kez kullanacağız.


Bunlar içinde Express versiyonları ücretsiz olanlarıdır. Tablomuzda bir alandaki verilerin tekrarlı olmasını istemiyorsak UNIQUE kriterini kullanmamız gerekir. Tablo tasarımını yaparken bir alanın UNIQUE olup olmayacağına iyi karar vermemiz gerekir. ALTER komutu ile alanın özelliklerini değiştirirken, ilgili alanda tekrarlayan kayıtlar varsa UNIQUE değerini veremeyiz.


SQL, İngilizce adıyla “Structured Query Language” (Yapılandırılmış Sorgulama Dili) bir veri tabanı sorgulama dilidir. MySQL Nerelerde Kullanılır? SQL ile veri tabanına yeni tablolar, kayıtlar ekleyip silebilir, mevcut veriler üzerinde düzenlemeler ve sorgular yapılabilir. SQL DateTime Fonksiyonları, SQL’de en çok kullanacağımız fonksiyonlardan bazılarıda datetime fonksiyonlarıdır kimi zaman yaş, ay, yıl, gün veya tarih ekleme çıkarma gibi işlemlere ihtiyaç duyarız SQL tarafında bu ihtiyaçlarımızı DateTime Fonksiyonları karşılamaktadır. SQL Kullanıcı işlemleri, oluşturma, yetki atamaları ve güvenlik - 6. SQL Index nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır?


Stored Procedures SQL’de vazgeçilmez veri tabanı objelerindendir. SQL kodları nasıl kullanılır? Türkçemizde karşılığı saklı yordam olarak kabul edilmektedir. Bizim bahsetmiş olduğumuz T-SQL ya da Transact-SQL’i dili MSSQL’de sorgulamalar yapabilmek için kullanılır. Bir önceki yazımda Sql Server’ı nasıl yükleyeceğizi anlatmıştım.


Sql Server,verileri çeşitli türleri ile saklamak için,veritabanı programcılarına ve kullanıcılarına çeşitli veri tipleri sunmaktadır. Bu veriler metinsel,tarihsel,sayısal ve parasal tipte olacağı gibi,görüntü,XML tabanlı ve kullanıcı tarafından oluşturulmuş(UDDT) tipte de olabilmektedir. Bu yazıda yukarıda sayılan Sql Server tarafından. Nasıl Kontrol edilebilir ? Microsoft SQL server nedir?


Mssql nedir

Peki bugüne kadar ISNULL yöntemini kullandık farkı nedir? Hemen bir örnekle konuyu toparlayalım. Peki, nasıl bir yapısı var, ne yarar sağlar, neden ve nasıl kullanılır gibi detayları bu yazıda sizler ile paylaşacağım. Bir DB üzerinde sorgularınız oldukça geç cevap veriyor ise bu yazı size yol gösterici olabilir. SQL Eğitimi: SQL, Structured Query Language anlamına gelir.


Mssql Nedir Etiketli Sayfalar. SQL, erişim ve veritabanları değiştirmek için standart bir dildir. SQL, size veritabanlarına erişimi sağlar.


Bu kararı verirken veri dağılım şeklinin çok önemli olduğu durumlar da olur. MySql sanabilirsiniz ancak bu farklı. Sql Server’da kullanıcı tanımlı fonksiyonlar, sql serverda tanımlı olan fonksiyonlar gibi aldığı parametreleri işleyerek geriye bir değer döndüren sql ifadeleridir.


Trigger, kelime anlamı olarak tetikleyici demektir. Trigger Türkçe anlamı olarak Tetikleyici demektir. NET dilleri ile yazılır.


Triggerların kullanım amacı, tablo üzerinde bir işlem gerçekleştiğinde (insert, update, delete) başka bir işlem daha yapılmak istendiği zaman kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar