24 Ekim 2016 Pazartesi

En iyi dost nasıl olur

En iyi dost nasıl olur

Bu dostlukta kıskançlık, haset ve rekabet gibi duygulara yer yoktur. Köpekten iyi dost olur mu? Bence en iyi dost köpektir. Daha önce de burdan sormuştum. Başkalarına iyilik yapmakta ve kişisel ilgi göstermekte cömert olun.


Bu nedenle arkadaş olduğumuz insanlardan kusursuzluk beklemek ya da talep etmek yanlış olur. Tam tersine onların güzel niteliklerine değer vermek ve hatalarını görmezden gelmek iyi olacaktır. Bu yazımızda sizlere İyi dost kara günde belli olur atasözünün anlamını açıklayacağız.


Bir İnsanın En İyi Arkadaşınız Olduğunu Anlamanın Yolu. Ama her şeyden önce kendinizle arkadaş olun. O zaman hayatıniz biraz olsun daha kaliteli olur. Toplum içinde yaşadığımız ve toplumla yaşamaya mecbur olduğumuz için iyi insanlar ile iletişim kurmak ve vakit geçirmek isteriz.


En iyi dost nasıl olur

Videoyu beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın. Dost demek can demektir. Siz iyi bir arkadaş olmak için nasıl davranmalısınız? Ya da arkadaşınız iyi bir dost olup olmadığını hangi davranışlardan çıkarabilirsiniz? Kendine güvenen insanlar kıskanmazlar, sinsi değillerdir.


Fakat, çok fazla özgüvende arkadaşlıkların hızlı bitmesine neden olur. Sen bir şeyler verdikçe dost çok olur, hele birde sen iste gör bak hepsi yok olur. En iyi dostlar ise hiçbir şey olmamış gibi davranır. Birisi saf iyi niyetli, biri tam tersi şeytan gibi.


Gerçek dostu, kötü günde tanırsın. Bu nedenle gerçekten size değer veren bir dost, sizin tüm arkadaşlarınızla birlikte eğlenmeyi, güzel vakit geçirmeyi bilen bir dosttur. Kardeş, dost olmayabilir ama dost, her zaman kardeştir. Kusursuz arkadaş aramak, dost edinmeyi istememek demektir.


Konuşmana gerek kalmaz bazen, çünkü dostun senin ne demek istediğini düşüncelerinden bilecektir. Bu zamana kadar dost bildiğim insanlardan darbe aldım hep, yaralandı yüreğim. Paylaşmak, güvenmek, fedakârlık ve açık sözlülüktür. Hayat, dümdüz bir yol değildir.


Herkesin hayatında dönem dönem inişler ve çıkışlar vardır. Bu yüzden her gün mutlu ve neşeli olamayabiliriz. Sosyal bir çevre içinde olmak hem yaşam kalitemizi yükseltir hem de kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Varlıklı, iyi, güzel ve mutlu günlerimizde bizimle dostluk kuran, arkadaşlık eden, yanımızdan ayrılmak istemeyen çok olur. Sonra da daha cana yakın biri haline gelmek için onların iyi niteliklerini ben de geliştirmeye çalıştım.


Bu konuda etkili bir adım, fiziksel ve zihinsel olarak kendinizle ilgilenmenizdir. Sağlıklı bir beslenme tarzı, makul ölçüde dinlenme ve yeterli egzersiz iyi görünmenize ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur. It s when you re in trouble that you learn who your real friends are. Arkadaşlık Sözleri yazımızı da mutlaka okumalısınız. Bir sadık dostu on bin akrabaya değişmem.


Buraları bi inceleyin isterseniz. Elbette arkadaşlık sadece yemeğe çıkmak, alışveriş yapmak, birlikte gülmek, dans etmek değildir. Yeri geldiğinde kara gün dostu da olmaktır. Bazen dost sandığımız kişilerin gün gelir dostumuz olmadığını da anlarız. Başkan Asilhan Arslan, düzenlediği toplantıda hükümetin ‘enflasyonla topyekun mücadele’ programına destek vermek amacıyla başlattığı indirim kampanyalarına oda üyesi işyerlerinin de destek verdiğini belirterek, tüm işletmelerine destek çağrısında bulundu.


Bir insana yakın olan, iyi günde kötü günde destek veren ve karşılıksız seven insanlara, o insanın dostu denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar