21 Nisan 2017 Cuma

Ankaranin baskent olusu

Süreci anlatmaya başlamadan önce gelin önce başkentin ne anlama geldiğini tanıyalıBaşkent, ülkenin yönetim merkezidir. Yani Büyük Millet Meclisi, devlet başkanı, başbakanlık, bakanlıklar, yüksek yargı organlarının bulunduğu kente denir. Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. MB - Yükleme: 6defa) Kullanıcı Eylemleri.


Ankaranin baskent olusu

Kadir Mısıroğlu - Duration: 12:54. O zamana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul idi. ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞU.


Başkent hakkındaki yazımızın devamını sitemizden okuyabilirsiniz. Bu güne özel olarak kutlama mesajlarından bir demet hazırladık. Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. MŞİR tarafından kaleme alınmıştır.


Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile y? YILINI KUTLAMA ETKİNLİĞİ” Şair arkadaş Bir derdin mi var, Bir şeyler çıkarmak mı istiyorsun derdinden? Birçok insan, Osmanlı Devleti’nin 4yıllık payıtahtı (padişahın tahtının olduğu yer) olan İstanbul’un, üstelik payıtaht tanımı aynısıyla kalarak, yeni devletin de başkenti olmasını istiyordu. Etkinlikler ile kutlandı. Aşağıdaki linkte bulunan belgeseli izlemenizi tavsiye ediyoruz. Mersin Haber sitemizde eğitim öğretim için gerekli dosya paylaşımını yapıyoruz.


Kurban Bayramının arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oldu. Ankara’nın başkent oluşu. Dünya savaşında Osmanlı Devleti yenildi. Yabancı işgal kuvvetlerinin İstanbul’dan ayrılması, gündeme hükümet merkezi sorununu getirdi.


Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk yaşında öldü. Ekimde tutuklanan Kaplan, Bayrampaşa Cezaevine konuldu. Bilgi dağıtmak için el ele.


Fransa Ulusal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımının inkârının suç sayılmasına. Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi olarak coşkuyla kutladık. Ziyaretçi konuyu incelemekte. Sırayla yaşanmış tarih izleri, Malazgirt.


Telif Hakkı Hakkında: Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Erguven. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Bazı yabancı devletler de bu fikre katılıyorlardı.


Tarih sayfalarının bana bir cumhuriyet merkezi olarak. Atatürk kökleri bile çürümüş imparatorluktan yeni bir devlet oluşturmak için siyasal alanda inkılaplar yapmıştır. A sınıf öğretmeni Mikail YILMAZ ve öğrencileri eşliğinde günün anlam ve önemi üzerine konuşma, şiirler ve koro ile yürütüldü.


Yıl dönümü kutlamaları Abdürrahim Karakoç Ortaokulun da yapılmıştır. Eryaman Koleji hakkında güncel bilgilerden haberdar olmak için mail listemize mail adresinizi eklemeyi unutmayın. Gözler çevrildi İç Anadolu’ya.


Lozan Antlaşması’ndan sonra başkentin neresi olacağı tartışılmıştır. Milletvekillerinin bir kısmı İstanbul’un başkent olmasını istemiştir. Dikmen Nevzat Ayaz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda kutlandı.


Ankaranin baskent olusu

Müslüman Osmanlı zamanı Balkan Harbi sırasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar