26 Mayıs 2017 Cuma

Çubuk karagöl efsanesi

Bu bölgeyi, Selçuklu komutanlarından Çubuk Bey ele geçirmiştir. Ankara il merkezine km uzaklıktadır. Aradık, taradık bulamadık. Fevzi MAMAN efsanesi geri dönuyor pazartesi. Yaşadığınız kenti ne kadar tanıyorsunuz?


Çubuk karagöl efsanesi

Mağarası, Kızılcahamam Alicin Manastırı bunlardan sadece birkaçı. Tumblr is a place to express yourself, discover yourself, and bond over the stuff you love. Artvin göz yaşı gölü efsanesi.


Elmadağ : Kent merkezine km. ANKARA-KURTBOĞAZI-KIZILCAHAMAM-TAŞLICA-KARAGÖL-ÇUBUK. Sen git ağanın kızına aşık ol. Ama çobanı sınamaya karar vermiş. Bunu E-postayla Gönder BlogThis!


Fransa, Paris, Alışveriş - 97. Yunanistan, Girit adası - 90. Ukrayna, Kırım, Yalta - 85. Bu mekanlardan, ülke çapında ünlü Çubuk turşuları satın almanızı öneririm.


Aslında gün boyu sürecek toplantı için, kalabalık bir ekip halinde Gölbaşı’ndaydık ve öğle vakti gelince Verçenik’e davet edildik. Karadeniz Esintisi: Verçenik Bugün, Gölbaşı’nda adını Karadeniz’de ki bir yayladan alan Verçenik’teyiz. Hazırlıklara bi hafta önceden başladık abloşla. Uğurböceği temasına bayıldım ben. Sonra bardaktı,peçeteydi,süstü o aşamalara geçtik.


Bütün ürünler internetten pıt pıt alındı bikaç günde elimizde oldu. Surların ve zamanın gizemli derinliklerinde bir keşfe çıkıyoruz. Diyarbakır surları km. Sabah Ertuğrul’u Meryem Teyze’ye bırakıp düşüyoruz yola. Doğa artık uyandı, etraf yemyeşil.


Ama önce ‘’Selam olsun benden Bolu Beyi’ne. Geyve Üzümü Çok Çeşitliliği İle Her Zaman İlgi Çekiyor. Geyve Yöresinde Eskiden Yetişen Üzümlerin Yerine Yeni Sistemlerde Bağ Ekimleri Yeni Cins Üzümler Ekilmeye ve Verim Alınmaya Başlandı. Bu yöntem hala kanıtlanabilmiş bir ipucu olmamakla birlikte biraz da şehir efsanesi tadında #128578; Ama alışkanlık olsa gerek uçak bileti arama motorları kullanmadan önce ya web tarayıcının ön belleğini temizliyorum ya da Gizli Oturum olarak açıp aramamı yapıyorum.


Çubuk karagöl efsanesi

Arka fonda çam, meşe, kayın, köknar, şimşir, ardıç ağaçları var. Karagöl Yaylası, Taraklı’ya km uzaklıkta. Sakarya ve Kızılırmak nehirleri ile birlikte, Çubuk, İncesu ve Ova akarsuları kentin ovalarını suluyor. Havzaların ve çanakların yüzölçümlerinin küçüklüğü göllerin de küçük alanlı olması sonucunu doğurmuştur.


Köroğlu, asıl adı Ruşen Ali olan bir halk ozanıymış. Köroğlu efsanesi yaygın olarak bilinen bir efsanedir. Zalim Bolu beyi, Köroğlu’nun babası Yusuf’un gözlerini kör ettirmiştir. Ne amaçlarla kullanılır ? EL YAPIMI DEFİNE DEDEKTÖRÜ NASIL YAPILIR? Türkiyenin Bilgi Paylaşım Portalı.


Yeni yılın bitimine sadece gün kaldı. Yürüyüşün ayrıntılarından önce geçmişin ayrıntılarına bir bakacağım. Etkinliğin ayrıntılarına geçmeden önce bu günün tarihteki yerine bakacağım.


Gökhan önderliğindeki “Kayıkiraz Doğa Yürüyüşü”ne katıldım. Doğal güzellikleriyle ünlü olan ilde özel bir tarihsel ve doğal çevre koruma düzeni uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar