25 Mayıs 2017 Perşembe

Sql join mantığı

Sql join mantığı

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda MySQL üzerinde LEFT JOIN, RIGHT JOIN, INNER JOIN ve CROSS JOIN kullanımını örneklerle birlikte inceleyeceğiz. Algoritma mantığı aşağıdaki gibidir: for each row Rin the outer table for each row Rin the inner table if Rjoins with Rreturn (R R2) 2. Merge Join : Aynı anda iki tablonun birer satırını okuyup karşılaştırarak eş zamanlı çalışır. Ancak iki tablonun join keylerinin sıralı olması zorunludur. SQL’deki temel join sorguları üzerinde durmuştuk. O yazılarda anlatılan join’in en çok kullanılan türü olan inner join’di.


Daha önce iki tabloyu birleştirmek için join çeşitlerini bu yaz. Entity Framework ile Left Join Mantığı Nasıl Olur? Database MS SQL server ise L2S daha iyi olabilir. Sql de iki adet tablomuz olsun siparişler ve satışlar isminde. SQL sorgusunda görüleceği üzere tıpkı INNER JOIN’de olduğu gibi burda da tabloların arasında hangi kolon veya kolonlar arasında bağlantı kurulacak ise bunu belirliyoruz.


Sorgumuzda sol tarafta yer alan Sales. Customer tablosundaki tüm verileri listeliyoruz. Veritabanı açısından Index in anlamı Milyonlarca kayıt içerisinde aranan kaydın çok. Join islemlerini de matematikteki bu ifadelerle anlatmanin daha anlasilir olacagini düsünüyorum. Inner join her tabloda da ayni olan kayitlari verir.


SQL de varsayilan join sekli inner joindir. Tablotinner join Tabloton t1. Resimde gördügümüz gibi iner join iki kümenin kesisimini verir. Arkadaşlar linq to sql de view nasıl kullanılır ,mesela tablolar arasında bağlantı kurmak istiyorum.


Tek bir tablo içinde farklı kolonları birleştirmek istiyorum , farklı iki tablonun kolonlarıyla nasıl işlem yapabilirim? Kısa kodlara ihtiyacım var. FROM Musteriler JOIN Satislar ON Musteriler. ORDER BY id_no ASC Bu kodda Select ifadesinden sonra musteri tablosundaki id alanı AS ifadesi ile özel tanım olarak belirtilmiştir. SQL Server’ın mimarisi oldukça detaylı bir konu.


Sql join mantığı

Yani SQL kodu içerisinde müşteri tablosunun id alanı kısaca id_no olarak kullanılacaktır. AS için detaylı kullanım bilgisine buradan. Piyasada bulunan popüler veritabanlarının tamamında (Mysql, Microsoft SQL, Oracle) index desteği vardır.


Eğer büyük boyutlarda veritabanlarıyla çalışıyorsak iyi bir peformans alabilmemiz için index kullanmak zorundayız. Bu yazımda nerelerde index kullanmalıyız, index kullanmanın avantajları ve dezavantajlarından bahsedeceğim. SQL CROSS JOIN will return all records where each row from the first table is combined with each row from the second table. Which also mean CROSS JOIN returns the Cartesian product of the sets of rows from the joined tables.


A CROSS JOIN can be specified in two ways: using the JOIN syntax or by listing the tables in the FROM clause separated by commas without using a WHERE. Her zaman yeni bir tablo oluşturmak benzersiz bir kümelenmiş dizin kendisine ait oluşturduğunuzda, muhtemelen bir sayısal türüdür. Aşağıda gösterdiği gibi alt.


Yavaş yavaş JOIN konusunu bitiriyoruz. SQL JOIN yerine alt sorgular. INNER, LEFT ve RIGHT JOIN’den sonra sırada biraz daha karışık bir yapıya sahip olan FULL OUTER JOIN var. Peki bu işlemi asıl yapıyor?


Mantığı iyi bir şekilde kavramamız adına bir adet şema belirttim. Kayıt avantajı için bize ulaşın. Yerinizde eğitim olanağı. SQL İç İçe Select Kullanımı , dersimiz ile sql eğitim setime devam ediyorum. Bu dersimizde iç içe select kullanımını göreceğiz.


Bu işlemi genellikle, projelerimizde Cariler olsun, personeller olsun bu tarz tanımlamaların kodlarını kullandığımızda işimize yaramaktadır. Temel veritabanı kavramlarının anlatıldığı bu eğitimde temel ve ileri düzey veri sorgulama teknikleri detaylı olarak işlenmektedir. Aynı zamanda Temel veritabanı nesneleri olan Stored Procedure, Table, View ve Function gibi konularda ele alınmaktadır.


Bu eğitim sonunda katılımcılar her türlü veri sorgulama tekniklerini öğrenmiş ve veritabanı nesnelerini yaratıp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar