23 Ağustos 2017 Çarşamba

Alevilerin inançları

Alevilerin inançları

Bu fetvada, Kızılbaşlar kâfir ve dinsiz olarak tanımlanmış, onları. Alevîlik’te incelenmesi gereken asıl inanç Vahdet-i Vücud veya Varlık birliği’dir. Ayrıca, Hurûfîlik’te de mevcut olan tanrının insan dâhil evrendeki her şeyin içinde olduğu inancı da vardır.


Oysa bilindiği gibi Bektaşilik bir tarikattır. Bu durum, Bektaşiliğin, daha XIII. Anadolu’da görülen Şii-Batıni inançları örgütleyen bir tarikat olmasından ileri gelmektedir.


Muhammed’e inançları tamdır. Cemler düzenli olarak yapılan ibadetlerdir. Hiç şüphesiz, Türkoğlu, bu. Doğal olarak bu tarih yazımı biçimi, birçok insanın kafasının.


Tevhid (Allah İnancı) Hz. Ali’nin yada İmamların İslami anlayışına göre, inanılması gereken birinci temel konu tevhiddir. BEKTAŞİLER, İse her kurulu düzenin köleliğini yaparlar.


Her iktidara hizmet ederler. Bu inanca, ruhun bedenden bedene geçişini (tenâsüh) kabul eden Hind inançları da yine İran etkisiyle karıştı. Lakin dikkatinizi çekmek istediğim canlar gerçekten dürüst ve samimi olmanız.


Alevilerin inançları

Bana somut olarak alevilerin birbirlerinin ibadet hanelerini bombaladığını alevilerin insanları kılıçtan. Toplum gerçek ibadetlere aç ve Emevi Arap milliyetçiliğinin getirdiği kültüre,geleneklere karşı. Bugün ki Müslüman toplumların sağlıksız inançları,yaşam biçimlerinin temeli bu sahte dinin mahsüllerinden başka birşey değildir ! Birlikten kasıt ise tüm varlığın, evrenin bir kaynaktan geldiği konusudur. Buna da Vahded-i Vücu ya da Varlığın Birliği denir. Kuran-ı Kerim alevilerin kitabıdır.


Kuran da geçen her ayeti o topluluktan daha iyi. Etiketler: alevilerin inançları , alevilik nedir, fıkhi mezhepler, fıkıh mezhepleri, fıkıh mezhepleri hangileri, haricilik nedir, islamiyette hangi mezhepler vardır, islamiyette kaç çeşit mezhep vardır, islamiyette kaç mezhep vardır, islamiyette mezhepler, islamiyette mezhepler nasıl ortaya çıkmıştır, islamiyette mezhepler ne. Bu iki nokta Türkiye’de halk inançları çalışması yapanların uzun zamandan beri gündeminde. Bu devleti kim kurmuş, kim sahiplenmiştir? CHP ve İsmet Paşa’nın bunda payı yok sayılabilir mi?


Siz hiç alevilerin inançları için baska bir insana saldırdığını gördünüzmü? Bu yetki ve görev ondan da onun çocuklarına, onun soyuna geçmiştir. Alevi İnancına göre, imamet Hz. Bu nedenle cenaze işlerinin yönlendirilip yönetilmesi. Mesela Kevser yayınlarından çıkmış olan Ehlibeyt inançları kitapları vardır.


Sosyologlar teologların kriterleriyle inançları değerlendirmezler. Kaldı ki, çağdaş insanlık değerlerinin de gösterdiği gibi bu özelliği onun eksikliği değil. Sorun yine yanlış koyuluyor. Son zamanlarda Buyruk konusuyla Anke Otter-Beaujean adlı Alman bir araştırmacı ilgilenmiş.


OK edici Sapık İnançları! Dini ibadethane yerinin tanımında hiç bir surette ayrıma gidilmemesi, tanımın grupların gelenekleri ve inançları doğrultusunda yapılarak, tüm ibadethanelerin eşit muameleye tabi tutulması gereklidir. YÖK kütüphanesinde kaynak mevcuttur. Muharrem ayı önemli bir ibadet ve bilinçlenme, arınma ayı.


Dede ” denilen Pir’ler Cem ibadetlerini organize eden,yöneten , topluluklaının önderi kimselerdir. Bilhassa Müslümanlıkla değil de iman ve Kuran aşkıyla ibadet ederek bağlanıp o yola yürüyebilmek için bir kul olarak layık olunabilinirse ne mutlu. Sadece inançları farklı farklıdır.


ALEVİLERİN, Temel hedefleri Allah´ın Rızasını kazanmaktır. Allah için yerler, Allah için İbadet ederler, Allah için sabrederler, Allah rızası için cihad ederler, yaşarlar ve ölürler. Bu inançları dolayısıyla sünni halktan büyük tepki görmektedirler.


Hatta, zaman zaman bu inanca dair tartışma ve saldırılar da yaşanmıştır. Büyükçekmece’de yapılan ve Hz. Ali Camii adı verilen camiye, inşaat döneminde yaklaşık kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlenmişti.


Bu yıllar, Alevî dedelerinin horlandığı, adeta kendi. Yol’a verdikleri ikrarları vardır, yol’a taliplik vardır, İkrar HAKK adına MUHAMMED-ALİ’ye (Ehli-Beyt’e) verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar