23 Ağustos 2017 Çarşamba

Gerçek dostluk nedir

Kuşkusuz her insanın ihtiyacı olan dostluk, büyük nimettir. Bu dostlukta kıskançlık, haset ve rekabet. Zîrâ gerçek dostluk, iki gönül arasındaki cereyan hattı gibidir. Yıkılmayan dostluklar kurmanın sırrı nedir? Yaratıcımızın Sözündeki değerli öğütlerin, başkalarının arkadaşlık etmek isteyeceği biri olmanıza nasıl yardım edebileceğini görelim.


Gerçek bir dosttan ne beklersiniz? Bu haber, arkadaşlıklarınızın gerçek mi sahte mi olduğunu anlamanıza yardım edecek. Ders çalışma, iş, aile… Hayatın stresine karşı, iyi arkadaşlar adeta sığınak gibidir. Ne kadar kırılsa da seni sana sen olarak gösterendir.


Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, müstakil, şanlı ve yüksek bir cemiyet halinde yaşatır, ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder. Mustafa Kemal Atatürk (Yüce Türk). Nedir bu dostluk denilen kavram, kimdir dostlarımız?


Kimdir gerçek dostlarınız? Yoksa dar gününüzde, zorluktayken, sıkıntıdayken, uçurumun kenarındayken size elini uzatan, ayağa kalkmanıza destek olan, dimdik yürümenize katkı sunan mı? Bu çok tahmin edilemez, istenen ve gerçekten paha biçilemez, çünkü bu sadece nadirdir. Her şeyden öte, dostluk ilişkileri sadece iletişimi değil, aynı zamanda en zor durumlarda, bir arkadaşın tam. Dostunuzu Nasıl Seçmelisiniz Sorularına cevap vermeye çalışacağız ama öncesinde kendimize şu soruları sormamız gerekiyor.


Sizin hiç gerçek bir dostunuz oldu mu ? Yada soruyu şöyle soralım Bu güne kadar hiç başınızı derde sokup güveneceğiniz bir ele ihtiyaç duydunuz mu ? Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır. SAYGIDEĞER GÖNÜL DOSTLARIM GERÇEK DOSTLUK NEDİR ? Bu sorun genelde insanların sadece istemesinden, istedikleri gibi biri olmaya çalışmamasından kaynaklanır. Acaba ne kadar dostunuz var,hiç düşündünüzmü, Dost kazanmak için nasıl olmak gerekir hiç düşündünüzmü.


Dostunuza duyduğunuz sevgi, sizi ona karşı dürüst ve cesur yapar. Hata yaptıklarında bile dostlar destek olurlar birbirlerine. Bu güveni çok sınırlı sayıda insan hissettirebilir bize. How to build your own swimming pool.


All process, step by step (in only minutes). Dostluk Kavramı Nasıl Elde Edilir? Sevdikleriniz sizden kilometrelerce uzakta olsa da yalnız değilsinizdir şu hayatta. Sizi düşündüğünden emin olduğunuz bir yürek varsa asla güçsüz de düşmezsiniz uzaklarda.


En gizli sırlarını bile verebilmeli, sana senden çok güvenen bir sırdaş olmalıdır. Hiçbir zaman kendisini yarı yolda bırakmaz. Normal olarak bu güveni sağlamak çok zordur.


Ancak oldukça sınırlı sayıda bulmak mümkündür. Yazıldığı kadar kolay değildir. Ancak aynı duyguları yaşarsan anlayabilir ve dost. Sizden iyi bir dost olabilir mi?


Gerçek dostluk nedir

Sen verdikçe dost görünen çok oIur. Sen kendine yetmeyi öğren, tüm dünyanın maIına gönIün tok oIur. Bana gerçek dostlugu kim anlatır. Neye göre dost deriz bir insana? Bu bakımdan, rahatlık zamanlarının çay-kahve sohbetleri, gerçek dostluk zannedilmemelidir.


Esas dostluk, zor zamanların dostluğudur. Gerek dostluk, ilgi ve emek ister. Dostlar kendilerini birbirlerine karşı sorumlu hissederler. Bu nedenle, eğer gerçek bir dostla karşı karşıyaysanız, özveride bulunmalı ve çaba göstermelisiniz.


Gerçek dostluk nedir

Zamanınızı ve olanaklarınızı feda edebileceğiniz bir dostluk, çok kıymetlidir. Uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar dostluk. Dost dediğin tek anlam içerir zaten oda açık ve gerçektir.


O yüzden gerçek dost demeye gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar