4 Eylül 2017 Pazartesi

2018 Ehliyet ücretleri

2018 Ehliyet ücretleri

Sınıflarına göre ilk defa ehliyet alacaklar, sınıf ekleyenler, ehliyetini kaybedenler veya herhangi bir nedenle ehliyetini yenileyecekler için güncel harç ücretleri alt kısımda listelenmiştir. Peki harç ücretleri nedir? Bu konuda sizlere aşağıda bilgi verdik. Siz de bu bilgiler ışığında ehliyet harcınızı ödeyip ehliyetinizi alabilirsiniz.


Genel olarak ne kadar değiştiklerinden, bu değişimin ’lik diliminden bahsedilmiştir. Resmi gazetede yapılan açıklamaya göre 2değerleme (eski adıyla zam) oranı uygulanmıştır. Vergi, harç ve cezalara gelecek zam belli oldu. Harçlar Kanunu Genel Tebliğinin numaralı maddesinde aşağıda ki gibi belirtilmiştir. Aşağıda sıraladığımız harç ücretleri ilk kez ehliyet alacak sürücüler için geçerlidir.


Eski tip ehliyetini çipli ehliyet ile yenilemek isteyen sürücüler sadece TL ücret ödeyecektir. Belirtilen ücretler dışında ehliyet fiyatlarına ihtiyaca göre alınabilecek direksiyon ders ücreti de dahil edilebilir. Devlete ödenen harç ücretleri ise Trafik harç ücreti, ehliyet kart ücreti ve polis vakfı ücreti’dir.


2018 Ehliyet ücretleri

Bu fiyatların içerisinde sürücü kursuna ödeyeceğiniz ücretler, ehliyet harçları, kart ücretleri ve e sınav ücreti ile direksiyon sınav ücreti ayrı ayrı olarak yazılmıştır. Binlerce sürücü adayının merak ettiği ehliyet ücretlerinin yeni yılda ne kadar. Manisa Sürücü kurslarında taban fiyat uyg. Ehliyet Kurs Ücretleri;.


Buna göre Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de açıklamasına. Sürücü adayları bu sene ehliyet sınavları hangi tarihlerde. MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre yeni belirlenen sınav ücreti yazımızda yer almaktadır. Devlet hastanelerinde tek hekim raporu TL, sağlık kurulu raporu ise 2TL olarak ücretlendirilir.


Sürücü sınavını kazandıktan sonra sürücü belgenizi çıkarmak için farklı tür ödeme yapmanız gereklidir. Sürücü Belgesi Harç, Değerli Kağıt ve Vakıf Ücretleri. Tüm sınıflar için kart ücreti :1TL dir.


Her aday önce teorik sınava daha sonra direksiyon sınavına girmektedir. Bu ücretler bütün Türkiye’de sabittir. Ancak ehliyet randevusu alırken yeni kimlik için randevu alabilirsiniz.


Bu işlemler hakkında bilgi almak için aşağıda ki makalemizi inceleyiniz. Bu harç fiyatları maliye bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Oldukça yüksek olan ehliyet harçları yıllar geçtikçe daha da pahalı hale geliyor.


Diğer taraftan bu yıl ehliyet sınavı almak isteyen vatandaşlar e-sınav sistemine girecek. Ocak ayında yapılacak ehliyet sınavının ikinci aşaması. Tüm ehliyet sınıfları için, sürücü kursu fiyatları, devlete ödenecek harçlar ve diğer bedelleri topladığımızda ehliyet almak için kaç TL harcamak gerekir? Uygulama ve teorik olarak iki farklı oturumda gerçekleşecek olan sınavın ücretleri de farklı olmaktadır. Sınav Ücretleri Ne Kadar ? Yeni ehliyet için başvuruda bulunacak vatandaşlar istedikleri nüfus müdürlüğünden randevu aldıktan sonra gerekli belgeler ve harç ücreti.


2018 Ehliyet ücretleri

YILI SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ HARÇ VE SINAV ÜCRETLERİ;. Ziraat Bankası, Türkiye. Son Dakika Isparta Haberleri Yurttan Haberler. Son senede ehliyet almak için ödenen ücrete 1oranında zam yapıldı. Yılı için ehliyet harç ücretlerine 1oranında zam yapılmıştır.


Güncel harç ücretleri alt kısımda listelenmiştir. Artık yeni ehliyet randevusu nüfus müdürlüklerinden yapılacak. Yeni kimlik için vatandaşlar 1lira ödeyecek.


Yeni yıl ile birlikte ehliyet fiyatlarına da zam geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar