29 Kasım 2017 Çarşamba

Haymana kürtleri

Haymana’da 45- bin Şêxbizinî Kürdü yaşıyor. Bu kez bir belgesel çekimi için köy köy dolaşmaktayım. Kuzey cephede avlusu, güney cephenin altında ise dükkân bulunmaktadır.


Haymana kürtleri

Kürtleri Sürgün Edebilirsiniz Ama Asimilasyon Hayalleri İle Tarih Sahnesinden Silemezsiniz. Sinop Kürtleri Nereden Geldiler? Bizinî ya da Lek-Şeyhbazan‘lar olarak da isimlendirilmektedirler. Bu makalede ilk İnen Ayetler Hakkında Bilgi ve kurdun Yuvasına Ne Ad Verilir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz.


Anasayfa Takvim SSS Arama. Sexbizinli asiretnin koyleri toplami dir. Anadolu Kürtleri ve Tarihi. Canima, Dipdede, Sogukcesme, Karacadere Konya KuLu’ya baglanmistir. Yine başka bir yabancı kaynakta Kürt aşiretlerinin 17.


Haymana kürtleri

IÇ ANADOLU KÜRTLERI ve HISAR. Barış da, “Bu sefer Tayyip’in arkasından teneke çalarım” diyor. Bu seçimde AKP’nin kaybedeceğinden emin olduğunu savunan Barış, “Erdoğan Kürtleri sevmiyor, tüm Kürtler Erdoğan’a tokadı vurmalı.


Konser öncesinde Gazeteci Can Dündar’ın hazırladığı Tarih Bize İyi Davranmadı belgeseli de gösterildi. Yaptığım araştırmalarda ERZURUM, VAN, BITLIS gibi birçok yerden de sürgünler yapılmıştır. Samsun , adana, Kastamonu,İzmit, Kayseri, Niğde ve Balıkesir illerine de sürgünler yapılmıştır.


Polatlı, Türk-Yunan Savaşı esnasında küçük ve önemsiz bir tren istasyonuydu. Osmanlılar buraya çoğu kez bölge Kültlerinden yöneticiler atıyorlardı. Ben tekrardan şehidime, İsmail kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum dedi.


Kutluhan’da tarım ve hayvancılık. Koç’un 4’ü erkek, 1’i kız olmak. Ne zaman, nasıl ve en önemlisi de neden gelmişlerdir. Işte bu sorulara cevap arayacagız. Hatırlamak, işlenmiş bir günahın teyididir bazen.


Eğer o günahı işleyen değil de yok yere cezasını ödeyenseniz, masumsunuz demektir bir yanıyla da. Ancak bu göçlerin kimi göçlere göre büyük bir farkı vardır. O da yapılan göçlerin kitlesel oluşu ve gittikleri yerlerde. Bölgedeki düğünlerde zurnanın melankolik ve yanık sesiyle çahnmassa olmaz diye bilinen aşk Öyküsü dergimizin 1. Kürtçe olarak yayınlanmıştı.


Bu iyi veya kötü olduğunu göstermez yaptığın yanlış, İç anadolu Kürtleri genellikle vatansever olur. Hepsini Göster Daha Az Göster. Benim tanıdığım haymanalıların hepsi sorunluydu o zaman. Sizce mehdi as in ordusundaki askerlerden biri.


Bilakis Osmanlı sultanları eliyle buralara yerleşrilimesi en çok kabul gören düşüncedir. Zira Aşiretin yerleşim yeri ve sadece bir kısmının oraya yerleşmesi bunun dedilidir. Gerek coğrafyacı âlimlerden Omarı, Belazuri, Markizi, Makdisi, Yakut.


Kayseri çevresindekiler ise zamanla bugünkü Hacılar kasabasına yerleşerek buraya adlarını vermişlerdir. Belki arkadas birden tepki göstermis ama malesef kürt postuna bürünmüs kürtleri türk varligina feda etmis. Bunlar gruplar halinde yayiliyordu. Asiretler Resvan - Cihanbeyli- ve Sihbizini federasyonuna bagliydi. Amına koyduğum kürtleri ne olacak barzolar hem de uyuşturucu karı satarlar-1.


Tunceli Hakkari Erzurum Ağrı Kars Şırnak Bingol Konya Elazıg Dan Destek. Ayrıca kitabın sonuna eklenen aile albümlerinden alınan fotoğraflar da ayrı bir görsel zenginlik sağlamış kitaba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar