28 Kasım 2017 Salı

Mektup arkadaşı

Dil alış-verişi yapabileceğiniz arkadaşlar bulun. Hangi siteler güvenilir bilmiyorum maalesef. O tarz siteleri hiç kullanmadım. Forum sayfasından da mektup arkadaşı bulunabiliyormuş. Bana tavsiye edenler olmuştu ama ben foruma üye olmadığım için girip bakmadım.


Mektup arkadaşı

Kapınıza gelen bir pakette size yazılmış bir mektup bulduğunuzu ve heyecanla okumaya başladığınızı düşünün… Bi’Mektup, çok değil yalnızca yıl öncesinin en sık tercih edilen iletişim aracı mektuplaşmayı günümüze taşıyor. Hem de iletişim ve adres bilgilerinizi. Sitemizin penfriend bölümünde ilk olarak size bir mektup arkadaşı - penfriend ile yazışabilmek için değişik kişilerce ve değişik durumlarda kullanılmak üzere isteğe göre değiştirilerek kullanılabilecek bir mektup çatısı veriyoruz. Kartpostaldan da biraz sıkıldım ve açıkcası kartpostal gönderim ücretini fazla buluyorum.


Mektuba biraz daha fazla ödüyorum tabiki ama yine de küçük hediyeler gönderebiliyorum ve çok daha uzun. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Sadece aynı yaşta olmak, sadece belirli bir ülkenin vatandaşı olmak da mektup arkadaşı seçmek için aranan tek kaide olabilir. Bir mektup yazmak son derece zenginleştirici ve faydalı bir deneyim olabilir – hayatınız boyunca arkadaşlık kuracağınız birini bulabilirsiniz.


Neyse ki, İnternet sitelerinin yaygınlaşması bu deneyimi kolayca elde etmeniz için olanak sağladı. Biraz sağduyu ve önsezi kullanarak mükemmel bir mektup arkadaşı bulabilir ve kalıcı bir dostluk kurabilirsiniz. Uzun bir süre yazıştıktan sonra nihayet bir araya gelebildiler.


Ve şimdi yaz tatilinde buluşuyorlar. Her bölümünde bir serüven, heyecan, komik bir olay bulacağınız bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız. Yapman gereken tek şey siteye kendini ve dil bilgini anlatan küçük bir yazı bırakmak ve birilerinin seni bulmasını beklemek.


O çocuk şimdi büyüdü ve avukat oldu. Ama çok fazla mektup arkadaşı deneyimim oldu. Siz uğraşıp didinip mektup kağıdı ve süsler hazırlıyorsunuz ama mektup arkadaşı nız sizin uğraşlarınıza değer vermeyince üzülüyor insan. Bazen insan mektup arkadaşı edinmek hiç tanımadığı bir insana mektup yazarak kendini tanıtmak ve kimseye anlatamadığı bazen duygularını bazen sırlarını paylaşmak ve hediyeler göndermek ister.


Bence güzel bişey mektup arkadaşı nız olabilirim tabi sizde isterseniz. Sözlükte mektup arkadaşı için tanım. English: pen-frien pen pal, penfriend.


Mektup arkadaşı

Amaç öğrendiğimiz yabancı dili iyice geliştirip pekişmesini sağlamaktı. Ama bir hevesle başlanan iş yarım kalmıştı her birimizde. Aradan uzun yıllar geçti. Hala içimde bir uktedir mektup arkadaşı edinmek. Bu nedenle bizler için en yakın arkadaşlarımız çok önemlidir.


Onlara her zaman bizler için değerli olduklarını hissettirmemiz önemlidir. Bizler de bu konuya dair yayınlamış olduğumuz bu yazı içerisinde, sizlere en yakın arkadaşa mektup örneği kısaca bilgi vereceğiz. Lütfen bu kutuyu genişletin! Bu videoda bana çokça soru gelen Postcrossing nedir, nasıl kullanılır? Bu tavşanlar bu çocuklar o kadar sevgi dolu ki sizin ile sevgilerini paylaşmayı bekliyorlar heyecanla.


Aranızda kilometreler olmasına rağmen bir çocuğun kalbine dokunup o kalbe sıcaklık koyabilmek ve kendinizde de bu sıcaklığı hissedebilmek ise sadece bir mektubunuza bir paketinize bakıyor. Mektup ile eski güzel adetleri sürdürebilir. Join the leader in mutual relations services and find a date today. Looking for an old soul like myself. My interests include staying up late and taking naps.


Bunu şöyle bir örnekle açıklayalıÇok saygın bir arkadaşınıza mektup yollamak isteseydiniz, mektubu arkadaşınızın adını taşımayan ve onun karakteriyle tamamen zıt, korkunç bir namı olan birine gönderir miydiniz? Eğer isterim diyen olursa ona. O dönemde Milli Gençlik Vakfı’nda olan Burak Soylu, Erdoğan’a cezaevi yıllarında yazdığı mektupta duygularını ifade ederek, hukuk fakültesi okuyacağını belirtmişti.


Bloguma mektup arkadaşı aradığıma dair bir post atmıştım. Ve geri dönüş yapan herkese de mektup göndermiştim. Bazıları dönüş yapmadı, dönüş yapanlarla da daha sonra yollarımız bir şekilde ayrıldı.


Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor. Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar