13 Mart 2019 Çarşamba

Ieu hukuk ders programı

Ders öncelikle fikri mülkiyet hukukunun ne olduğuna, bu hukuk dalının kapsamına, diğer hukuk dalları ile olan ilişkisine ve bu hukuk dalına ait genel ilke ve kavramlara yönelik bir giriş ile başlamaktadır. HUK 4kodlu dersten başarısız veya NA (Devamsız) notu olan öğrenciler HUK 4seçmeli dersini almakla yükümlüdürler. Bu altyapı üzerine daha sonra sırasıyla her hafta fikri mülkiyet hukukunun alt dallarından biri işlenecektir.


Bir grupta yer alan derslerden en az üç adet ders alan öğrenciye sertifika verilecektir. Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız. Bu nedenle, temel hakların konu olduğu metinleri (Anayasa, Avrupa İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme “AİHS”, vb.) ve bu metinlere ilişkin uygulamaları.


Eski Akademik Takvimlere Buradan Ulaşabilirsiniz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü(Resmi Tatil). Ders Tanımı: Bu ders, psikoloji alanındaki araştırma ve teorinin yasal süreci nasıl bilgilendirdiğini göstererek, psikoloji ve hukuk arasındaki ilişkinin anlaşılmasını sağlar. Başlıklar, suç ve suçluluk, şiddet ve sindirme, cinsel istismar, sosyal risk faktörleri, suç mağdurları, düzeltici mekanizmalar, mahkemelerin. Hukuk lisans programı esnasında öğrenilen bilgiler, günümüzde teknolojinin ve buna bağlı olarak ekonominin gelişimi nedeniyle hukuki problemlerin çözümünde yeterli olamamaktadır.


Buna bağlı olarak çağa ayak uydurmak amacı ile değişen kanunların yeniden incelenip değerlendirilmesi büyük bir önem taşımaktadır. EÜTF programı dört evreden oluşan ve toplam yıl süren entegre bir programdır. Fakültesi olarak İzmir’in ilk vakıf üniversitesi İEÜ’nün sekiz fakültesinden birisiyiz. Ekonomi Üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi hakkında genel bilgiler bu sayfalarda yer almaktadır. Bu ders kapsamında psikoloji alanında kullanılan istatistiksel yöntemlere yönelik temel bilgiler öğretilmektedir.


Temel hipotez test etme ve psikolojik veri analizlerinin yürütülmesinin öğretilmesine ek olarak öğrencilere aşağıdaki istatistiksel testlere dair bilgi verilmektedir:korelasyon, regresyon, ki-kare testi. Bu programa araştırarak ve isteyerek katıldım. Hocalarımdan, ders içeriklerinden oldukça memnun kaldım. AET 2Alt Yazı Çevirisi. Program İçi Seçmeli Dersler.


Makaleler, ders anlatımları ve dijital altyazı programı örneklemesi aracılığı ile öğrenciler altyazı çevirisi normlarını ve teknik özellikleri öğrenirler. Yan Dal programı ayrı bir lisans programı anlamı taşımaz. Ders Tanımı Bu derste en önemli uluslararası örgütler tarihsel ve kuramsal bir bakış açısından açıklanacaktır. Ayrıca, uluslararası örgütlerin güvenlik, insan hakları ve insanı konular, kalkınma, ticaret ve çevre konularına yaptığı katkı incelenecektir.


Hukuk, adalet ve toplum ilişkisini tartışabilir. Yargı örgütünü açıklayabilir. Hukukun kaynaklarını sınıflandırabilir. Merhaba, Almanca, merkezi Avrupa, doğu Avrupa ve Asya’da bilimsel ve ticari alanlarda yaygın olarak kullanılan bir dildir.


Ders Tanımı Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Ceylan Özgün Özçelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Best Medya’da çalışmaya başladı. Yapımcısı, editörü ve sunucusu olduğu sinema programı En Heyecanlı Yeri yaklaşık on yıl yayında kaldı.


OASIS, modüler bir yönetim sistemine sahip, tüm bölümlerin yönetimlerinin kendi içerisinde yapmasına olanak veren ve bu yapıların birleşerek sistemin ana hatlarını oluşturduğu modüler bir Öğrenci Bilgi Sistemidir. Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir.


Dersin Amacı: Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersinin amacı, üniversite gençliğine Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi koşullarda kurulduğunu anlatmak, Atatürkçü Düşünce’yi ve onun dayandığı felsefeyi, ilkeleri ve bunun yanında çağdaş değerleri benimsetmektir. Yeni çagın olgularını tarihî olaylarla karsılastırabilecek ve tanımlayabilecektir. Milli birlik ve beraberliğin önemini kavrayabilecektir. Rezerve amacıyla seçilmiş olan kitaplar, o yıl içerisinde okutulan ders kitaplarının akademisyenler tarafından Kütüphanemize bildirilmesi ile oluşturulmuş olup Ödünç Verme Bankosu yanındaki raflarda muhafaza edilir. Bu kitapların bilgilerine katalog tarama programı taranarak ulaşılır.


Berna Aydoğan Budapest Metropolitan University’de Ders Verdi. EU Lojistik Yönetimi Bölümü Öğrencileri yılda proje ile şirketlere amatör danışmanlık hizmeti verdi! Araştırmaları Laboratuvarı’nın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçları yayımlandı.


Ders Tanımı: Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. John Downing İEU’de ders verecek! EU İletişim Fakültesi Kasım’da ünlü yazar ve akademisyen Dr.


Mehmet Yaşın’ı ağırlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar