12 Mart 2019 Salı

Php date türkçe

Etiketler: php date php mktime php saat php strftime php strtotime php tarih php tarih farkı php türkçe tarih php türkiye saati php unix timestamp unixtime. Zamanında bir yerlerden elime geçen uzun süreden beri kullandığım bir fonksiyonu paylaşayım dedim, biliyorsunuz ki php de tarih ve saat işlemleri beladır, bu fonksiyonla tarihi gün ay yıl şeklinde türkçe olarak yazdırıp, istediğimiz formatta gösterebiliriz. Date and Time Related Extensions File System Related Extensions Human Language and Character Encoding Support Image Processing and Generation.


Merhaba arkadaşlar Mobilhanem. Türkçe Tarih yöntemlerini öğreneceğiz. Zaten geliştirilen diğer yöntemlerde bizim göreceğimiz iki yöntem üzerinden geliştiriliyor. I had some problems with dates between mySQL and PHP. PHP had all these great date functions but I wanted to store a usable value in my database tables.


Bildiğiniz gibi date() fonksiyonu ile tarihleri ve saatleri öğrenebiliyorduk ancak günler ve aylar maalesef İngilizce oluyordu. Fonksiyon biri zorunlu iki değişken alıyor. Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. Strftime() fonksiyonunu kullanırken UTF-sayfalarınızda türkçe karakter problemi yaşayabilirsiniz. Bir önceki derste date() fonksiyonu ile basit bir şekilde tarih ve saat verilerini kullanabilmiştikAma gün ve ay isimlerinde türkçe problemiyle karşılaştırmıştık.


Php date türkçe

PHP’nin desteklediği dillerde. Peki bu PHP hangi dilde yazdırmak istediğimizi nasıl anlar. Php’nin date() fonksiyonunu birçoğumuz bilir.


Bu fonksiyon ile gün ve ay isimlerini yazdırdığınızda, bunların İngilizce karşılıklarını elde edersiniz. Bugün HTMLile gelen yeni input type lardan date i inceleyelim, input type=date kullanıcıya tarih göstermemizi veya kullanıcıdan tarih formatında bir datayı almamıza imkan sağlıyor, attribute olarak input text gibi i name, value gibi standart attribute leri kullanabiliyoruz. Bu arada hd film izle mek bu kadar kaliteli olmamıştı. Bütün sorun tamamen çözülmüş oluyor. Date A Live (Japonca: デート・ア・ライブ Dēto A Raibu), Kōshi Tachibana tarafından yazılan bir light novel serisidir.


Php date türkçe

Web to date Türkiye Flash, Real Media gibi eklentilere veya HTML, PHP kodları aracılığıyla web sayflarına eklemeler yapmanıza izin verir. Ayrıca Captchadestekli iletişim formları sayesinde spam ataklarından korunmanızı sağlar. Yazılımla hazırladığınız web sitesinin içeriğini istediğiniz gibi kolayca güncelleyebilirsiniz. Yeni trendlerle ünlüleri süsle ve kendi stilini yarat. Stardoll, ün, moda ve arkadaşları seven kızlar için dünyanın en büyük topluluğu.


Maalesef bu mümkün değil. Bugün bunu yapmaya çalışıyordum fakat buradan öğrendim ki bu mümkün değilmiş. Peki gün-ay-yıl formatında tarihleri nasıl kullanacağız ? Tarihi MySQL veritabanına kaydederken yıl-ay-gün şeklinde formatlamak zorunlu olduğundan html formunuzda tarihi gün ay yıl gibi adet form nesnesinden alıp php ile bunu MySQL’in anlayacağı şekle. Daha sonra ise aşağıdaki türkçe dil dosyasını sayfaya ekleyin artık datepickerı türkçe olarak kullanabilirsiniz. Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.


MySQL’in yerleşik fonksiyonlarından date_format‘ı kullanmak durumunda kalıyor. Bu durumu engellemek ve rahatca işimizi gören türkçe tarih formatı için aşağıda belirttiğim kod dizisi. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Php ile bir web servis yazdım.


Mobilden kullanıcının girdiği verileri servise json olarak post ediyorum. Gönderdiğim veriler içerisinde türkçe karakter varsa veritabanına kayıt işlemi gerçekleşmiyor. Aşağıdaki gibi türkçe karakter ayarlamalarını yaptım. Connect with friends, family and other people you know. Share photos and videos, send messages and get updates.


PHP’de türkçe tarih ve zaman formatı için. Leave a reply Cevabı iptal et. Peki zamanın bize getirdiği bu ayrıcalık bu kadarla mı sınırlı kalıyor? Daha fazla bilgi için gönderiyi ziyaret edin. Veri tabanından gelen saat formatı aşağıda görüldüğü gibi.


Dönüştürülecek yeni formatta saniye bilgisini kullanılmayacak. PHP Hypertext Processor ile ilgili sanal yönergeler üzerinde geliştirme için tasarlanmış dil ile ilgili dökümanların paylaşım alanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar