18 Nisan 2014 Cuma

Kıbrıs tatlısı

Kıbrıs Tatlısı (videolu) Tarifi nasıl yapılır? Hamurun kıvamı, normal kek hamuruna göre biraz daha koyu oluyor. Fazla kabarmıyor ve şerbeti de sadece kekini ıslatmaya yetecek kadar.


Ayrıca size fikir verecek yorum var. KIBRIS TATLISI Malzemeler adet yumurta su bardağı galeta unu su bardağı tozşeker su bardağı ceviz su bardağı hindistancevizi su bardağı sıvıyağ paket kabartmatozu 1. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını. Arda’nın Mutfağı’nda bu hafta yine birbirinden lezzetli tarifler sizleri bekliyor. Kıbrıs’ın yöresel tatları arasında en ünlü ana yemek olan kebap koyun veya keçinin iç zarını kıyma, soğan ve maydanozdan oluşan bir köfte harcı doldurarak ızgarada pişirilmesiyle elde ediliyor. Hem muhallebili, hem de şerbetli bir tatlı.


Yani yemeğe misafiriniz varsa yapabileceğiniz bir tatlı. Tabi ki sadece misafir için değil. Toz şeker ve yumurta mikser ile köpürünceye kadar çırpılır ve kalan malzemeler sırasıyla ilave edilerek karıştırılıp, kek harcı hazır edilir.


Denedikten sonra siz de bayılacaksınız. Tatil cenneti Kıbrıs, lüks otelleri ve doğal güzellikleri kadar mutfağıyla da ilgi çekiyor. Aslında daha öncede yapmıştım ve fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadan afiyetle yemiştik.


Bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir tatlı tarifi vermek hemde bayrama yakışan bir fotoğraf çekebilmek için dün tekrar yaptım. TVekranlarındaki Yemekteyiz programında yapılan Kıbrıs. Su ve şeker tencereye alınır orta ateşte dakika kaynatılır soğuması için bir kenara alınır. Ardından derin bir kaba toz şeker ve yumurtalar alınır ister elde ister mikserle dakika çırpılır ve diğer kalan malzemelerde eklenerek hepsi birlikte. Galeta unlu tatlı olarakda bilnen kıbrıs taslısı üzerindeki muhallebisi ile ayrı bir lezzete sahiptir.


Videolu tariflerimin tamamı ve yepyeni videolu tariflerim için kanalıma abone olmayı unutmayın olur mu. Suyumuzu ve şekerimizi bir tencereye boşaltıyoruz ve üzerine yarım limonu sıkıp kaynatıyoruz. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpıyoruz, çırparken. Herkes gibi adını Kıbrıs’tan almıştır diye geçiriyorum aklımdan ama kökenine dair bir yazı bulamadım.


Gerçi kökeni pek de önemli değil. Ekstra olarak içerisine mutfağınızı güzel kokulara boğacak olan damla sakızını ekliyor olacağız. Toz krem şantinin üzerine soğuk sütü ekleyin ve çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Krem şanti soğurken şerbeti hazırlayalım. Orta boy kare borcamda hazırlanan tarif ile, porsiyon tatlı yapılmaktadır.


Kıbrıs’ta oluşup ülkemize kadar gelen bu tatlıyı deneyip yemenizi tavsiye ediyorum. Yarım su bardağı şeker,, paket vanilya, paket krem şanti. Bayat ekmekleri değerlendirmenin pek çok leziz hali var. Ekmek kadayıfını andıran bu şerbetli lezzet, sofralarınızda farklı bir lezzet seçeneği olabilir.


Hazırlaması çok pratik olan tatlının renkleri de gözlere hitap ediyor. Karıştırma kabına adet yumurtayı kırıyoruz. Yaz aylarında şerbetli tatlılar hepimiz için ağır gelir. Birçoğumuz canımız çok istese de kış aylarında yediğimiz şerbetli tatlılar kadar yaz aylarında yiyemeyiz. Tatlı sevmediğim halde yemeye doyamadığım tatlılar içerisinde ilk sıradadır.


Kıbrıs tatlısı

Hanımlar bugün kupta kıbrıs tatlısı yapıyoruz. Görüntüsüyle ve lezzetiyle gönülleri fetheden kupta kıbrıs tatlısı yapımının kolaylığıyla da sürekli yaptığınız tatlı tariflerinin arasında yerini alacak. Hadi hemen kupta kıbrıs tatlısı tarifine geçelim. Bu tatlıyı arkadaşım Emel o kadar ısrarla tavsiye edince hemen Çay daveti menüsüne ekledim. Israr ettiği kadar güzel bir tatlı.


Ben bu tatlıyı Ramazan Bayramında yapıp misafirlerime ikram etmiştim. Misafirleriniz için gönül rahatlığı ile yapıp ikram edebileceğiniz bir lezzet diyerek size de denemenizi tavsiye ederim. Evet yemeklerden sonra vazgeçilmezimiz tatlı ikramlarıdır.


Kıbrıs tatlısı

Yemekler yenildi, sıra tatlıya geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar