23 Nisan 2014 Çarşamba

Tire gezilecek yerler

Tire, tarihi ve kültürel geçmişi ile İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında bulunuyor. Yeşilin her tonunu bulunduran doğasından dolayı “Yeşil Tire. Tire’de gezilecek yerler, Ege’de keyifli ve huzurlu bir tatil yapmayı planlayanlara hitap ediyor. Tarihi ve kültürel açıdan önemli bir destinasyon olan Tire, aynı zamanda tüm stresi alıp kişiyi yeni birine dönüştürecek kadar güzel bir doğaya sahip.


Tire gezilecek yerler

Tire’nin el sanatları çarşısından keçe, iğne oyalı örtü, nalın ve urgan alabilirsiniz. Tire’nin meşhur peynirinden, ekmeğinden ve yoğurdundan alabilirsiniz. Hitit, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi büyük devletlere ev sahipliği yapmış bu ilçede tarihi birçok izlere rastlamak mümkün.


Gezilecek Yerler: İzmir - Mutlaka yapılması gereken 1şey için TripAdvisor gezginlerinin 16. Kendine has binaları, sıcakkanlı halkı ve birbirinden güzel lezzetleriyle tam bir nefes alma durağı. Yıl ortalaması hava durumu genellikle kış aylarında eksilere düşmez ve yaz aylarında ise ortalama 30- derece sıcaklık olarak gözlemlenebilir. Yağışlar kış aylarında ve bahar aylarında olur. Selçuk, Torbalı, Bayındır, Ödemiş ve Aydın arasında yer alan, ovalar ve dağlar ile çevrelenmiş yeşil bir coğrafyaya sahiptir.


Lütfü Paşa Camii, Yahşi Bey Camii, İbni Melek. Bu amaçla beni Tire’nin gezilecek en güzel mesire yerlerinden birisi olan Dere Kahve’ye getiriyorlar. Burası bugün ki şehrin biraz yukarısında bulunan, içinden dere akan yeşillik içinde şirin ahşap bir kahvehanenin de bulunduğu güzel bir yer. Ege otlarını ve taze meyvesebze alışverişinizi yapabilirsiniz. Derekahve iyi vakit geçirebileceğiniz, doğası güzel bir yer.


Sabah saatlerinde giderseniz, dere kenarında keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Güme Dağları’nın Etekleri O Gün De Güzel Bir Yerleşim İmkanı Sunmuş Buraya Gelenlere. Hatta: dağlara doğru çıkıldıkça, çok sayıda endemik bitki türü görmek mümkündür ve dağ köylüleri, bu bitki türlerini gayet iyi bilmektedirler.


Byrun Şirince’de gezilecek yerler. Ne Kadar Zaman Ayırmak Lazım? Genelde turlar Şirince ziyaretini, ikisi de Selçuk’ta olduğu için, sabahtan Efes, öğlededen sonra da Şirince olarak planlıyor. Yarım gün her yerini gezmek ve fotoğraf çılgınlığına kapılmak için gayet yeterli bir zaman. Bununla yetinmeyip gezi noktalarını kolaylık olsun diye video haline de getirdik.


Aşağıdaki İzmir Gezi rehberini seyredebilir, kanalımıza abone olabilirsiniz. Hem trenle gelip görebileceğiniz gibi ayrıca ilçeden İzmir merkeze ve İzmir’den ilçe merkezine daima kalkan araçlar bulunmaktadır. Tire İzmir’e yaklaşık km.


Bisiklet turları düzenlenen bu şehirde orman havasıyla sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Aynı zamanda tarihi anılarla dolu bir ilçedir. Müzesi, adını aldığı İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunmaktadır. Birgi gezilecek yerler listesi.


Müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede sergilenen eserler, Bizans, Eski Tunç Çağı, Arkaik ve Klasik Çağa aittir. Mimari olarak Osmanlının son dönem binalarında sık kullanılan Neo Klasik tarzın batı. Ayvalık gezilecek yerler ve yapılacak şeylerle dolu ülkemizin en gözde deniz tatili merkezlerinden. Balıkesir‘in Ege Bölgesi’nde kalan bölümünde yer alan Ayvalık, Tarihi Rum Evleri, ünlü Sarımlı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası, birbirinden önemli ve tarihi cami ve kiliseleri ile ufak ama kültür zenginliğimizin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri.


Bugünlerde adını pek duymasak da İzmir’e yakın gezilecek yerler arasında haklı bir yeri var. Tarihi bir konağın bahçesinde doğal ürünlerle dolu bir sofrada kahvaltı keyfi yapmak isterseniz mutlaka gelin. Yaşanan savaşlarda hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına yapılan bu yer gelecek kuşakların, vatanımız için yapılan fedakarlıkları hiç bir zaman unutmaması açısından kesinlikle görülmesi gereken bir yer.


Urla’nın köyleri, Urla’ya kültürel ve geleneksel anlamda zenginlik katan ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başındadır. Urla’da gezilecek yerler, ve Urla’da yapılacak şeyler o kadar fazla ki, köyünden plajına kadar güzel bir liste hazırladık. Urla Köyleri listemize göz atmanızı tavsiye.


Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor. Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve. Basmane , İzmir’in misafirhanesi olarak adlandırılır.


Smyrna’nın bu en eski semtlerinden biri şehirde kısa veya uzun süre kalanların buluştuğu kültür deryası bir semt. Gezginler için pratik gezi ve teknoloji rehberi. Zengin tarihi ve kültür mirasıyla ziyaretçilerin beğenisini toplayan bu noktaları sizler için bir araya getirdik.


Tire gezilecek yerler

Konak’ta Görülmesi Gereken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar