20 Haziran 2014 Cuma

Alevi nasıl sünni olur

Bir de Sünniler gerçekten bize düşman mı içden, yoksa baştakiler mi bizle oynuyor? Ben eşimi çok seviyorum yıllardırda evliyim ama ne yapacaz ramazan orucunu inkar eder. Benim annem Alevi, Babam Sünni. Ben yıllarca Sünni gibi yetiştim hani kendimi tam olarak Sünni olarak bilirim.


Alevi nasıl sünni olur

Fakat anne tarafımla, baba tarafımla olduğundan daha yakınım ve hepsi Alevi. Alevi-Sünni evlilikleri - Sevdim seni bir kere - Duration: 16:58. Sünni- Şii) İslam dünyasının insan. Bunların imam nikahları nasıl olur? Cem evinde mi camii de mi?


Yüzlerce yıl dışlayan kesimlerin çocukları birbirin sevince ne oldu? Sünni ve şii islam ekolünde (Akabe biatı olarak bilinir) Peygamber ve hz. Ali, Rıdvan Ağacının altında İslam dinine girmeye gelenlere bu Biatı verdirir Sırtına İkrarın Kabul oldu manasında sırtına eliyle vururdu. Ali ise, Rıdvan ağacından bir dal (Alevi-bektaşi ocaklarındaki TARIK) ile taliplerin sırtına vururdu.


Alevi nasıl sünni olur

Alevi taraf erkek, sünni taraf kız. Nasıl bir ömür sürdüler? Aman birbirinizi seviyorsunuz evlenin gitsin demek geciyor icindn ama hayat zor. SIK bogaz edicekler onu cunku her iki toplumda kendi kulturlerini sizlere empoze. Peki Mutlu Alevi- Sünni evliliği nasıl oluyor?


Canlar bir alevi ile sünni arkadaş olabilir mi sizce? Alevilik doğuştan olur her köyün dedesi cem evinde alevi olmayanı hemen tanır, ceme gelen her kişiyi babadan dedeye bilir, alevi olmayan birine kız verilir veya alınır ise düşkün olur ancak onu boşayınca kurban keser ve cem evinde yemek vererek düşkünlükten kurtulur. Açık söyleyeyim, bu kitabı hazırlarken ben de çok şey öğrendim.


Sunni bir erkek alevi bir kız (eğer değiştirebilecek) alabilir. Güzel olan kendisi gibi sunni bir kız ile evlenmesidir. Evlenmesi de doğru değildir.


Ben alevi kizi sünni eşi ve evlilim kimse tarafından haram kılınmadı senın yazdın dogru ola bilir ama şunuda unutma cahil insan heryerde cahildir bunum dil din meseple alakadi yoktur. Değerli kardeşimiz, loading. Müslüman bir hanım ancak Müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden, önce Müslümanı tanıtmamız. Kız alevi değilim diyorsa hüküm nasıl olur? Ailenin alevilik derecesi bayağı derin.


Alevi nasıl sünni olur

Dilerseniz öncelikle evlenme meselesini kabaca zahirî fıkıh açısından ele alalım. Türk Halk Müziği okuyan aşağı yukarı bütün sanatçılar. Osmanlı’yı sahipleniyor olsunlar, bu onların Osmanlı tarafından gerçekleştirilen her eylemi tekrarlayacakları anlamına gelmez. Bunun temel nedeni, Aktay’ın da belirttiği gibi, İslâmcılığın. Evlilik olgusunun,mezhe p dışı,dinler üstü olduğunu düşünüyorum.


Sos yal olayların mezhepsel bir tanımı olmamalı. Ben sünni bir bayanla evli idim. Mezhepsel farklılığımız asla sorun olmadı.


Geçim sıkıntısının,ek onomik krizin,öğrenci harçlarının,kir li savaşların aleviliği sünniliği olur mu allahaşkınıza? Kürt’ten, Türk’ten, Çerkez’den aldığın vergiyle onlara hizmet edeceksin. Eşitlikçi devlet böyle olur ancak. Onun dışındakiler adaletsizliktir.


CAFER SOLGUN Uzun süredir yeniden kendi kabuklarına çekilme eğilimi içerisine giren Alevilerin, varlığından hoşnut oldukları medyayı aktif bir şekilde sahiplenmeleri gereği var. Bu da onlara olur olmaz “beyin yıkamalara” kanmayan bilinçli bir dünya görüşü kazandırmıştır. O dur bu iki kültür Anadoluda barışık değil. Ancak Biri Türk kültürü ile diğeri Arap kültürü ile ibadet ettiği. Aslında, zorlukların çıkış nedeninde de bir yandan iki tarafın ailelerinin kabullenememesinin etkili olduğu gerçeği var.


Ben, sevgi ve karşılıklı hoşgörünün birçok meselenin üstesinden geleceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar