27 Mart 2015 Cuma

Alin ismi kürtçe mi

Alin ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Alin isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Türk Dil Kurumu’na Göre Eliz İsminin Anlamı Ne Demek? TDK’nın kişi adları sözlüğünde henüz Eliz diye bir isim yoktur.


Diğer güvenilir isim kaynaklarında Farsça kökenli bir kız ismi olarak geçen Eliz adının manası aşağıdaki maddelerle ifade edilmiştir. Böylece ilk çocuğunuzun ismi Eliz ise. Yade İsmi Nasıl Yazılır?


Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ”Aileler çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Roza ismi hakkında genel bilgiler KurtceBilgi. Kürtçe Bilgi, Kürtçe alanında farklı kategorilerde içerik sağlayan geniş kapsamlı bir portaldır.


Mila İsmi Caiz mi ,Konulabilir mi ? Mila ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Mila isminin anlamını gözden geçirin! Mila isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir. Dinen caiz olup olmadığına ve konulabilir olup olmadığına dikkat etmeniz ne güzel.


Yani bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz. Aylin ismi caiz olmayan isimler listesinde yok. SON AYINDAN GÜN DAHA ALIN, BENİM AYIMI DA GÜN YAPIN.


Zavallı Şubat’tan gün daha Alınmış ve Ağustos’a eklenmiş. O gün bu gündür Şubat ayı, yılda bir gün, diğer yıllarda gün, Sezar’ın ayı Temmuz ve Augustus’un ayı Ağustos da peşpeşe gün çeker oluvermiş. Karin ismi hakkında genel bilgiler KurtceBilgi.


Bu soru çoğu anne ve baba adayının kafasını kurcalamıştır. Aileler, bazen her iki anne ve baba tarafının isimlerini kullanarak yeni doğan bebeklerine çift (ikili) isim vermişler, bazen ortak bir isim bulmuşlar, bazen babanın dediği olmuş, bazen de annenin dediği olmuştur. H harfi ile başlayan kız isimleri nedir?


Melisa, Yasmin, Almira ve binlercesi hangi dile ait olduğu bilinmeyen isimleriyle aramızdalar. Kurani Kerimde alın hakkında neler söylüyor? Alnı anlatan ayetler nelerdir ? Bütün anne babaların, evlat sahibi olmak üzere iken en tatlı telaşı isim koymasıdır. Bunun için size birbirinden farklı isimlerden oluşan keşfedilmemiş duyulmamış isimler ve.


Değiştiren Hakikati de Değiştirebilir mi? Mecelle’de yer alan kaidelerden biri de “tebeddül-i esma ile hakaik tebeddül etmez” kaidesidir. Yani isimlerin değişmesiyle gerçek değişmez. Osmanlı saltanatı yıkıldı ve yerine hakimiyet-i milliye ilkesinden hareketle Cumhuriyet kurudu. Röportaj: Nurhak Yılmaz Son birkaç yıldır Kürtçe yayıncılık dünyasında neler olup bittiğini geçmişe oranla çok daha az biliyoruz.


Kürt alfabesinin ilk harfi. Kürtçe, bu dönemin politik atmosferinden en fazla “payını alan” oldu. Kreşler, okullar ve yerel yönetim hizmetleri topluma yaygın anlamda daha fazla değen meseleler olduğu için çok konuşuldu. Soruşturmayı başlatan Savcı Ahmet.


Ertuğrul Alp ve Yavuz Selim koyacaz sizce nasıllar. Türkiye’de son günlerde Kürtçe isim modası yayılıyor. Siz de çocuğunuza Kürtçe isim vermek istiyorsanız alın size en popüler 1isim ve Türkçe anlamları. Ali ailesi alıkonulmanın tartışmalı seyahat yasağıyla bağlantılı olduğu görüşünde.


Bu hususu bir önceki yazımda irdelemiştim. Erzurum‘un Yakutiye ilçesinde 12. Nüfus Müdürlüğüne kaydı yapılan İsmail Welat adlı çocuğun ismi sakıncalı görülerek ay sonra geri alınmak istendi.


Tekman Gündem‘de yer alan habere göre, devlet daha sonra Sever ailesine tebligat göndererek ismin sakıncalı olduğunu bildirdi. Anne ismi ve doğum tarihi lazım ama özetle bişeyler söyleyim size Aras : ilk izlenime çok önem veren kibir ve bazen bencil bir yapsı vardır. Yüksek algılama, mantıklı karar verme yetisine sahip, önsezileri güçlü olan, azimli ve hırslı, davranışlarında temkinli hareket eden aceleci olmayan, sanata yatkın olan, fakat tüm bunların dışında hayattan sert dersler alan bir isim enerjisine sahiptirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar