20 Mart 2015 Cuma

Ankara yöresine ait bir türkü

Bir Gemim Var Adalara Yaslanır. Türkü Yurdu sadece türkü sözlerini ve notalarını içerir. Sitede bulunan türkü sözleri tamamen bilgilendirme amaçlı. Ankara Yöresi Düğün Geleneği. Bu sayfada Zonguldak yöresine ait Karadır Kaşların Ferman Yazdırır türküsünün sözleri bulunmaktadır.


Konu etiketleri: ankara yöresine ait maniler, ankara yöresi, ankaranın geleneksel düğünleri, ankaranın düğün gelenekleri, ankara düğün adetleri, ankara manileri, ankara geleneksel düğün, ankaranın düğün adetleri. Türkünün pek rivayetine rastlayamadım. Ben seni sevmiştim bir hevesınan. Tokat Yöresine Ait Hey On Beşli Türkü Sözü ve Hikayesine Buradan Ulaşabilirsiniz. Devamı Türkü Hikayeleri Yorum.


Kaynağa ek olarak Necmettin Palacı verilmektedir. Notası Çiğdem Gökay Seçkal tarafından gönderilen bu türkü 16defa görüntülenmiştir. Denize Dalmayınca isimli türküye ait söz kaydı bulunmaktadır.


Batman yöresine ait türkü ve hikayesi. Bir Süryani zengin ailenin de hiç çocukları olmuyormuş. Adını Suzi (Suzan) koymuşlar.


Pervasız Gazetesi - GÜNDEM - ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ BİR TÜRKÜ: AYIN ON DÖRDÜ. Afyon Emirdağ yöresine ait olan bu türkü, Akşehir’in İç Anadolu ve Ege bölgesinin geçiş noktasında olmasının bir tezahürü olarak. Asalet Bir Altın İdi Pul Oldu Türkü Sözü.


Ankara yöresine ait bir türkü

ESKİŞEHİR (AA) - Melahat Ünügür Ortaokulu öğrenciler ve öğretmenleri, Eskişehir yöresine ait Sultan Seccadesi adlı türküyü seslendirip hazırladıkları videoyu sosyal medyada yayımladı. Okul Müdürü Ahmet Berberler, yaptığı. Bu türkünün hikayesi komik olmakla beraber aslında eski insanların aşk ve sevgi konularına nasıl yaklaştıkları ve çevre etkisi de ele alınmıştır. Anadolu’da söylenenler, çağdan çağa ve kuşaktan kuşa bizimle sürüp gelen Türkülerin bir efsanesi veya bir hikâyesi vardır. Birbirinden güzel ve sevilen türkülerimizin kaynağı, sevince, kedere, doğal afetlere, sevgiye, aşka, gurbete, sılaya, insan ve yurtta, özgürlük üstüne, ayrılığa ve daha nice olaylara dayanır.


Aslım Paktır Hiç Kin Yoktur Özümde. Bir Elinde Kantar Bir Elinde Kantar Notası Bir Elinde Kantar Türküsünün Notası Türk Halk Müziği Notaları Türkü Notalar. Yoksa çuvalın ağzımı açılamadı?


Otel yetkililerine verilerek yöresel müzik çalınması sağlanamaz mıydı? Bunun dışında aynı isimli Kayseri ve Rumeli yörelerine ait türkü daha vardır. Bir gönlüme bir hâl-i perişanıma baktım öyküs. Yani bir türkü derlendiği yöreye ait olmak zorunda değildir dedi.


Konserinde “Bahçelerde Zerdali”, “Edremit’in Gelini”, “Hava Bulanıyor”, “Eller Bizi Görmeden” gibi Anadolu’nun dört bir yöresine ait anonim türküler seslendiren Turan. Müzeyyen Senar nasıl Türk Sanat Müziği için yaşayan efsane ise, Türk Halk Müziği için de yaşayan en büyük efsanelerden birisidir Muzaffer Akgün. Halil Atılgan, “Hey Onbeşli“ türküsünün Adana’ya ait olduğunu söyledi. Konya yöresi türkülerine ait mpdosyaları veya Konya yöresi türkü mpindirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur.


Ankara yöresine ait bir türkü

Sitemizde ücretsiz-bedava mpdownload linkleri bulunmamaktadır. Internetten MPindirmek yerine sanatçıların albümlerini satın alarak onlara destek olunuz. Trabzon Yöresi Manileri Trabzon yöremize ait manilerimiz bu sayfada yer almaktadır. Yayınlanmasını istediğiniz Trabzon yöresine ait manilerimiz için bizlerle irtibata geçebilirsiniz. Ispanaktan aş olur, Göz üstünde kaş olur, Maçka gelur aklima, Gözlerimde yaş olur.


Kaçak sigara sardım, Biribirine kardum, Çaykara’dan aşağı, Yürüdüm Of’a vardım. Selahattin Alpay'ın derlemesini yaptığı bu türkü için yıllar sonra bir itirafta bulunduğu söylenir. Ne kadar teke yöresine ait olarak bilinse de sesini duyan hangi coğrafyadan olursa olsun kalbine dokunur. Malatya Malatya bulunmaz eşin. Arslan Akyol da genç yaşta düşmüş bu sevdaya.


Banko FM, bölgesinde karasal yayın ve uydu üzerinden dinlenebilmektedir. Anadolu yöresine özgü birbirinden hareketli Bozlak ve Seymen oyun havaları ritmini düşürmeden sizleri bekliyor. Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk halk müziği şarkıları , saz , bağlama , Nostalji Kahvesi , türkü diyarı , türk halk müziği sanatçıları isim listesi , Ege Türküleri , Anadolu Türküleri Memleketim en güzel türkülerini bir araya topluyorum alfabetik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar