27 Mart 2015 Cuma

Yanıltmacalar

Yanıltmacalar da bir tür tekerlemedir. Bunları dil tekerlemeleri olarak da adlandırabiliriz. Dil tekerlemelerini söylerken heceleri birbirine karıştırmamaya özen göstermeliyiz. Bu tür tekerlemeler dil (diksiyon) çalışmalarında önemli bir yer tutar.


Yanıltmacalar

Bunun yanında, oyun sonlarında birer ceza aracı olarak da kullanılabilir. Bu tekerlemelerin özellikle okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine sesli ve hızlı olarak okutulması, çocukların dil gelişimi açısından son derece önemlidir. Güneyli girgin gammaz Galip Gavurdağı´nda güpegündüz galeyana gelmiş de Gülgiloğlu Gaziantepli gazup gazinocuyu Gölköylü gitaristle birlikte Gümüşhane´ye göndermiş. Kıyma kıyamayan kırık kollu kasap Keramettin, karşıda körkütük kıyma kıyan kasap Kâmil’den kokmuş kokoreç aldı. Kırk kırık küp, kırkının da kulpu kırık kara küp.


Azərbaycan və dünyada ən son xəbərləri çatdırır. Saytda müxtəlif mövzuda sosial , siyasi, maraqlı, şou biznes xəbərlər var. Bir sıra vaxtlarda yanıltmaclar qüsurlu nitqi olanların dilinin rəvanlaşmasında vasitə hesab edilirdi.


Lakin sonralar yanıltmaclar sürətli nitq vərdişi aşılamaq məqsədilə də istifadə edilməyə başlamışdı. Bunları “dil tekerlemeleri” olarak da adlandırabiliriz. Tekerlemelerin en önemli başka bir özelliği ise dil eğitimine olan katkısıdır. Bacadan damcı düşdü şıp nənəmin barmağına.


Bayram günü gələcik sizə bayramlaşmağa. Anadolu Sigorta hakkında şikayet yazmak için tıklayın! Yakın zamanlara kadar bilhassa uzun kı ş gecelerinde, evlerde, çocuklar arasında daha yaygın olarak ya şatılan yanıltmacalar, onların Türkçe’yi daha güzel kullanmalarında dolaylı da olsa önemli bir vazife görüyordu.


Yanıltmacalar

Safsatalar ( yanıltmacalar ) ilk bakışta ikna edici görünen ama yakından bakıldığında kendilerini ele veren sahte çıkarımlardır. Safsata, genel olarak tanımlayacak olursak, akıl yürütmedeki yanlışlardır. Acdım sac asdım, yadımdan çıxdı küllənməmiş asdım. Adəm mədəndə badam yemiş. Sayışmacalar hakkında Akil tarafından yazılan gönderiler.


Okul öncesi ve okul çağında oynadığınız oyunlar en güzel eğlenceler arasında yer alır. Fıkraların simge dili, fıkra anlatıcılığı, yaratıcılık ve bilmece ile öğretimi, ilkokul derslerinin tekerlemeler ile işlenmesi vb. Unlimited DVR storage space. Aptallık testi oyunu,farklı zeka testi sorusu ile yapılan eğlenceli bir oyunumuz.


Size hayvan, matematiksel işlem, dikkat algılama, şekil çözme, mantıksal problemler, genel kültür bilgisi, renk ayırt etme, şifre çözme, hafıza, bulmaca, bilmece ve şekil tamamlama tarzında değişik sorular soruluyor. Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir. Bir tarlaya kemeken ekmişler. Gül dibi gibi, bülbül dili gibi. Baldan tatlı, zehirden acı.


DİL İLE İLGİLİ BİLMECELER. Firmaya defalarca telefonla şikayet etmemize rağmen hiçbir şekilde cevap alamadık, üstüne saygısızca biz. Tam veya yarım tümcelerden oluşmuş bu tür söz dizelerine “yanıltmaca” adı verilir. Söylemekte güçlük çekeriz. Grup veya takım oyunlarında yönetici olan ya da takıma karşı tek başına karşı koyan oyunculara ebe denir.


Gözlerinize güveniyor musunuz? Eğer gözlerinize çok güveniyorsanız, bu videodan sonra fikirleriniz değişebilir. SAFSATA ÇEŞİTLERİ Adam Karalama (Ad Hominem) Adam karalamada iddiaya değil de iddiayı ortaya atan kişiye. Genellikle bu yanıltmacalar uslamlamanın biçimsel kurallarına uygundur, karşısındakini kandırmaz ama kolaylıkla yadsıyamayacağı biçimde şaşırtır. Bazen ruhumuzun çektiği acıyı bedenimiz taşıyamaz.


Bazen gözlerimiz bizi aldatır, çıplaklığın bile içinde yalanlar, yanıltmacalar olur. Bazen o kadar yalnız basımıza kitap okuruz ki, karşımıza biri çıkınca dinlemese bile gevezeliğimiz tutar, anlatmak anlatmak isteriz, dinlemediğini bildiğimiz halde. Kür qırağının əcəb seyrəngahı var, Yaşılbaş sonası, hayıf ki, yoxdur! Ucu tər cığalı siyah tellərin Hərdən tamaşası, hayıf ki, yoxdur!


Artık günlük yaşamımızın önemli öğelerinden biri haline gelen Tartışma listelerinde, liste üyelerinin ilgi alanı içinde kalan çeşitli konularda görüşler ileri sürülüyor, bu görüşlere diğer üyeler tarafından verilen bazı yanıtlar, aynı görüşü pekiştiriyor veya genişletiyorken, diğer bazı üyeler yeni bir görüş açıklıyor veya ilk görüşü. Ancak yapılan tasnifler, çoğunlukla birden fazla kritere göre. Anadolu Üniversitesi - Eskişehir - Anadolu University.


Haftalar: Klasik Mantığın Konu ve Yöntemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar